Η CyberLink ενώνει την ομάδα εργασίας που αναπτύσσει το UHD-BD για PC

Επειδή οι υπολογιστές αγαπούν και το 4K.

Παρόλο που η επόμενη γενιά δίσκου Blu-ray, που σήμερα αποκαλείται Ultra HD Blu-ray , έχει πάρει περισσότερο χρόνο για να γίνει πραγματικότητα στον καταναλωτή από ό, τι θα έπρεπε πραγματικά να κάνει (σίγουρα οι κατασκευαστές τηλεοράσεων 4K UHD θα ήθελαν να το δουν τουλάχιστον πριν από ένα χρόνο), τώρα φαίνεται να συγκεντρώνει ένα πραγματικό κεφάλι ατμού.

Όπως ανέφερα προηγουμένως, η Panasonic ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία του πρώτου Ultra HD Blu-ray player στον κόσμο. το DMR-UBZ1 κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στις 13 Νοεμβρίου. Η Samsung παρουσίασε έναν παίκτη UHD-BD στην εκπομπή τεχνολογίας IFA στο Βερολίνο τον Σεπτέμβριο, υποσχόμενος την έναρξη της άνοιξης του 2016. Και τώρα έχουμε το λογισμικό υπολογιστών πολυμέσων CyberLink, που ανακοίνωσε ότι έχει προστεθεί στην Ultra HD Blu-ray Development Group (UHDG) με σαφή έμφαση στη διασφάλιση ότι οι υπολογιστές δεν θα χάσουν το επόμενο κόμμα δίσκου γενιάς.

Εστιάζοντας στην επιτυχία της UHD-BD

Το UHDG είναι μια παγκόσμια ομάδα εστίασης που δημιουργήθηκε από τον επαγγελματικό προγραμματιστή Scenarist του συστήματος δημιουργίας δίσκων Blu-ray και αποτελείται από επαγγελματικές εγκαταστάσεις δημιουργίας, εταιρείες τεχνολογίας και πάροχοι υπηρεσιών που εργάζονται για την ανάπτυξη της μορφής Ultra HD Blu-ray. Η «αποστολή» της UHDG είναι να «εξασφαλίσει την επιτυχημένη έναρξη της UHD-BD μέσω μιας συνεργασίας που επιτρέπει στα μέλη να αποκτήσουν εμπειρογνωμοσύνη στη νέα μορφή, να δημιουργήσουν δοκιμαστικούς τίτλους και να παράσχουν ανατροφοδότηση κατά τη διάρκεια της φάσης ανάπτυξης».

Ανακοινώνοντας την ένταξή της στο UHDG, η CyberLink αποκάλυψε επίσης ότι ο ρόλος της στις λειτουργίες του UHDG θα είναι να παρέχει στα μέλη του λογισμικό αναπαραγωγής με βάση το PC τόσο για τον έλεγχο του βίντεο 4K H.265 όσο και του High Dynamic Range (HDR - εξηγείται εδώ ) τίτλους και την ανάπτυξη της εξαιρετικά εντυπωσιακής τεχνολογίας Digital Bridge Blu-ray της Blu-ray. (Η ιδέα πίσω από το χαρακτηριστικό Digital Bridge είναι ότι θα πρέπει να επιτρέπει σε άτομα που αγοράζουν UHD Blu-ray δίσκους να μοιράζονται το περιεχόμενό τους σε όλα - ή τουλάχιστον τα περισσότερα - των οικιακών και κινητών συσκευών προβολής.)

Πλήρης συμβατότητα UHD-BD / PC

Είναι σαφές ότι η ιδέα πίσω από τις δραστηριότητες της CyberLink στο UHDG είναι να διασφαλιστεί ότι οι τίτλοι Ultra HD Blu-ray θα είναι συμβατοί σε περιβάλλον αναπαραγωγής που βασίζεται σε υπολογιστή, καθώς και συσκευές ηλεκτρονικών καταναλωτών από τη στιγμή που αρχίζει να εμφανίζεται ο πρώτος από αυτούς τους τίτλους. Πραγματικά, όπως δείχνει ότι ακόμη και στον κόσμο των υπολογιστών εξακολουθεί να υπάρχει ένα προφανώς σημαντικό ενδιαφέρον για την υποστήριξη ενός άλλου format δίσκου, παρά την τεράστια αύξηση της ροής βίντεο που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Στην πραγματικότητα, η αναφορά της υψηλής δυναμικής εμβέλειας στην ανακοίνωση της UHDG της CyberLink δείχνει μια αξιοθαύμαστη δέσμευση να διασφαλίσει ότι ο κόσμος των PC δεν υποστηρίζει μόνο Ultra HD Blu-ray τίτλους αλλά είναι σε θέση να ξεκλειδώσει την πλήρη ποιότητα εικόνας του δίσκου επόμενης γενιάς δυνητικός.

Η Ποιότητα Αξιοθέατα

Η δέσμευση αυτή αντανακλάται από τον πρόεδρο και τον CEO της CyberLink, Dr. Jau Huang: "Ο Η / Υ είναι η κύρια πλατφόρμα ψυχαγωγίας για εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως", λέει, "έτσι έχουμε νόημα να υποστηρίξουμε Ultra HD Blu-ray, προσφέρουν στους θεατές τη δυνατότητα να απολαμβάνουν την ψυχαγωγία τους σε περισσότερα χρώματα, καλύτερη ανάλυση και σε ένα ευρύτερο φάσμα συσκευών. "

"Η συνεργασία με τους Scenarist και τα μέλη του UHDG", προσθέτει ο Huang, "είναι ο τέλειος τρόπος για να εξασφαλιστεί ένας υψηλός βαθμός συμβατότητας από την έναρξη της μορφής και προσβλέπουμε στην στενή συνεργασία για την ανάπτυξη ενός πλούσιου οικοσυστήματος UHD-BD. "

Ο μύλος που τώρα βγαίνει σε μορφή UHD-BD μέρος του κόσμου PC είναι σίγουρα ένας άλλος δείκτης για το πώς ο υπολογιστής κόσμος στοχεύει τώρα 4K UHD ψήφισμα αντί HD ως το νέο σημείο αναφοράς για τα σενάρια βίντεο και τυχερών παιχνιδιών.