Εκτελέστε πολλαπλούς υπολογισμούς με τους τύπους αρχείων Excel

Στα προγράμματα υπολογιστικών φύλλων , όπως το Excel και το Google Spreadsheets, ένας πίνακας είναι μια περιοχή ή μια σειρά σχετικών τιμών δεδομένων που αποθηκεύονται κανονικά σε παρακείμενα κελιά σε ένα φύλλο εργασίας.

Ένας τύπος συστοιχίας είναι ένας τύπος που πραγματοποιεί υπολογισμούς - όπως την προσθήκη ή τον πολλαπλασιασμό - στις τιμές σε μία ή περισσότερες συστοιχίες και όχι σε μία μοναδική τιμή δεδομένων.

Τύποι συστοιχιών:

Φόρμες πίνακα και λειτουργίες του Excel

Πολλές από τις ενσωματωμένες λειτουργίες του Excel - όπως SUM , AVERAGE ή COUNT - μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε μια φόρμα πίνακα.

Υπάρχουν επίσης μερικές λειτουργίες, όπως η λειτουργία TRANSPOSE, που πρέπει πάντα να εισαχθούν ως πίνακας για να λειτουργήσει σωστά.

Η χρησιμότητα πολλών λειτουργιών όπως INDEX και MATCH ή MAX και IF μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση τους μαζί σε έναν τύπο πίνακα.

Τύποι ΧΑ

Στο Excel, οι τύποι συστοιχιών περιβάλλονται από σγουράκια " {} ". Αυτά τα τιράντες δεν μπορούν απλώς να πληκτρολογηθούν, αλλά πρέπει να προστεθούν σε έναν τύπο πατώντας τα πλήκτρα Ctrl, Shift και Enter μετά την πληκτρολόγηση του τύπου σε ένα κελί ή κελιά.

Για το λόγο αυτό, ένας τύπος συστοιχίας αναφέρεται μερικές φορές ως τύπος ΧΑΚ στο Excel.

Μια εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι όταν χρησιμοποιούνται σγουράκια για να εισαγάγετε έναν πίνακα ως ένα όρισμα για μια συνάρτηση που συνήθως περιέχει μόνο μία μόνο τιμή ή αναφορά κυττάρων.

Για παράδειγμα, στο παρακάτω εγχειρίδιο που χρησιμοποιεί το VLOOKUP και τη λειτουργία CHOOSE για να δημιουργήσετε μια φόρμουλα αριστερής αναζήτησης, δημιουργείται ένας πίνακας για το όρισμα Index_num της συνάρτησης CHOOSE, πληκτρολογώντας τις αγκύλες γύρω από τον καταχωρημένο πίνακα.

Βήματα για τη δημιουργία ενός πίνακα μαθημάτων

  1. Πληκτρολογήστε τον τύπο.
  2. Κρατήστε πατημένο τα πλήκτρα Ctrl και Shift στο πληκτρολόγιο.
  3. Πατήστε και αφήστε το πλήκτρο Enter για να δημιουργήσετε τη φόρμα πίνακα.
  4. Απελευθερώστε τα πλήκτρα Ctrl και Shift .

Αν γίνει σωστά, ο τύπος θα περιβάλλεται από σγουρά και κάθε κελί που περιέχει τον τύπο θα περιέχει διαφορετικό αποτέλεσμα.

Επεξεργασία ενός τύπου πίνακα

Οποτεδήποτε επεξεργάζεται ένας τύπος συστοιχίας, τα σγουρά άγκιστρα εξαφανίζονται από τη φόρμα του πίνακα.

Για να τα επαναφέρετε, πρέπει να εισαγάγετε τον τύπο συστοιχίας πιέζοντας ξανά τα πλήκτρα Ctrl, Shift και Enter ακριβώς όπως όταν δημιουργήθηκε για πρώτη φορά ο τύπος συστοιχίας.

Τύποι τύπων πίνακα

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι τύπων συστοιχιών:

Φόρμες πολλαπλών κυκλωμάτων

Όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, αυτοί οι τύποι συστοιχιών βρίσκονται σε πολλαπλά φύλλα φύλλου εργασίας και επιστρέφουν επίσης έναν πίνακα ως απάντηση.

Με άλλα λόγια, ο ίδιος τύπος βρίσκεται σε δύο ή περισσότερα κελιά και επιστρέφει διαφορετικές απαντήσεις σε κάθε κύτταρο.

Πώς συμβαίνει αυτό είναι ότι κάθε αντίγραφο ή στιγμιότυπο της φόρμας του πίνακα εκτελεί τον ίδιο υπολογισμό σε κάθε κελί στο οποίο βρίσκεται, αλλά κάθε περίπτωση του τύπου χρησιμοποιεί διαφορετικούς αριθμούς στους υπολογισμούς του και επομένως κάθε περίπτωση παράγει διαφορετικά αποτελέσματα.

Ένα παράδειγμα ενός τύπου πολλαπλών κυττάρων είναι:

{= Α1: Α2 * Β1: Β2}

Εάν το παραπάνω παράδειγμα βρίσκεται στα κελιά C1 και C2 σε ένα φύλλο εργασίας τότε τα ακόλουθα αποτελέσματα θα είναι:

Φόρμουλες ενιαίας κυψέλης κυττάρων

Αυτός ο δεύτερος τύπος τύπων συστοιχιών χρησιμοποιεί μια συνάρτηση, όπως SUM, AVERAGE ή COUNT, για να συνδυάσει την έξοδο ενός τύπου πολλών κυψελίδων σε μια μοναδική τιμή σε ένα μόνο κελί.

Ένα παράδειγμα ενός μόνο μοτίβου συστοιχιών κυττάρων θα είναι:

{= SUM (Α1: Α2 * Β1: Β2)}

Αυτός ο τύπος προσθέτει μαζί το προϊόν των A1 * B1 και A2 * B2 και επιστρέφει ένα μόνο αποτέλεσμα σε ένα μόνο κελί στο φύλλο εργασίας.

Ένας άλλος τρόπος να γράψουμε τον παραπάνω τύπο θα είναι:

= (Α1 * Β1) + (Α2 * Β2)

Κατάλογος φόρμουλων πίνακα Array Excel

Παρακάτω παρατίθενται ορισμένα μαθήματα που περιέχουν τύπους αρχείων Excel.

01 από 10

Αρχείο πολλαπλών κυττάρων Excel Excel

Εκτέλεση Υπολογισμού με Φόρμουλα Multi Cell Array. © Ted French

Ένας τύπος συστοιχίας πολλαπλών κυττάρων ή πολλαπλών κελιών είναι ένας τύπος συστοιχίας που βρίσκεται σε περισσότερα από ένα κελιά σε ένα φύλλο εργασίας . Οι ίδιοι υπολογισμοί εκτελούνται σε πολλαπλά κελιά χρησιμοποιώντας διαφορετικά δεδομένα για κάθε τύπο. Περισσότερο "

02 από 10

Excel Ενιαία σειρά κυψέλης σειρά μαθημάτων Βήμα προς βήμα φροντιστήριο

Σύνοψη Πολλαπλών Πινάκων Δεδομένων με έναν Ενιαίο Τύπο διάταξης κυττάρων. © Ted French

Οι τύποι συστοιχιών μονού κυττάρου συνήθως εκτελούν αρχικά έναν υπολογισμό πολλών κυψελών (όπως ο πολλαπλασιασμός) και στη συνέχεια χρησιμοποιούν μια συνάρτηση όπως το AVERAGE ή το SUM για να συνδυάσουν την έξοδο της συστοιχίας σε ένα μόνο αποτέλεσμα. Περισσότερο "

03 από 10

Αγνόηση τιμών σφάλματος κατά την εύρεση του μέσου όρου

Χρησιμοποιήστε τη φόρμουλα σειράς AVERAGE-IF για να αγνοήσετε τα σφάλματα. © Ted French

Αυτός ο τύπος πίνακα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βρει τη μέση τιμή για τα υπάρχοντα δεδομένα ενώ αγνοεί τιμές σφάλματος όπως # DIV / 0! Ή #NAME;

Χρησιμοποιεί τη λειτουργία AVERAGE μαζί με τις λειτουργίες IF και ISNUMBER. Περισσότερο "

04 από 10

Το SUM IF Formula του Excel

Μετρώντας Κύτταρα Δεδομένων με το Formula SUM IF. © Ted French

Χρησιμοποιήστε τη συνάρτηση SUM και τη συνάρτηση IF σε μια φόρμα συστοιχίας για να μετρήσετε αντί για αθροιστικά κελιά δεδομένων που πληρούν μία από τις διάφορες συνθήκες.

Αυτό διαφέρει από τη συνάρτηση COUNTIFS του Excel, η οποία απαιτεί να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις πριν από την καταμέτρηση του κελιού.

05 από 10

Excel MAX IF Array Formula για να βρείτε τον μεγαλύτερο θετικό ή αρνητικό αριθμό

MIN IF Αντιστοίχιση πίνακα σε Excel. © Ted French

Αυτό το σεμινάριο συνδυάζει τη συνάρτηση MAX και τη συνάρτηση IF σε μια φόρμα πίνακα που θα βρει τη μεγαλύτερη ή μέγιστη τιμή για μια σειρά δεδομένων όταν πληρούται ένα συγκεκριμένο κριτήριο. Περισσότερο "

06 από 10

Excel MIN IF Φόρμουλα - Βρείτε τον μικρότερο θετικό ή αρνητικό αριθμό

Εύρεση των μικρότερων τιμών με τον τύπο φίλτρου MIN IF. © Ted French

Παρόμοια με το παραπάνω άρθρο, αυτή συνδυάζει τη συνάρτηση MIN και τη συνάρτηση IF σε μια συνιστώσα συστοιχιών προκειμένου να βρεθεί η μικρότερη ή η ελάχιστη τιμή για μια σειρά δεδομένων όταν πληρούται ένα συγκεκριμένο κριτήριο. Περισσότερο "

07 από 10

Excel MEDIAN IF Τύπος πίνακα - Βρείτε τη μεσαία ή μεσαία τιμή

Βρείτε τις μεσαίες ή μεσαίες τιμές με το MEDIAN IF Array Formula. © Ted French

Η λειτουργία MEDIAN στο Excel βρίσκει τη μεσαία τιμή για μια λίστα δεδομένων. Συνδυάζοντας το με τη συνάρτηση IF σε μια φόρμα πίνακα, μπορεί να βρεθεί η μεσαία τιμή για διαφορετικές ομάδες σχετικών δεδομένων. Περισσότερο "

08 από 10

Φόρμουλα αναζήτησης με πολλαπλά κριτήρια στο Excel

Εύρεση δεδομένων χρησιμοποιώντας έναν τύπο αναζήτησης πολλαπλών κριτηρίων. © Ted French

Χρησιμοποιώντας μια φόρμα πίνακα, μπορεί να δημιουργηθεί ένας τύπος αναζήτησης που χρησιμοποιεί πολλαπλά κριτήρια για την εύρεση πληροφοριών σε μια βάση δεδομένων. Αυτός ο τύπος συστοιχίας περιλαμβάνει την εμφύτευση των λειτουργιών MATCH και INDEX . Περισσότερο "

09 από 10

Excel Αριστερή φόρμουλα αναζήτησης

Εύρεση δεδομένων με έναν τύπο αριστερής αναζήτησης. © Ted French

Η λειτουργία VLOOKUP κανονικά αναζητά μόνο δεδομένα που βρίσκονται σε στήλες προς τα δεξιά, αλλά συνδυάζοντάς το με τη λειτουργία CHOOSE μπορεί να δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος αναζήτησης που θα αναζητά στήλες δεδομένων στα αριστερά του Argument Lookup_value . Περισσότερο "

10 από 10

Μεταφορά ή αντιστροφή γραμμών ή στηλών δεδομένων στο Excel

Αναστροφή δεδομένων από στήλες σε σειρές με τη λειτουργία TRANSPOSE. © Ted French

Η λειτουργία TRANSPOSE χρησιμοποιείται για την αντιγραφή δεδομένων που βρίσκονται σε μια σειρά σε μια στήλη ή την αντιγραφή δεδομένων που βρίσκονται σε μια στήλη στη σειρά. Αυτή η συνάρτηση είναι μία από τις ελάχιστες στο Excel που πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται ως τύπος πίνακα. Περισσότερο "