Διπλότυπα αρχεία στο Mac Finder με αυτά τα τεχνάσματα

Προσθήκη αριθμών έκδοσης για την αντιγραφή αρχείων

Η αντιγραφή αρχείων στο Finder στο Mac σας είναι μια αρκετά βασική διαδικασία. Απλά επιλέξτε ένα αρχείο στο Finder, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε 'Duplicate' από το αναδυόμενο μενού. Ο Mac σας θα προσθέσει τη λέξη 'copy' στο όνομα του αρχείου του διπλότυπου. Για παράδειγμα, το αντίγραφο ενός αρχείου που ονομάζεται MyFile θα ονομάζεται αντίγραφο MyFile.

Αυτό λειτουργεί καλά όταν θέλετε να αντιγράψετε ένα αρχείο στον ίδιο φάκελο με το πρωτότυπο, αλλά τι γίνεται αν θέλετε να αντιγράψετε το αρχείο σε άλλο φάκελο στην ίδια μονάδα δίσκου; Εάν απλά επιλέγετε το αρχείο ή το φάκελο και το σύρετε σε μια άλλη θέση στην ίδια μονάδα, το στοιχείο θα μετακινηθεί και δεν θα αντιγραφεί. Εάν θέλετε πραγματικά να έχετε ένα αντίγραφο σε άλλη τοποθεσία, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες αντιγραφής / επικόλλησης του Finder.

Χρησιμοποιώντας την επιλογή Αντιγραφή / Επικόλληση για την αντιγραφή ενός αρχείου ή φακέλου

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα που αφορούν το Mac, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι να αντιγράψετε ένα αρχείο ή ένα φάκελο. Αναφέραμε ήδη την χρήση της διπλής εντολής, η οποία διατίθεται από το αναδυόμενο μενού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την τυπική διαδικασία αντιγραφής / επικόλλησης για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο.

  1. Στο Finder, μεταβείτε σε ένα φάκελο που περιέχει το στοιχείο που θέλετε να αντιγράψετε.
  2. Κάντε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού ή κάντε κλικ με το πλήκτρο ελέγχου στο αρχείο ή το φάκελο Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού το οποίο θα περιλαμβάνει ένα στοιχείο μενού με τίτλο Αντιγραφή "Επιλεγμένο όνομα αρχείου", όπου το απόσπασμα θα περιέχει το όνομα του επιλεγμένου αρχείου. Για παράδειγμα, εάν το αρχείο που κάνατε δεξί κλικ ονομαζόταν Yosemite Family Trip, τότε το αναδυόμενο μενού θα περιέχει ένα στοιχείο που ονομάζεται Αντιγραφή "Yosemite Family Trip". Επιλέξτε το στοιχείο Αντιγραφή από το αναδυόμενο μενού.
  3. Η τοποθεσία του επιλεγμένου αρχείου αντιγράφεται στο πρόχειρο του Mac σας.
  4. Μπορείτε πλέον να πλοηγηθείτε σε οποιαδήποτε τοποθεσία στο Finder. τον ίδιο φάκελο, άλλο φάκελο ή διαφορετική μονάδα δίσκου . Μόλις επιλέξετε μια τοποθεσία, απλά κάντε δεξί κλικ ή κάντε κλικ στο κουμπί ελέγχου για να εμφανιστεί το μενού περιβάλλοντος του Finder και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επικόλληση από τα στοιχεία μενού. Μια άκρη για να γίνει πιο εύκολη η εκτέλεση αυτής της εργασίας είναι να είστε σίγουροι και να επιλέξετε μια κενή περιοχή στο Finder όταν εμφανίσετε το μενού συμφραζομένων. Αν βρίσκεστε σε προβολή λίστας, ίσως είναι ευκολότερο να αλλάξετε την προβολή εικονιδίου εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον εντοπισμό κενής περιοχής εντός της τρέχουσας προβολής.
  1. Το αρχείο ή ο φάκελος που έχετε επιλέξει προηγουμένως θα αντιγραφεί στη νέα τοποθεσία.
  2. Εάν η νέα τοποθεσία δεν διαθέτει αρχείο ή φάκελο με το ίδιο όνομα, το στοιχείο που έχει επικολληθεί θα δημιουργηθεί με το ίδιο όνομα με το πρωτότυπο. Εάν η επιλεγμένη τοποθεσία περιέχει ένα αρχείο ή ένα φάκελο με το ίδιο όνομα με το πρωτότυπο, το στοιχείο θα επικολληθεί με το αντίγραφο λέξης που επισυνάπτεται στο όνομα του στοιχείου.

Έχουμε δει πώς η αναπαραγωγή ενός αρχείου ή ενός φακέλου είναι μια πολύ απλή εργασία, αλλά τι γίνεται αν θέλετε να αντιγράψετε ένα στοιχείο στον ίδιο φάκελο αλλά δεν θέλετε να επισυναφθεί το αντίγραφο λέξης στο όνομα του στοιχείου;

Μπορείτε να αναγκάσετε το Finder να χρησιμοποιήσει έναν αριθμό έκδοσης αντί.

Χρησιμοποιήστε έναν αριθμό έκδοσης κατά την αντιγραφή ενός αρχείου

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσθέσετε έναν αριθμό έκδοσης σε ένα αρχείο που αντιγράφετε. Πολλές εφαρμογές, όπως επεξεργαστές κειμένου και προγράμματα χειρισμού εικόνων, μπορούν να ρυθμιστούν για αυτόματα. Υπάρχουν επίσης ορισμένες εφαρμογές κοινής χρήσης τρίτων για το Mac που προσφέρουν εντυπωσιακές δυνατότητες προσθήκης και διαχείρισης εκδόσεων αρχείων. Αλλά πρόκειται να επικεντρωθούμε στο πώς να χρησιμοποιήσουμε το Finder για να προσθέσουμε έναν αριθμό έκδοσης σε ένα αντίγραφο.

Η απευθείας εργασία στο Finder μπορεί να σας κάνει να σταματήσετε και να αναρωτηθείτε πώς μπορεί να προστεθεί ένας αριθμός έκδοσης, εκτός από την αναπαραγωγή ενός αρχείου και στη συνέχεια με το να το μετονομάσετε με το χέρι. Ευτυχώς, υπάρχει μια κάπως κρυμμένη επιλογή στο Finder για να εκτελέσει αυτή τη δουλειά.

Εάν χρησιμοποιείτε OS X 10.5 (Leopard) ή νεότερη έκδοση, δοκιμάστε αυτή την απλή συμβουλή για την αναπαραγωγή ενός αρχείου και την προσθήκη ενός αριθμού έκδοσης σε ένα μόνο βήμα.

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder στο φάκελο που περιέχει τα στοιχεία που θέλετε να αντιγράψετε.
  2. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο επιλογής και σύρετε το αρχείο ή το φάκελο που θέλετε να αντιγράψετε σε μια νέα θέση μέσα στον ίδιο φάκελο.

Το Mac σας θα προσθέσει με κέφι τον αριθμό έκδοσης αντί για την αντιγραφή λέξης στο όνομα του αρχείου. Κάθε φορά που δημιουργείτε ένα νέο αντίγραφο, ο υπολογιστής σας Mac θα προσθέσει ένα επιπλέον αριθμό έκδοσης στο αντίγραφο. Το Finder θα παρακολουθεί τον επόμενο αριθμό έκδοσης για κάθε αρχείο ή φάκελο, επιτρέποντας σε κάθε αρχείο να έχει προστεθεί ο κατάλληλος αριθμός έκδοσης. Το Finder θα μειώσει επίσης τον επόμενο αριθμό έκδοσης εάν διαγράψετε ή μετονομάσετε ένα αρχείο με έκδοση.

Συμβουλή μπόνους

Εάν βρίσκεστε σε προβολή λίστας όταν δημιουργείτε διπλότυπα σε έκδοση, ενδέχεται να έχετε κάποιο πρόβλημα να σύρετε το αρχείο σε μια κενή θέση στη λίστα. Δοκιμάστε να σύρετε το αρχείο μέχρι να εμφανιστεί ένα πράσινο σύμβολο + (συν). Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει επισημανθεί και άλλος φάκελος. διαφορετικά, το αρχείο θα αντιγραφεί στον επιλεγμένο φάκελο.