Μετρήστε δεδομένα που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια με τη λειτουργία COUNTIFS του Excel

Η λειτουργία COUNTIFS του Excel μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετρήσει τον αριθμό των εγγραφών δεδομένων σε μια επιλεγμένη περιοχή που ταιριάζει με συγκεκριμένα κριτήρια.

Το COUNTIFS επεκτείνει τη χρησιμότητα της λειτουργίας COUNTIF, επιτρέποντάς σας να καθορίσετε από 2 έως 127 κριτήρια και όχι μόνο ένα από τα COUNTIF.

Κανονικά, το COUNTIFS λειτουργεί με σειρές δεδομένων που ονομάζονται αρχεία. Σε μια εγγραφή, τα δεδομένα σε κάθε κελιά ή πεδίο στη σειρά σχετίζονται - όπως το όνομα, η διεύθυνση και ο αριθμός τηλεφώνου της εταιρείας.

Το COUNTIFS αναζητά συγκεκριμένα κριτήρια σε δύο ή περισσότερα πεδία στην εγγραφή και μόνο αν βρίσκει αντιστοιχία για κάθε καθορισμένο πεδίο, μετράται η εγγραφή.

01 από 09

COUNTIFS Λειτουργία Εκμάθηση βήμα προς βήμα

Excel COUNTIFS Λειτουργία Εκμάθηση βήμα προς βήμα. © Ted French

Στο μάθημα COUNTIF βήμα προς βήμα συμφωνήσαμε με το ενιαίο κριτήριο των πρακτόρων πωλήσεων που είχαν πωλήσει περισσότερες από 250 παραγγελίες σε ένα χρόνο.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα θέσουμε μια δεύτερη προϋπόθεση χρησιμοποιώντας COUNTIFS - αυτή των πρακτόρων πωλήσεων στην περιοχή πωλήσεων Ανατολή που πραγματοποίησε πάνω από 250 πωλήσεις το προηγούμενο έτος.

Ο καθορισμός πρόσθετων όρων γίνεται με τον καθορισμό επιπλέον παραμέτρων Criteria_range και Criteria for COUNTIFS.

Ακολουθώντας τα βήματα στα παρακάτω μαθήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία COUNTIFS που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Tutorial Θέματα

02 του 09

Εισαγάγετε τα Δεδομένα Tutorial

Excel COUNTIFS Λειτουργία Εκμάθηση βήμα προς βήμα. © Ted French

Το πρώτο βήμα στη χρήση της λειτουργίας COUNTIFS στο Excel είναι η εισαγωγή των δεδομένων.

Για αυτό το μάθημα εισάγετε τα δεδομένα που βλέπετε στην παραπάνω εικόνα στα κελιά D1 έως F11 ενός φύλλου εργασίας του Excel.

Στη σειρά 12 κάτω από τα δεδομένα θα προσθέσουμε τη λειτουργία COUNTIFS και τα δύο κριτήρια αναζήτησης:

Οι οδηγίες φροντιστηρίου δεν περιλαμβάνουν βήματα μορφοποίησης για το φύλλο εργασίας.

Αυτό δεν θα παρεμποδίσει την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος. Το φύλλο εργασίας σας θα φαίνεται διαφορετικό από το παράδειγμα που εμφανίζεται, αλλά η λειτουργία COUNTIFS θα σας δώσει τα ίδια αποτελέσματα.

03 του 09

Η σύνταξη της Λειτουργίας COUNTIFS

Excel COUNTIFS Λειτουργία Εκμάθηση βήμα προς βήμα. © Ted French

Στο Excel, η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα της συνάρτησης, τις αγκύλες και τα επιχειρήματα .

Η σύνταξη για τη συνάρτηση COUNTIFS είναι:

= COUNTIFS (Κριτήρια_διακύμανσης1, Κριτήρια1, Κριτήρια_διακύμανσης2, Κριτήρια2, ...)

Μπορούν να καθοριστούν έως και 127 ζεύγη κριτηρίων / κριτηρίων στη λειτουργία.

Τα επιχειρήματα της Λειτουργίας COUNTIFS

Τα επιχειρήματα της συνάρτησης λένε COUNTIFS ποια κριτήρια προσπαθούμε να αντιστοιχίσουμε και ποιο εύρος δεδομένων θα αναζητήσουμε για να βρούμε αυτά τα κριτήρια.

Όλα τα επιχειρήματα σε αυτήν τη λειτουργία είναι απαραίτητα.

Criteria_range - η ομάδα κυττάρων με τη λειτουργία είναι να αναζητήσετε μια αντιστοίχιση με το αντίστοιχο κριτήριο Κριτήριο .

Κριτήρια - η τιμή που προσπαθούμε να αντιστοιχίσουμε στο αρχείο δεδομένων. Τα πραγματικά δεδομένα ή η αναφορά κυψελών στα δεδομένα μπορούν να εισαχθούν για αυτό το επιχείρημα.

04 του 09

Ξεκινώντας τη λειτουργία COUNTIFS

Excel COUNTIFS Λειτουργία Εκμάθηση βήμα προς βήμα. © Ted French

Αν και είναι δυνατό να πληκτρολογήσετε απλώς τη συνάρτηση COUNTIFS και τα επιχειρήματά της σε ένα κελί σε ένα φύλλο εργασίας , πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ευκολότερο να χρησιμοποιήσουν το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας για να εισέλθουν στη λειτουργία.

Εκπαιδευτικά βήματα

  1. Κάντε κλικ στο κελί F12 για να γίνει το ενεργό κελί . Εδώ μπαίνουμε στη λειτουργία COUNTIFS.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Φόρμες .
  3. Επιλέξτε Περισσότερες λειτουργίες> Στατιστικά από την κορδέλα για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα λειτουργιών.
  4. Κάντε κλικ στο COUNTIFS στη λίστα για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας.

Τα δεδομένα που εισάγουμε στις κενές γραμμές στο παράθυρο διαλόγου θα αποτελέσουν τα επιχειρήματα της συνάρτησης COUNTIFS.

Όπως αναφέρθηκε, αυτά τα επιχειρήματα αναφέρουν στη λειτουργία ποια κριτήρια προσπαθούμε να τακτοποιήσουμε και ποιο εύρος δεδομένων πρέπει να αναζητήσουμε για να βρούμε αυτά τα κριτήρια.

05 του 09

Εισαγωγή του κριτηρίου Criteria_range1

Excel COUNTIFS Λειτουργία Εκμάθηση βήμα προς βήμα. © Ted French

Σε αυτό το σεμινάριο προσπαθούμε να ταιριάξουμε δύο κριτήρια σε κάθε αρχείο δεδομένων:

  1. Πωλητές από την περιοχή πωλήσεων της Ανατολής.
  2. Πωλητές που έχουν περισσότερες από 250 παραγγελίες πωλήσεων για το έτος.

Το όρισμα Criteria_range1 υποδεικνύει το εύρος των κελιών που πρέπει να αναζητήσουν τα COUNTIFS όταν προσπαθούν να ταιριάξουν με το πρώτο κριτήριο - την περιοχή πωλήσεων Ανατολής.

Εκπαιδευτικά βήματα

  1. Στο παράθυρο διαλόγου , κάντε κλικ στη γραμμή Criteria_range1 .
  2. Επισημάνετε τα κελιά D3 έως D9 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε αυτές τις αναφορές κελιών ως το εύρος που θα αναζητηθεί από τη λειτουργία .

06 του 09

Εισαγωγή του κριτηρίου1

Excel COUNTIFS Λειτουργία Εκμάθηση βήμα προς βήμα. © Ted French

Σε αυτό το σεμινάριο, το πρώτο κριτήριο που θέλουμε να ταιριάξουμε είναι εάν τα δεδομένα στην περιοχή D3: D9 ισούνται με την Ανατολή .

Αν και τα πραγματικά δεδομένα - όπως η λέξη Ανατολή - μπορούν να εισαχθούν στο παράθυρο διαλόγου για αυτό το επιχείρημα , είναι συνήθως καλύτερο να εισαγάγετε την αναφορά κυττάρων στην τοποθεσία των δεδομένων στο φύλλο εργασίας στο παράθυρο διαλόγου.

Εκπαιδευτικά βήματα

  1. Κάντε κλικ στη γραμμή Criteria1 στο παράθυρο διαλόγου .
  2. Κάντε κλικ στο κελί D12 για να εισαγάγετε εκείνη την αναφορά κυττάρων στο παράθυρο διαλόγου.
  3. Ο όρος αναζήτησης Ανατολή θα προστεθεί στο κελί D12 στο τελευταίο βήμα του σεμιναρίου.

Πώς οι αναφορές κυττάρων αυξάνουν την ευελιξία των COUNTIFS

Εάν μια αναφορά κελί, όπως το D12, καταχωρηθεί ως Argument κριτηρίου, η λειτουργία COUNTIFS θα αναζητήσει αντιστοιχίσεις σε ό, τι δεδομένα έχει πληκτρολογηθεί σε αυτό το κελί στο φύλλο εργασίας.

Έτσι, μετά την καταμέτρηση του αριθμού των πρακτόρων από την Ανατολική περιοχή, θα είναι εύκολο να βρείτε τα ίδια δεδομένα για μια άλλη περιοχή πωλήσεων απλά μεταβάλλοντας την Ανατολή στο Βορρά ή τη Δύση στο κελί D12. Η λειτουργία θα ενημερωθεί αυτόματα και θα εμφανίσει το νέο αποτέλεσμα.

07 του 09

Εισαγωγή του κριτηρίου Criteria_range2

Excel COUNTIFS Λειτουργία Εκμάθηση βήμα προς βήμα. © Ted French

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, σε αυτό το σεμινάριο προσπαθούμε να ταιριάξουμε δύο κριτήρια σε κάθε αρχείο δεδομένων

  1. Πωλητές από την περιοχή πωλήσεων της Ανατολής.
  2. Πωλητές που πραγματοποίησαν περισσότερες από 250 πωλήσεις φέτος.

Το όρισμα Criteria_range2 υποδεικνύει το εύρος των κελιών που πρέπει να αναζητήσουν τα COUNTIFS όταν προσπαθούν να ταιριάξουν με το δεύτερο κριτήριο - οι πράκτορες πωλήσεων που έχουν πουλήσει περισσότερες από 250 παραγγελίες φέτος.

Εκπαιδευτικά βήματα

  1. Στο παράθυρο διαλόγου , κάντε κλικ στη γραμμή Criteria_range2 .
  2. Επισημάνετε τα κελιά E3 έως E9 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε αυτές τις αναφορές κελιών ως τη δεύτερη περιοχή που θα αναζητηθεί από τη λειτουργία .

08 από 09

Εισαγωγή του Argument κριτηρίου2

Excel COUNTIFS Λειτουργία Εκμάθηση βήμα προς βήμα. © Ted French

Εισαγωγή του Argument Κριτηρίου2 και Ολοκλήρωση της Λειτουργίας COUNTIFS

Σε αυτό το σεμινάριο, το δεύτερο κριτήριο που θέλουμε να ταιριάξουμε είναι εάν τα δεδομένα της σειράς E3: E9 είναι μεγαλύτερα από 250 παραγγελίες πωλήσεων.

Όπως συμβαίνει με το όρισμα Criteria1, θα εισαγάγουμε την αναφορά κελί στην τοποθεσία του Criteria2 στο παράθυρο διαλόγου και όχι στα ίδια τα δεδομένα.

Εκπαιδευτικά βήματα

  1. Κάντε κλικ στη γραμμή Criteria2 στο παράθυρο διαλόγου .
  2. Κάντε κλικ στο κελί E12 για να εισαγάγετε αυτήν την αναφορά κυψέλης. Η λειτουργία θα αναζητήσει την περιοχή που επιλέξατε στο προηγούμενο βήμα για δεδομένα που ταιριάζουν με αυτά τα κριτήρια.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ολοκληρώσετε τη λειτουργία COUNTIFS και κλείστε το παράθυρο διαλόγου.
  4. Μια απάντηση μηδέν ( 0 ) θα εμφανιστεί στο κελί F12 - το κελί όπου εισήγαμε τη λειτουργία - επειδή δεν έχουμε προσθέσει ακόμα τα δεδομένα στα πεδία Criteria1 και Criteria2 (C12 και D12). Μέχρι να το κάνουμε, δεν υπάρχει τίποτα για COUNTIFS να μετράνε και έτσι ο συνολικός αριθμός παραμένει μηδενικός.
  5. Τα κριτήρια αναζήτησης θα προστεθούν στο επόμενο βήμα του σεμιναρίου.

09 του 09

Προσθέτοντας τα κριτήρια αναζήτησης και ολοκληρώνοντας το φροντιστήριο

Excel COUNTIFS Λειτουργία Εκμάθηση βήμα προς βήμα. © Ted French

Το τελευταίο βήμα στο μάθημα είναι να προσθέσετε δεδομένα στα κελιά του φύλλου εργασίας που έχουν προσδιοριστεί ότι περιέχουν τα επιχειρήματα Κριτήρια .

Εκπαιδευτικά βήματα

  1. Στο κελί D12 τύπου Ανατολή και πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο.
  2. Στο κελί τύπου E12 > 250 και πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο (το ">" είναι το σύμβολο για μεγαλύτερο από το Excel).
  3. Η απάντηση 2 θα πρέπει να εμφανίζεται στο κελί F12.
  4. Μόνο δύο πράκτορες - ο Ralph και ο Sam - εργάζονται στην περιοχή πωλήσεων της Ανατολής και πραγματοποίησαν περισσότερες από 250 παραγγελίες για το έτος, συνεπώς, μόνο αυτές οι δύο εγγραφές υπολογίζονται από τη λειτουργία.
  5. Παρόλο που η Μάρθα εργάζεται στην Ανατολική περιφέρεια, είχε λιγότερες από 250 παραγγελίες και επομένως το ρεκόρ της δεν μετράται.
  6. Ομοίως, ο Joe και ο Tom είχαν και περισσότερες από 250 παραγγελίες για το έτος, αλλά ούτε εργάζονται στην περιοχή πωλήσεων στην Ανατολή, έτσι ώστε να μην καταμετρούνται τα αρχεία τους.
  7. Όταν κάνετε κλικ στο κελί F12, η ​​πλήρης λειτουργία
    = COUNTIFS (F3: F9, D3: D9, D12, E3: E9, E12) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας .