Τι είναι το Ripple;

Πώς λειτουργεί το Ripple, πού να αγοράσετε το XRP και γιατί αυτή η κρυπτοκοΐνη είναι αμφιλεγόμενη

Το Ripple αναφέρεται τόσο σε κρυπτογράφηση όσο και σε δίκτυο ανταλλαγής που χρησιμοποιούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για τη διεξαγωγή συναλλαγών που είναι φθηνότερες και ταχύτερες από τις παραδοσιακές μεθόδους. Η υπηρεσία ανταλλαγής Ripple συχνά αναφέρεται ως RippleNET ή το πρωτόκολλο Ripple για να το διαφοροποιήσει από την κρυπτογράφηση που ονομάζεται Ripple ή XRP.

Πότε δημιουργήθηκε το Ripple;

Η τεχνολογία πίσω από το Ripple ήταν σε εξέλιξη από το 2004, ωστόσο, δεν ξεκίνησε πραγματικά να απογειωθεί μέχρι το 2014, όταν μεγάλες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες άρχισαν να εκφράζουν ενδιαφέρον για το πρωτόκολλο Ripple. Αυτό το αυξανόμενο ενδιαφέρον και η εφαρμογή της τεχνολογίας Ripple οδήγησε σε αύξηση της αξίας της κρυπτοκίνης ρήξης (XRP). Μέχρι το 2018, ο Ripple είχε ένα ανώτατο όριο στην αγορά που το έθεσε ως το τρίτο μεγαλύτερο κρυπτοσυχνότητα λίγο κάτω από Bitcoin και Ethereum .

Ποιος έκανε Ripple;

Ο Ryan Fugger δημιούργησε το Ripplepay, μια υπηρεσία ανταλλαγής χρημάτων το 2004, αλλά ήταν ο Jed McCaleb, ο Arthur Britto, ο David Schwartz και ο Chris Larsen, οι οποίοι επέκτειναν την ιδέα και βοήθησαν στην εξέλιξη της υπηρεσίας και στη δημιουργία κρυπτογράφησης Ripple το 2011. Μέχρι το 2012, που συμμετέχουν πλέον στο Ripple και η εταιρεία, OpenCoin, ιδρύθηκε από τους υπόλοιπους προγραμματιστές για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του Ripple ακόμη περισσότερο. Το 2013, το OpenCoin άλλαξε το όνομά του σε Ripple Labs. Τα Ripple Labs ξεκίνησαν από το Ripple το 2015.

Πώς λειτουργεί το RippleNET;

Το πρωτόκολλο Ripple είναι μια υπηρεσία που τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορούν να εφαρμόσουν για να στέλνουν χρήματα και να επεξεργάζονται συναλλαγές σχεδόν αμέσως οπουδήποτε στον κόσμο. Το πρωτόκολλο τροφοδοτείται από το blockbain Ripple και η τιμή μεταφέρεται χρησιμοποιώντας την κρυπτοκοΐνη Ripple XRP ως ένα διακριτικό σήμα στο δίκτυο. Βασικά, τα χρήματα μετατρέπονται σε Ripple (XRP), το οποίο στη συνέχεια αποστέλλεται στο blockbain Ripple σε άλλο λογαριασμό και στη συνέχεια μετατρέπεται πίσω σε παραδοσιακά χρήματα.

Η πραγματοποίηση μεταφορών χρημάτων μέσω της τεχνολογίας Ripple είναι σημαντικά ταχύτερη από τις παραδοσιακές μεταφορές χρημάτων, οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες για να διεκπεραιωθούν και τα τέλη είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να κατέχουν ή να διαχειρίζονται οποιοδήποτε Ripple (XRP) όταν πραγματοποιούν συναλλαγές με τράπεζες που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο Ripple, καθώς ολόκληρη αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται απλά στο παρασκήνιο για την επιτάχυνση και την εξασφάλιση βασικών τραπεζικών συναλλαγών.

Πώς και πού μπορώ να χρησιμοποιήσω το Ripple (XRP);

Από μόνη της, η κρυπτοσυχνότητα Ripple, XRP, λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το Bitcoin, το Litecoin, το Ethereum και άλλες κρυπτοκίνες . Μπορεί να αποθηκευτεί σε πορτοφόλια κρυπτογράφησης λογισμικού και υλικού, που ανταλλάσσονται μεταξύ ανθρώπων και χρησιμοποιούνται για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών .

Bitcoin παραμένει η πιο -χρησιμοποιήσιμη κρυπτογράφηση, ωστόσο περισσότερες ιστοσελίδες και κρυπτοσυχνότητες Οι ATM προσθέτουν υποστήριξη για το Ripple XRP καθώς κερδίζει τη δημοτικότητα.

Πού μπορώ να αγοράσω το Ripple (XRP);

Ο ευκολότερος τρόπος για να πάρετε κάποια κρυπτογράφηση Ripple είναι μέσω του CoinJar, το οποίο επιτρέπει την αγορά του με παραδοσιακές τραπεζικές πληρωμές και πιστωτικές κάρτες. Το Ripple XRP μπορεί επίσης να ληφθεί μέσω ανταλλαγής κρυπτοσυχνότητας όπου οι χρήστες μπορούν να εμπορεύονται το Bitcoin ή άλλες κρυπτοκίνες για αυτό.

Τι είναι το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε το Ripple;

Το ασφαλέστερο και πιο ασφαλές μέρος για την αποθήκευση του Ripple είναι σε ένα πορτοφόλι υλικού όπως το Ledger Nano S. Τα πορτοφόλια υλικού, όπως αυτά προστατεύουν τις κρυπτοκίνες από το να τους κλέψουν από τους χάκερ ή το κακόβουλο λογισμικό, καθώς απαιτούν την πίεση των φυσικών κουμπιών στη συσκευή για επιβεβαίωση των συναλλαγών.

Για την αποθήκευση του Ripple στον υπολογιστή σας, είναι διαθέσιμο ένα πορτοφόλι λογισμικού που ονομάζεται Rippex για υπολογιστές Windows, Mac και Linux. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα πορτοφόλια λογισμικού δεν είναι τόσο ασφαλή όσο τα πορτοφόλια υλικού.

Το Ripple μπορεί επίσης να αποθηκευτεί σε μια ηλεκτρονική ανταλλαγή, ωστόσο αυτό δεν συνιστάται καθώς οι λογαριασμοί ανταλλαγής μπορούν να χαραχτούν και πολλοί χρήστες έχουν χάσει τα χρήματά τους διατηρώντας την κρυπτογράφηση σε αυτές τις πλατφόρμες.

Γιατί είναι το Ripple αμφιλεγόμενο;

Το Ripple είναι αμφιλεγόμενο σε κύκλους κρυπτογράφησης, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για κρυπτογράφηση που δημιουργήθηκε από μια εταιρεία με σκοπό να χρησιμοποιηθεί από μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, ωστόσο βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις περισσότερες κρυπτοκίνες που γίνονται με σκοπό να αποκεντρωθούν και να μην συνδέονται με καμία χώρα ή οργανισμό.

Κάτι άλλο που προκαλεί διαμάχη με το Ripple είναι το γεγονός ότι όλα τα νομίσματά του XRP είναι προ-εξόρυξη. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν μπορούν να εξορύσσουν το Ripple XRP και ότι όλα αυτά έχουν ουσιαστικά δημιουργηθεί. Ο ιδρυτής του Ripple έλαβε πολλή κριτική αφού αποκαλύφθηκε ότι είχαν δώσει το 20% του προ-εξόρυξης Ripple XRP. Ως απάντηση σε αυτό, δωρίζουν το ήμισυ του XRP τους σε φιλανθρωπικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.