Η Apple ανακοινώνει Firmware Update για το 2012 Mac mini

Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα μια νέα ενημέρωση EFI για το Mac mini που λέγεται ότι διορθώνει ένα πρόβλημα με τη χρήση της εξόδου HDMI του Mac mini.

Ευγενική προσφορά της Apple

Από το 2012 κυκλοφόρησε το Mac mini το φθινόπωρο του 2012, υπήρξαν περιστασιακές αναφορές χαμηλής σταθερότητας ή ποιότητας εικόνας όταν συνδέσατε την έξοδο HDMI απευθείας στη θύρα HDMI σε μια HDTV. Το συνηθισμένο παράπονο ήταν τρεμόπαιγμα ή κακή ποιότητα εικόνας, που συνήθως περιλαμβάνει απόδοση χρώματος.

Παραδόξως, όταν χρησιμοποιήθηκε η θύρα HDMI με προσαρμογέα DVI, τα ζητήματα τείνουν να απομακρύνονται. Μεταξύ αυτών που χρησιμοποίησαν τη θύρα Thunderbolt για να οδηγήσουν μια οθόνη, δεν αναφέρθηκαν ποτέ προβλήματα εικόνας.

Το πρόβλημα φαίνεται να προκλήθηκε από το τσιπ Intel HD Graphics 4000 που οδηγεί τη θύρα HDMI. Η Intel παρήγαγε μια ενημέρωση στα γραφικά με τη μορφή ενός νέου προγράμματος οδήγησης, αλλά μέχρι στιγμής, η Apple δεν είχε κυκλοφορήσει την ενημέρωση.

Αυτή η ενημέρωση στο υλικολογισμικό EFI λέγεται ότι διορθώνει τα ζητήματα βίντεο HDMI. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη της ενημέρωσης μέσω του στοιχείου "Ενημέρωση λογισμικού" από το μενού της Apple ή απευθείας από την τοποθεσία υποστήριξης της Apple.

Αν η ενημέρωση πράγματι διορθώσει το πρόβλημα βίντεο HDMI, τότε το νέο Mac mini μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός υποψήφιος για να χρησιμεύσει ως κεντρικό στοιχείο σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου.

Εάν διαθέτετε το Mac mini 2012, παρακαλώ αφήστε ένα μήνυμα εδώ, ενημερώνοντάς μας αν είχατε το πρόβλημα με το βίντεο και αν αυτή η ενημέρωση το διορθώσει.