Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή Εύρεση και αντικατάσταση στο Word

Μάθετε τα κόλπα για τα Word 2007, 2010, 2013 και 2016

Όλες οι εκδόσεις του Microsoft Word προσφέρουν μια λειτουργία που ονομάζεται Εύρεση και αντικατάσταση. Χρησιμοποιείτε αυτό όταν πρέπει να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη λέξη, αριθμό ή φράση σε ένα έγγραφο και να την αντικαταστήσετε με κάτι άλλο. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο αν χρειαστεί να κάνετε πολλές αντικαταστάσεις ταυτόχρονα, όπως να αλλάξετε το όνομα του κύριου χαρακτήρα σε ένα μυθιστόρημα που έχετε γράψει ή κάτι που έχετε γράψει με λάθος τρόπο.

Ευτυχώς, μπορείτε να πείτε στο Word να κάνει όλες τις αλλαγές αυτόματα. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τους αριθμούς, τη στίξη, και ακόμη και τις κεφαλίδες ή τις αποκοπτικές λέξεις. απλώς πληκτρολογήστε τι να βρείτε και τι να την αντικαταστήσετε και αφήστε το Word να κάνει τα υπόλοιπα.

Αυτό καλύπτει την έκδοση των Windows του Word, αλλά λειτουργεί παρόμοια με την έκδοση Mac του Word.

Pro Tip: Εάν ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση αλλαγών πριν ξεκινήσετε, μπορείτε να απορρίψετε την αντικατάσταση ή διαγραφή οποιουδήποτε ακούσιας λέξης.

01 από 05

Εντοπίστε τη λειτουργία Εύρεση και αντικατάστασης

Η δυνατότητα Εύρεση και αντικατάσταση βρίσκεται στην καρτέλα Αρχική σελίδα σε όλες τις εκδόσεις του Microsoft Word. Ωστόσο, η διαμόρφωση της καρτέλας "Αρχική" είναι λίγο διαφορετική για κάθε έκδοση και ο τρόπος που εμφανίζεται το Word σε μια οθόνη υπολογιστή ή tablet εξαρτάται από τις ρυθμίσεις μεγέθους και ανάλυσης της οθόνης. Έτσι, η διεπαφή Word δεν πρόκειται να φανεί η ίδια σε όλους. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί καθολικοί τρόποι πρόσβασης και χρήσης της δυνατότητας εύρεσης και αντικατάστασης σε όλες τις εκδόσεις.

Γυρίστε την καρτέλα Αρχική και στη συνέχεια:

Όταν χρησιμοποιείτε μία από αυτές τις επιλογές, εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Εύρεση και αντικατάσταση.

02 του 05

Βρείτε και αντικαταστήστε μια λέξη στο Word 2007, 2010, 2013, 2016

Βρίσκω και αντικαθιστώ. Joli Ballew

Το παράθυρο διαλόγου Εύρεση και Αντικατάσταση του Microsoft Word, στην απλούστερη μορφή του, σας ζητά να πληκτρολογήσετε τη λέξη που αναζητάτε και τη λέξη που θέλετε να την αντικαταστήσετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αντικατάσταση και επιτρέψτε στο Word να αλλάξει κάθε καταχώρηση για εσάς ή να τα μεταβείτε μία φορά τη φορά.

Ακολουθεί μια άσκηση που μπορείτε να κάνετε για να δείτε πώς λειτουργεί:

  1. Ανοίξτε το Microsoft Word και πληκτρολογήστε τα παρακάτω χωρίς εισαγωγικά: " Σήμερα μαθαίνω πώς να χρησιμοποιώ το Microsoft Word και είμαι πολύ χαρούμενος!".
  2. Κάντε κλικ στο Ctrl + H στο πληκτρολόγιο .
  3. Στο παράθυρο διαλόγου Εύρεση και αντικατάσταση , πληκτρολογήστε " Είμαι " χωρίς εισαγωγικά στην περιοχή " Εύρεση περιοχής". Πληκτρολογήστε "Είμαι" χωρίς εισαγωγικά στην περιοχή Αντικατάσταση με .
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Αντικατάσταση .
  5. Σημειώστε ότι είμαι επισημαίνεται στο έγγραφο. Είτε:
    1. Κάντε κλικ στην επιλογή Αντικατάσταση για να την αλλάξετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Αντικατάσταση ξανά για να αλλάξετε την επόμενη καταχώρηση σε Είμαι ή,
    2. Κάντε κλικ στην επιλογή Αντικατάσταση όλων για να αντικαταστήσετε και τα δύο ταυτόχρονα.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ίδια τεχνική για να αναζητήσετε φράσεις. Απλά πληκτρολογήστε τη φράση για να βρείτε αντί για μία λέξη. Δεν χρειάζεστε αποσπάσματα για να ορίσετε τη φράση.

03 του 05

Αναζήτηση σελίδας στο Word για στίξη

Βρείτε και αντικαταστήστε τη στίξη. Joli Ballew

Μπορείτε να αναζητήσετε σημεία στίξης σε μια σελίδα. Χρησιμοποιείτε την ίδια τεχνική για οποιαδήποτε εργασία εύρεσης και αντικατάστασης εκτός από το ότι πληκτρολογείτε ένα σύμβολο στίξης αντί για μια λέξη.

Αν έχετε ακόμα ανοιχτό το προηγούμενο έγγραφο, δείτε πώς να το κάνετε (και σημειώστε ότι αυτό ισχύει και για τους αριθμούς):

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Αντικατάσταση στην καρτέλα Αρχική σελίδα ή χρησιμοποιήστε το συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + H.
  2. Στο παράθυρο διαλόγου Εύρεση και αντικατάσταση , πληκτρολογήστε! στη γραμμή Find What και . στη γραμμή Αντικατάσταση γραμμής.
  3. 3. Κάντε κλικ στην επιλογή Αντικατάσταση. Κάντε κλικ στην επιλογή Αντικατάσταση.
  4. 4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.

04 του 05

Αλλαγή κεφαλαιοποίησης στο Microsoft Word

Εύρεση και αντικατάσταση σημείων στίξης. Joli Ballew

Η δυνατότητα "Εύρεση και αντικατάσταση" δεν λαμβάνει υπόψη τίποτα σχετικά με την κεφαλαιοποίηση, εκτός αν το λέτε συγκεκριμένα. Για να μεταβείτε σε αυτήν την επιλογή θα χρειαστεί να κάνετε κλικ στην επιλογή Περισσότερα στο παράθυρο διαλόγου Εύρεση και αντικατάσταση:

  1. Ανοίξτε το παράθυρο διαλόγου Εύρεση και αντικατάσταση χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σας μέθοδο. Προτιμούμε το Ctrl + H.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερα .
  3. Πληκτρολογήστε την κατάλληλη καταχώρηση στις γραμμές " Εύρεση" και " Αντικατάσταση με" .
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Αντιστοίχιση.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Αντικατάσταση και αντικατάσταση ξανά ή, κάντε κλικ στην επιλογή Αντικατάσταση όλων .
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

05 του 05

Εξερευνήστε άλλους τρόπους αναζήτησης λέξεων σε μια σελίδα

Η καρτέλα Πλοήγηση για Εύρεση. Joli Ballew

Σε αυτό το άρθρο μιλήσαμε αποκλειστικά για το παράθυρο διαλόγου Find and Replace επιλέγοντας το μέσω της εντολής Replace. Πιστεύουμε ότι είναι ο ευκολότερος και πιο απλός τρόπος να βρείτε και να αντικαταστήσετε λέξεις και φράσεις. Μερικές φορές δεν χρειάζεται να αντικαταστήσετε τίποτα όμως, απλά πρέπει να το βρείτε. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιείτε την εντολή Εύρεση.

Ανοίξτε οποιοδήποτε έγγραφο του Word και πληκτρολογήστε μερικές λέξεις. Επειτα:

  1. Από την καρτέλα Αρχική σελίδα, κάντε κλικ στο κουμπί Εύρεση , ή κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία και στη συνέχεια στην επιλογή Εύρεση ή χρησιμοποιήστε τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + F για να ανοίξετε το παράθυρο περιήγησης.
  2. Στο παράθυρο περιήγησης , πληκτρολογήστε τη λέξη ή τη φράση που θέλετε να βρείτε.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο αναζήτησης για να δείτε τα αποτελέσματα.
  4. Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε καταχώρηση σε αυτά τα αποτελέσματα για να μεταβείτε στη θέση της σελίδας όπου βρίσκεται.