Πώς να κάνετε αναζήτηση μέσα σε μια διεύθυνση Web

Πριν πηδήσετε δεξιά στον τρόπο αναζήτησης εντός μιας διεύθυνσης Web, ίσως είναι καλύτερο να καταλάβετε τι είναι πραγματικά μια διεύθυνση Web, γνωστή και ως διεύθυνση URL . Το URL αντιπροσωπεύει το "Uniform Resource Locator" και είναι η διεύθυνση ενός πόρου, αρχείου, ιστότοπου, υπηρεσίας κ.λπ. στο Διαδίκτυο. Για παράδειγμα, η διεύθυνση URL αυτής της σελίδας που βλέπετε αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη γραμμή διευθύνσεων στην κορυφή του προγράμματος περιήγησής σας και θα πρέπει να περιλαμβάνει το "websearch.about.com" ως πρώτο μέρος αυτής. Κάθε δικτυακός τόπος έχει τη δική του μοναδική διεύθυνση Web που του έχει ανατεθεί.

Τι σημαίνει αναζήτηση εντός μιας διεύθυνσης Web;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή inurl για να εντοπίσετε τις μηχανές αναζήτησης (αυτό λειτουργεί καλύτερα με την Google κατά τη διάρκεια αυτής της γραφής) για να αναζητήσετε μόνο διευθύνσεις ιστού, γνωστές και ως URLs, που περιλαμβάνουν τους όρους αναζήτησης. Εσείς λέτε συγκεκριμένα στη μηχανή αναζήτησης ότι θέλετε μόνο να κοιτάξετε μέσα στη διεύθυνση URL - δεν θέλετε να δείτε αποτελέσματα από οπουδήποτε αλλού, αλλά η διεύθυνση URL. Αυτό περιλαμβάνει το βασικό σώμα περιεχομένου, τίτλους, μεταδεδομένα κ.λπ.

Η εντολή INURL: Μικρή αλλά ισχυρή

Για να λειτουργήσει αυτό, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι έχετε κατά νου τα εξής:

Χρησιμοποιήστε ένα σύνθετο αναζήτησης για να κάνετε τα ερωτήματά σας ακόμη πιο ισχυρά

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε διαφορετικούς χειριστές αναζήτησης Google με τον χειριστή inurl: για να επαναφέρετε ακόμα πιο φιλτραρισμένα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, λέτε ότι ήθελε να ψάξει για ιστοσελίδες με τη λέξη "cranberry" στη διεύθυνση URL, αλλά μόνο θέλησε να κοιτάξει σε εκπαιδευτικούς χώρους. Εδώ μπορείτε να το κάνετε:

inurl: site cranberry: .edu

Αυτό επιστρέφει αποτελέσματα που έχουν τη λέξη "cranberry" στη διεύθυνση URL, αλλά περιορίζονται σε τομείς .edu.

Περισσότερες εντολές αναζήτησης Google