Πώς να μετακινηθείτε γύρω και μεταξύ καρτελών φύλλου εργασίας στο Excel

Η μετάβαση σε διαφορετικές περιοχές δεδομένων είναι ευκολότερη από ό, τι νομίζετε

Το Excel έχει πολλούς τρόπους να μετακινηθείτε σε διαφορετικές περιοχές δεδομένων σε ένα φύλλο εργασίας ή μεταξύ διαφορετικών φύλλων εργασίας στο ίδιο βιβλίο εργασίας.

Ορισμένες μέθοδοι - όπως η εντολή Μετάβαση σε - μπορούν να προσεγγιστούν χρησιμοποιώντας συνδυασμούς πλήκτρων συντομεύσεων πληκτρολογίου, οι οποίοι, κατά καιρούς, μπορούν να είναι ευκολότεροι - και πιο γρήγορα - από το ποντίκι.

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα συντόμευσης για να αλλάξετε φύλλα εργασίας στο Excel

© Ted French

Η εναλλαγή μεταξύ των φύλλων εργασίας σε ένα βιβλίο εργασίας του Excel γίνεται αρκετά εύκολα κάνοντας κλικ στις καρτέλες στο κάτω μέρος των φύλλων εργασίας , αλλά είναι ο αργός τρόπος να το κάνετε - τουλάχιστον αυτό είναι κατά τη γνώμη εκείνων που προτιμούν να χρησιμοποιούν συντομεύσεις πληκτρολογίου ή συντόμευση κλειδιά όποτε είναι δυνατόν.

Και, όπως συμβαίνει, υπάρχουν πλήκτρα συντόμευσης για εναλλαγή μεταξύ φύλλων εργασίας στο Excel.

Τα κλειδιά που χρησιμοποιούνται είναι:

Ctrl + PgUp (σελίδα επάνω) - μετακίνηση ενός φύλλου προς τα αριστερά Ctrl + PgDn (σελίδα προς τα κάτω) - μετακίνηση ενός φύλλου προς τα δεξιά

Πώς να κάνετε εναλλαγή μεταξύ φύλλων εργασίας χρησιμοποιώντας πλήκτρα συντόμευσης

Για να μετακινηθείτε προς τα δεξιά:

  1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl στο πληκτρολόγιο.
  2. Πατήστε και αφήστε το πλήκτρο PgDn στο πληκτρολόγιο.
  3. Για να μετακινήσετε ένα άλλο φύλλο προς τα δεξιά πατήστε και αφήστε το πλήκτρο PgDn μια δεύτερη φορά.

Για να μετακινηθείτε προς τα αριστερά:

  1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl στο πληκτρολόγιο.
  2. Πατήστε και αφήστε το πλήκτρο PgUp στο πληκτρολόγιο.
  3. Για να μετακινήσετε ένα άλλο φύλλο προς τα αριστερά, πατήστε και αφήστε ξανά το πλήκτρο PgUp για δεύτερη φορά.

Χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα "Μετάβαση στα πλήκτρα συντόμευσης" για μετακίνηση γύρω από τα φύλλα εργασίας του Excel

© Ted French

Η εντολή Μετάβαση στο Excel μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γρήγορη πλοήγηση σε διαφορετικά κελιά σε ένα φύλλο εργασίας.

Παρόλο που η χρήση του Go To δεν είναι τόσο χρήσιμη για φύλλα εργασίας που περιέχουν μόνο μερικές στήλες και γραμμές, αλλά και για μεγαλύτερα φύλλα εργασίας, είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος να πηδήσετε από μια περιοχή του φύλλου εργασίας σας σε άλλο.

Go To έργα:

  1. Άνοιγμα του παραθύρου διαλόγου " Μετάβαση "
  2. Πληκτρολογήστε την αναφορά κυψέλης προορισμού στη γραμμή αναφοράς στο κάτω μέρος του πλαισίου διαλόγου.
  3. Κάνοντας κλικ στο OK ή πατώντας το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο.

Το αποτέλεσμα είναι τα ενεργά ανασηκώμενα κυκλώματα στην αναφορά κυψελών που εισήχθησαν στο παράθυρο διαλόγου.

Ενεργοποίηση της Μετάβασης

Η εντολή Μετάβαση σε μπορεί να ενεργοποιηθεί με τρεις τρόπους:

Αποθήκευση αναφορών κυττάρων για επαναχρησιμοποίηση

Μια πρόσθετη δυνατότητα που έχει το Go To έχει είναι ότι αποθηκεύει αναφορές κυψελών που έχουν εισαχθεί προηγουμένως στο μεγάλο παράθυρο Μετάβαση σε στο επάνω μέρος του παραθύρου διαλόγου.

Έτσι, εάν μετακινείτε εμπρός και πίσω ανάμεσα σε δύο ή περισσότερες περιοχές ενός φύλλου εργασίας, το Go To μπορεί να σας εξοικονομήσει ακόμα περισσότερο χρόνο επαναλαμβάνοντας τις αναφορές κυττάρων που είναι αποθηκευμένες στο παράθυρο διαλόγου.

Οι αναφορές κελιών αποθηκεύονται στο παράθυρο διαλόγου, εφόσον παραμένει ανοιχτό ένα βιβλίο εργασίας. Αφού κλείσει, η αποθηκευμένη λίστα αναφορών κυττάρων στο παράθυρο διαλόγου Μετάβαση (Go To ) διαγράφεται.

Πλοήγηση με το παράδειγμα Go To

  1. Πατήστε F5 ή Ctrl + g στο πληκτρολόγιο για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Μετάβαση σε .
  2. Πληκτρολογήστε την αναφορά κυψελών του επιθυμητού προορισμού στη γραμμή αναφοράς του πλαισίου διαλόγου. Στην περίπτωση αυτή: HQ567 .
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί OK ή πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο.
  4. Το μαύρο πλαίσιο που περιβάλλει το ενεργό κελί πρέπει να μεταβεί στο κελί HQ567 καθιστώντας το νέο ενεργό κελί.
  5. Για να μετακινηθείτε σε άλλο κελί, επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 3.

Πλοήγηση μεταξύ φύλλων εργασίας με Μετάβαση σε

Το στοιχείο Μετάβαση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για πλοήγηση σε διαφορετικά φύλλα εργασίας στο ίδιο βιβλίο εργασίας, εισάγοντας το όνομα του φύλλου μαζί με την αναφορά κελί.

Σημείωση: Το θαυμαστικό ( ! ) - που βρίσκεται πάνω από τον αριθμό 1 του πληκτρολογίου - χρησιμοποιείται πάντα ως διαχωριστικό ανάμεσα στο όνομα του φύλλου εργασίας και τα κενά αναφοράς - δεν επιτρέπονται κενά.

Για παράδειγμα, για να μετακινηθείτε από το Φύλλο 1 στο κελί HQ567 στο Φύλλο 3, εισαγάγετε το Φύλλο3! HQ567 στη γραμμή αναφοράς του παραθύρου διαλόγου Μετάβαση σε και πατήστε το πλήκτρο Enter .

Χρησιμοποιώντας το πλαίσιο ονόματος για να μετακινηθείτε στα φύλλα εργασίας του Excel

© Ted French

Όπως υποδεικνύεται στην παραπάνω εικόνα, το πλαίσιο ονομάτων βρίσκεται πάνω από τη στήλη Α σε ένα φύλλο εργασίας του Excel και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλοήγηση σε διαφορετικές περιοχές αυτού του φύλλου εργασίας χρησιμοποιώντας αναφορές κυττάρων .

Όπως και με την εντολή Μετάβαση στο όνομα, το πεδίο Όνομα μπορεί να μην είναι χρήσιμο σε φύλλα εργασίας που περιέχουν μόνο λίγες στήλες και σειρές δεδομένων, αλλά για μεγαλύτερα φύλλα εργασίας ή για εκείνα με ξεχωριστές περιοχές δεδομένων που χρησιμοποιούν το πλαίσιο ονόματος για εύκολη μετάβαση από μια θέση σε το επόμενο μπορεί να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος εργασίας.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να αποκτήσετε πρόσβαση στο πλαίσιο ονόματος χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο χωρίς να δημιουργήσετε μια μακροεντολή VBA. Η κανονική λειτουργία απαιτεί κλικ με το ποντίκι στο πλαίσιο Όνομα.

Η αναφορά ενεργών κυττάρων στο πλαίσιο ονόματος

Κανονικά, το πλαίσιο ονομάτων εμφανίζει την αναφορά κυψέλης ή την ονομαστική περιοχή για το τρέχον ή ενεργό κελί - το κελί στο τρέχον φύλλο εργασίας που περιγράφεται από ένα μαύρο πλαίσιο ή πλαίσιο.

Όταν ανοίξει ένα νέο βιβλίο εργασίας του Excel, από προεπιλογή, το κελί A1 στην επάνω αριστερή γωνία του φύλλου εργασίας είναι το ενεργό κελί.

Εισάγοντας ένα νέο όνομα αναφοράς ή όνομα εμβέλειας στο πλαίσιο Όνομα και πατώντας το πλήκτρο Enter αλλάζει το ενεργό κελί και μετατοπίζει το μαύρο πλαίσιο - και αυτό που είναι ορατό στην οθόνη μαζί με αυτό - στη νέα θέση.

Πλοήγηση με το πλαίσιο ονόματος

  1. Κάντε κλικ στο πλαίσιο Όνομα πάνω από τη στήλη Α για να επισημάνετε την αναφορά κελί του ενεργού κελιού.
  2. Πληκτρολογήστε την αναφορά κελί του επιθυμητού προορισμού - όπως το HQ567.
  3. Πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο.
  4. Το μαύρο πλαίσιο που περιβάλλει το ενεργό κελί πρέπει να μεταβεί στο κελί HQ567 καθιστώντας το νέο ενεργό κελί.
  5. Για να μετακινηθείτε σε άλλο κελί, πληκτρολογήστε μια άλλη αναφορά κυψέλης στο πλαίσιο ονόματος και πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο.

Πλοήγηση μεταξύ φύλλων εργασίας με το πλαίσιο ονόματος

Όπως το Go To , το πλαίσιο ονομάτων μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για πλοήγηση σε διαφορετικά φύλλα εργασίας στο ίδιο βιβλίο εργασίας, εισάγοντας το όνομα του φύλλου μαζί με την αναφορά κελί.

Σημείωση: Το θαυμαστικό ( ! ) - που βρίσκεται πάνω από τον αριθμό 1 του πληκτρολογίου - χρησιμοποιείται πάντα ως διαχωριστικό ανάμεσα στο όνομα του φύλλου εργασίας και τα κενά αναφοράς - δεν επιτρέπονται κενά.

Για παράδειγμα, για να μετακινηθείτε από το Φύλλο 1 στο κελί HQ567 στο Φύλλο 3, εισαγάγετε το Φύλλο3! HQ567 στο πλαίσιο ονόματος και πατήστε το πλήκτρο Enter .