Φύλλα εργασίας και βιβλία εργασίας στο Excel

Ένα φύλλο εργασίας ή ένα φύλλο είναι μία σελίδα σε ένα αρχείο που δημιουργήθηκε με ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων, όπως το Excel ή το Google Sheets. Ένα βιβλίο εργασίας είναι το όνομα που δίνεται σε ένα αρχείο Excel και περιέχει ένα ή περισσότερα φύλλα εργασίας. Ο όρος υπολογιστικό φύλλο χρησιμοποιείται συχνά για να αναφερθεί σε ένα βιβλίο εργασίας, όταν, όπως αναφέρθηκε, πιο σωστά αναφέρεται στο ίδιο το πρόγραμμα υπολογιστή.

Έτσι, αυστηρά, όταν ανοίγετε ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων, φορτώνει ένα άδειο αρχείο βιβλίου εργασίας το οποίο αποτελείται από ένα ή περισσότερα κενά φύλλα εργασίας για χρήση από εσάς.

Λεπτομέρειες φύλλου εργασίας

Χρησιμοποιείται ένα φύλλο εργασίας για την αποθήκευση, τον χειρισμό και την εμφάνιση δεδομένων .

Η βασική μονάδα αποθήκευσης για δεδομένα σε ένα φύλλο εργασίας είναι τα ορθογώνια σχήματα που είναι διατεταγμένα σε ένα πλέγμα σε κάθε φύλλο εργασίας.

Μεμονωμένα κελιά δεδομένων αναγνωρίζονται και οργανώνονται χρησιμοποιώντας τα γράμματα κάθετης στήλης και τους οριζόντιους αριθμούς σειράς ενός φύλλου εργασίας που δημιουργούν μια αναφορά κυψέλης - όπως τα A1, D15 ή Z467.

Οι προδιαγραφές του φύλλου εργασίας για τις τρέχουσες εκδόσεις του Excel περιλαμβάνουν:

Για τα Φύλλα Google:

Ονόματα φύλλου εργασίας

Και στα δύο φύλλα εργασίας του Excel και του Google, κάθε φύλλο εργασίας έχει ένα όνομα. Από προεπιλογή, τα φύλλα εργασίας ονομάζονται Φύλλο1, Φύλλο2, Φύλλο3 κ.ο.κ., αλλά αυτά μπορούν εύκολα να αλλάξουν.

Αριθμοί φύλλου εργασίας

Από προεπιλογή, από το Excel 2013, υπάρχει μόνο φύλλο εργασίας ανά νέο βιβλίο εργασίας του Excel, αλλά αυτή η προεπιλεγμένη τιμή μπορεί να αλλάξει. Να το πράξουν:

  1. Κάντε κλικ στο μενού Αρχείο .
  2. Κάντε κλικ στις επιλογές στο μενού για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Επιλογές του Excel.
  3. Στην ενότητα Δημιουργία νέων βιβλίων εργασίας στο δεξιό παράθυρο του παραθύρου διαλόγου, αυξήστε την τιμή δίπλα στην ένδειξη Αυτό πολλά φύλλα.
  4. Κάντε κλικ στο OK για να ολοκληρώσετε την αλλαγή και να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου.

Σημείωση : Ο προεπιλεγμένος αριθμός φύλλων σε ένα αρχείο υπολογιστικών φύλλων Google είναι ένα και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.

Λεπτομέρειες βιβλίου εργασίας