Πώς να ενεργοποιήσετε, να απενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τους λογαριασμούς Guest στα Windows 7

Εάν έχετε έναν υπολογιστή στο σπίτι που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι και θέλετε να διατηρήσετε το ψηφιακό ντουλάπι σας ασφαλές, σίγουρα θα θέλετε να δημιουργήσετε λογαριασμούς χρηστών για όλους εκείνους που έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή.

Τι γίνεται με αυτούς τους χρήστες που δεν αξίζουν τους δικούς τους λογαριασμούς χρηστών; Ένας πελάτης ή ένα μέλος της οικογένειας που βγαίνει για το Σαββατοκύριακο ή αν δανείζετε τον υπολογιστή σας σε έναν φίλο για λίγο;

Είναι απίθανο να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό χρήστη για κάθε άτομο που βάζει δάκτυλο στο πληκτρολόγιό σας, έτσι ποιες είναι οι επιλογές σας;

Χρησιμοποιήστε τον λογαριασμό επισκεπτών στα Windows 7! Αν δεν έχετε ιδέα τι μιλάω τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος, διότι σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείξω πώς να ενεργοποιήσετε τον Guest Account και πώς να το χρησιμοποιήσετε στα Windows 7.

Ωστόσο, εάν έχετε ενεργοποιημένο τον Λογαριασμό Επισκεπτών στα Windows 7 , αλλά δεν θέλετε να έχουν τυχαία άτομα πρόσβαση στον υπολογιστή σας, θα σας δείξω επίσης πώς να απενεργοποιήσετε τον Λογαριασμό Επισκέπτη, έτσι ώστε μόνο άτομα με λογαριασμούς χρηστών να μπορούν να έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας Windows .

01 από 07

Μάθετε για τον λογαριασμό Guest

Κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου στο μενού Έναρξη.

Πώς ξέρετε αν είναι ενεργοποιημένος ο λογαριασμός Guest; Όταν ενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας και εμφανίζεται η οθόνη υποδοχής, θα πρέπει να εμφανιστεί μια λίστα με τους διαθέσιμους λογαριασμούς, αν δείτε τον κατάλογο των επισκεπτών ως έναν από τους λογαριασμούς, στη συνέχεια ο λογαριασμός Guest είναι ενεργοποιημένος.

Εάν δεν εμφανίζεται, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό Guest στον υπολογιστή σας.

Πώς να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό Guest στα Windows 7

Κάντε κλικ στο κουμπί Πλαίσιο των Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου .

02 του 07

Λογαριασμοί χρηστών και Οικογενειακή ασφάλεια

Κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμοί χρηστών και Οικογενειακή ασφάλεια.

Όταν ανοίγει το παράθυρο του Πίνακα ελέγχου , κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμοί χρηστών και Οικογενειακή ασφάλεια .

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στην επιλογή Λογαριασμός επισκέπτη κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Προσθήκη ή κατάργηση λογαριασμών χρηστών απευθείας κάτω από τους λογαριασμούς χρήστη και την ασφάλεια της οικογένειας .

03 του 07

Άνοιγμα για προβολή λογαριασμών χρηστών

Κάντε κλικ για να προβάλετε τους λογαριασμούς χρηστών για να προβάλετε τους λογαριασμούς.

Στη σελίδα Λογαριασμοί χρηστών και Οικογενειακή ασφάλεια, κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμοί χρηστών για να προβάλετε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.

04 του 07

Ανοίξτε τη Διαχείριση άλλου λογαριασμού χρήστη

Κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση άλλου λογαριασμού για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λίστα λογαριασμού.

Όταν μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων λογαριασμού, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Διαχείριση άλλου λογαριασμού .

Σημείωση: Εάν σας ζητηθεί από τον έλεγχο λογαριασμού χρήστη , κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να συνεχίσετε.

05 του 07

Επιλέξτε τον λογαριασμό Guest

Κάντε κλικ στο λογαριασμό Guest.

Κάντε κλικ στην επιλογή Guest από τη λίστα διαθέσιμων λογαριασμών.

Σημείωση: Όταν ο λογαριασμός είναι απενεργοποιημένος, θα δηλώσει τα εξής: "Ο λογαριασμός Guest είναι απενεργοποιημένος".

06 του 07

Ενεργοποίηση λογαριασμού επισκεπτών

Κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό επισκεπτών.

Όταν σας ζητηθεί, κάντε κλικ στο κουμπί Ενεργοποίηση για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό Guest στα Windows 7.

Σημείωση: Εάν ενεργοποιήσετε το λογαριασμό του επισκέπτη, τα άτομα που δεν διαθέτουν λογαριασμό μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λογαριασμό του επισκέπτη για να συνδεθούν στον υπολογιστή. Τα αρχεία, οι φάκελοι ή οι ρυθμίσεις που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης δεν είναι προσβάσιμες στους χρήστες.

Αφού ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό Guest, θα μεταφερθείτε στη λίστα λογαριασμών που είναι ενεργά στον υπολογιστή σας.

Στο επόμενο βήμα, θα σας δείξω πώς να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό του επισκέπτη αν θέλετε να αποτρέψετε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον υπολογιστή σας.

07 του 07

Απενεργοποιήστε τον λογαριασμό επισκεπτών στα Windows 7

Απενεργοποιήστε τον λογαριασμό επισκεπτών στα Windows 7.

Εάν διαπιστώσετε ότι ο λογαριασμός Guest σας κάνει λίγο ανήσυχο επειδή κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας, έχετε την επιλογή να τον απενεργοποιήσετε.

Για να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό επισκεπτών στα Windows 7, ακολουθήστε απλώς τα βήματα 1-5 αυτού του οδηγού και το επόμενο βήμα.

Όταν φτάσετε στην επιλογή Τι θέλετε να αλλάξετε για τον λογαριασμό του επισκέπτη; κάντε κλικ στο σύνδεσμο " Απενεργοποίηση λογαριασμού επισκεπτών ".

Αφού απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός, θα επιστρέψετε στη λίστα λογαριασμών στα Windows 7. Κλείστε το παράθυρο του Πίνακα Ελέγχου και προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό Guest στα Windows 7

Έχετε δύο επιλογές για τη χρήση του λογαριασμού Guest στα Windows 7. Η πρώτη αποσυνδέει τον υπάρχοντα λογαριασμό σας στα Windows 7 και πραγματοποιεί ξανά σύνδεση χρησιμοποιώντας το λογαριασμό Guest.

Η δεύτερη επιλογή είναι η επιλογή Switch User και η επιλογή του λογαριασμού Guest ως λογαριασμού στον οποίο θέλετε να συνδεθείτε.