Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά τις γραμματοσειρές του σεναρίου στο γραφικό σχέδιο

Στη τυπογραφία , οι γραμματοσειρές σεναρίων μιμούνται ιστορικά ή μοντέρνα στυλ χειρογράφου. Φαίνονται σαν να είναι γραμμένα με διαφορετικά στυλ γραφής οργάνων που κυμαίνονται πένες καλλιγραφίας για ζωγραφική βούρτσες. Τα τυπικά χαρακτηριστικά του τύπου δέσμης συνδέονται ή σχεδόν συνδέονται με ρέουσες μορφές επιστολών και επικλινούς, στρογγυλεμένους χαρακτήρες.

Χρήση γραμματοσειρών δέσμης ενεργειών

Τον 18ο αιώνα, σχεδόν τα πάντα γράφονταν σε ένα σελιδοδείκτη, συμπεριλαμβανομένων επιχειρησιακών γραμμάτων. Σήμερα, οι περισσότερες γραμματοσειρές σεναρίων είναι οι πλέον κατάλληλες για ευχετήριες κάρτες, γαμήλιες προσκλήσεις , αρχικά καπάκια και άλλα έγγραφα όπου χρησιμοποιούνται με μετριοπάθεια. Οι γραμματοσειρές δέσμης ενεργειών εμφανίζονται καλύτερα όταν συνδυάζονται με γραμματοσειρές μη σεναρίου και αντιστοιχούν στον συνολικό τόνο του εγγράφου. Μην χρησιμοποιείτε γραμματοσειρές δέσμης ενεργειών σε όλα τα ανώτατα όρια. τα περισσότερα από αυτά καθίστανται δυσανάγνωστα όταν τα γράμματα είναι όλα κεφαλαία.

Οι τυπικές γραμματοσειρές γραφής είναι γενικά καθαρές, ρέουσες και επίσημες. Ένα ανεπίσημο σενάριο μπορεί να είναι ακατάστατο ή παιχνιδιάρικο και να μοιάζει περισσότερο με τις ποικίλες μορφές γραφής και εκτύπωσης χειρογράφων του σήμερα.

Τα επίσημα σενάρια, όπως το Gravura, το Edwardian Script και το Commercial Script, βασίζονται στην χάλκινη πλάκα, το αγγλικό στρογγυλό χέρι και τα στυλ σπένκερ του χειρογράφου του 18ου αιώνα. Τα περιστασιακά σενάρια είναι σύγχρονες εισαγωγές στη τυπογραφία. Επειδή οι γραμματοσειρές δέσμης ενεργειών είναι τόσο διακριτές, μην χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα για ένα έργο.

Καταχωρίσεις γραμματοσειρών δέσμης ενεργειών

Οι επίσημες γραμματοσειρές σεναρίων είναι παραδοχές τυπικών μορφών γραφής του 17ου αιώνα. Οι διαδρομές που ενώνουν τα γράμματα είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Οι περιστασιακές γραμματοσειρές είναι ανεπίσημες και φιλικές. Τα γράμματα μπορούν ή δεν μπορούν να ενωθούν. Οι περισσότερες μορφές επιστολών σε τυχαίες γραμματοσειρές έχουν ελαφρά στρογγυλεμένη εμφάνιση.

Οι γραμματοσειρές καλλιτεχνικής γραμματοσειράς μπορούν να έχουν συνδετικά ή μη συνδετικά γράμματα. Σε γενικές γραμμές, μιμούνται την καλλιγραφία επίπεδης στυλό. Μπορούν να είναι τυπικά ή περιστασιακά.

Blackletter και Λομβαρδία. Τα σενάρια αυτής της κατηγορίας μοιάζουν με χειρόγραφα χειρόγραφα. Ο όρος "παλαιά αγγλικά" ισχύει για πολλές - αλλά όχι όλες - αυτές τις γραμματοσειρές. Αυτές οι διευκρινιστικές γραμματοσειρές είναι κατάλληλες για πιστοποιητικά, τίτλους και αρχικά καπάκια. Οι περισσότεροι είναι δύσκολο να διαβαστούν. Συνδυάστε τα με μια ευανάγνωστη γραμματοσειρά για τα τμήματα κειμένου ενός έργου.

Διακοσμητικά στυλ γραμματοσειρών script είναι γραμματοσειρές καινοτομίας που χρησιμοποιούνται για πρωτοσέλιδα, σήματα ή αρχικά καπάκια, όχι για μπλοκ κειμένου. Το συλλογικό είναι διαφορετικό. Αυτές οι γραμματοσειρές που προσελκύουν προσοχή μπορεί να είναι νοσταλγικές, να επικαλούνται μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο ή να αντιπροσωπεύουν μια συγκεκριμένη διάθεση ή πολιτιστική τάση.