Πώς να ρυθμίσετε το Microsoft OneDrive για Mac

Χρησιμοποιήστε το OneDrive για να αποθηκεύσετε έως και 5 GB στο Cloud για δωρεάν

Το Microsoft OneDrive (τυπικά το SkyDrive) είναι μια λύση αποθήκευσης και συγχρονισμού που βασίζεται σε σύννεφο, η οποία θα λειτουργήσει σχεδόν για οποιονδήποτε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα Mac, PC ή κινητή συσκευή , καθώς και πρόσβαση στο Internet.

Μόλις εγκαταστήσετε το OneDrive στο Mac σας, φαίνεται να είναι απλά ένας άλλος φάκελος. Καταργήστε ένα αρχείο ή φάκελο οποιουδήποτε τύπου στο φάκελο OneDrive και τα δεδομένα αποθηκεύονται αμέσως στο σύστημα αποθήκευσης cloud του Windows Live.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενό σας OneDrive χρησιμοποιώντας ένα υποστηριζόμενο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, το οποίο περιλαμβάνει σχεδόν όλα αυτά, από οποιοδήποτε υπολογιστή Mac, υπολογιστή ή κινητή συσκευή. Η πρόσβαση με βάση το πρόγραμμα περιήγησης σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το χώρο αποθήκευσης που βασίζεται σε σύννεφο σε σχεδόν οποιαδήποτε πλατφόρμα υπολογιστών που χρησιμοποιείτε χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε την εφαρμογή OneDrive.

Χρησιμοποιώντας το OneDrive για Mac

Το OneDrive από τη Microsoft μπορεί να φαίνεται σαν μια περίεργη επιλογή για να χρησιμοποιήσει ο χρήστης Mac για την αποθήκευση δεδομένων στο σύννεφο, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το χρησιμοποιήσετε. Τα προγράμματα OneDrive προσφέρονται σε λογικές τιμές, συμπεριλαμβανομένου ενός δωρεάν 5 GB στο χαμηλότερο επίπεδο.

Το OneDrive μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης που βασίζονται σε σύννεφο, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας iCloud της Apple , του Dropbox ή του Google Drive . Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε και τα τέσσερα και εκμεταλλευόμενοι τα δωρεάν επίπεδα αποθήκευσης που προσφέρει κάθε υπηρεσία.

Σχέδια OneDrive

Το OneDrive προσφέρει προς το παρόν διάφορα επίπεδα υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων που συνδυάζονται με το Office 365.

Σχέδιο Αποθήκευση Τιμή / Μήνα
OneDrive Δωρεάν Συνολική αποθήκευση 5 GB Ελεύθερος
OneDrive Basic 50 GB 1,99 δολάρια
OneDrive + Γραφείο 365 Προσωπικά 1 TB 6,99 δολάρια
OneDrive + Office 365 Αρχική σελίδα 1 TB το καθένα για 5 χρήστες 9,99 δολάρια

Θα σας δείξουμε πώς να ρυθμίσετε την δωρεάν έκδοση του OneDrive στο Mac σας. αυτό θα σας παρέχει 5 GB ελεύθερης αποθήκευσης cloud.

Ρύθμιση του OneDrive

Για να λειτουργήσει το OneDrive, χρειάζεστε δύο βασικά στοιχεία: το Microsoft Live ID (δωρεάν) και την εφαρμογή OneDrive for Mac (επίσης δωρεάν). Μπορεί επίσης να θέλετε να εγκαταστήσετε το OneDrive για Windows ή OneDrive για iOS. Και οι δύο είναι διαθέσιμες στο App Store.

  1. Αν έχετε ήδη ένα Microsoft Live ID, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα. διαφορετικά, ξεκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης και κατευθυνθείτε προς: https://signup.live.com/
  2. Συμπληρώστε τις πληροφορίες που ζητήσατε για να δημιουργήσετε το Windows Live ID. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε, καθώς πρόκειται για το Microsoft Live ID σας. Σημειώστε επίσης τον κωδικό πρόσβασής σας. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιείτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης , ο οποίος είναι ένας κωδικός που περιέχει τουλάχιστον οκτώ χαρακτήρες (συνιστώ 14 χαρακτήρες), συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων και τουλάχιστον ενός αριθμού και ενός ειδικού χαρακτήρα. Μόλις συμπληρώσετε τα πάντα, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία λογαριασμού.
  3. Τώρα που έχετε ένα Windows Live ID, κατευθυνθείτε προς: https://onedrive.live.com/
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση και μετά εισαγάγετε το Windows Live ID.
  5. Το πρόγραμμα περιήγησης θα εμφανίσει την προεπιλεγμένη διαμόρφωση του φακέλου OneDrive. Προς το παρόν, μην ανησυχείτε για τους φακέλους που εμφανίζονται στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού . Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι επιλογές OneDrive Apps. Πηγαίνετε μπροστά και κάντε κλικ στο σύνδεσμο Get OneDrive Apps, που βρίσκεται κοντά στο κάτω μέρος στην αριστερή πλευρά. Εάν δεν εμφανιστεί ο σύνδεσμος, κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας OneDrive. Η σύνδεση Get OneDrive Apps θα βρίσκεται κοντά στο κάτω μέρος του αναπτυσσόμενου μενού.
  1. Θα εμφανιστεί μια σύντομη περιγραφή της εφαρμογής OneDrive for Mac. Κάντε κλικ στο κουμπί Download OneDrive for Mac.
  2. Αυτό θα κάνει το Mac App Store να ανοίξει και θα εμφανίσει την εφαρμογή OneDrive.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη στο παράθυρο του Mac App Store και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση εφαρμογής που εμφανίζεται.
  4. Εάν απαιτείται, συνδεθείτε στο Mac App Store.
  5. Η εφαρμογή OneDrive θα μεταφορτωθεί και θα εγκατασταθεί στο Mac σας στο φάκελο / Applications.

Εγκατάσταση του OneDrive

  1. Κάντε διπλό κλικ στην εφαρμογή OneDrive στο φάκελο "Εφαρμογές".
  2. Εμφανίζεται η οθόνη ρύθμισης OneDrive. Καταχωρίστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (αυτή που χρησιμοποιήσατε για τη ρύθμιση του Microsoft Live ID).
  1. Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης Windows Live ID και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση.
  2. Το OneDrive σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα φάκελο OneDrive στη θέση της επιλογής σας. Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή της Τοποθεσίας φακέλου επιλογής.
  3. Ένα φύλλο Finder θα πέσει κάτω, επιτρέποντάς σας να πλοηγηθείτε στη θέση όπου θέλετε να δημιουργηθεί ο φάκελος OneDrive. Επιλέξτε την τοποθεσία σας και κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή αυτής της τοποθεσίας.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
  5. Μπορείτε να επιλέξετε ποια αρχεία αποθηκεύονται στο σύννεφο της Microsoft θα ληφθούν επίσης και θα αποθηκευτούν στο Mac σας. Μπορείτε να το αλλάξετε ανά πάσα στιγμή, γι 'αυτό προτείνω να επιλέξετε την επιλογή Όλα τα αρχεία και οι φάκελοι στο OneDrive μου.
  6. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
  7. Η εγκατάσταση του OneDrive ολοκληρώθηκε.

Χρησιμοποιώντας το OneDrive

Το OneDrive λειτουργεί σαν οποιοσδήποτε άλλος φάκελος στο Mac σας. η μόνη διαφορά είναι ότι τα δεδομένα μέσα σε αυτό αποθηκεύονται επίσης σε απομακρυσμένους διακομιστές Windows OneDrive. Μέσα στο φάκελο OneDrive θα βρείτε τρεις προεπιλεγμένους φακέλους με τίτλο Έγγραφα, Εικόνες και Δημόσιο. Μπορείτε να προσθέσετε όσους περισσότερους φακέλους επιθυμείτε και να δημιουργήσετε οποιοδήποτε σύστημα οργάνωσης που ταιριάζει με την φαντασία σας.

Η προσθήκη αρχείων είναι τόσο απλή όσο η αντιγραφή ή η μεταφορά τους στο φάκελο OneDrive ή στον κατάλληλο υποφάκελο. Μόλις τοποθετήσετε τα αρχεία στο φάκελο OneDrive, μπορείτε να τα αποκτήσετε πρόσβαση από οποιοδήποτε Mac, PC ή κινητή συσκευή που έχει εγκατεστημένο το OneDrive. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στο φάκελο OneDrive από οποιονδήποτε υπολογιστή ή κινητή συσκευή χρησιμοποιώντας τη διεπαφή ιστού.

Η εφαρμογή OneDrive εκτελείται ως στοιχείο μενού που περιλαμβάνει κατάσταση συγχρονισμού για αρχεία που διατηρούνται στο φάκελο OneDrive. Υπάρχει επίσης ένα σύνολο προτιμήσεων που μπορείτε να ρυθμίσετε επιλέγοντας το στοιχείο μενού OneDrive και κάνοντας κλικ στο κουμπί με ταχυτήτων.

Προχωρήστε και δοκιμάστε, αφού έχετε 5 GB ελεύθερου χώρου για χρήση.