Ορισμός και χρήση του προγράμματος υπολογιστικού φύλλου

Τι είναι ένα Πρόγραμμα Ηλεκτρονικού Υπολογιστικού Φύλλου και σε τι χρησιμοποιείται;

Ορισμός: Αρχικά, ένα υπολογιστικό φύλλο ήταν και μπορεί να είναι ένα φύλλο χαρτιού που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση και εμφάνιση οικονομικών δεδομένων.

Ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων είναι μια διαδραστική εφαρμογή υπολογιστή, όπως το Excel, το OpenOffice Calc ή το Google Sheets που μιμούνται ένα υπολογιστικό φύλλο χαρτιού.

Όπως συμβαίνει και με την έκδοση χαρτιού, αυτός ο τύπος εφαρμογής χρησιμοποιείται για την αποθήκευση, την οργάνωση και τον χειρισμό δεδομένων , αλλά διαθέτει και μια σειρά ενσωματωμένων λειτουργιών και εργαλείων, όπως λειτουργίες , τύπους, διαγράμματα και εργαλεία ανάλυσης δεδομένων που διευκολύνουν να συνεργάζονται και να διατηρούν μεγάλα ποσά δεδομένων.

Στο Excel και σε άλλες τρέχουσες εφαρμογές, τα αρχεία μεμονωμένων υπολογιστικών φύλλων αναφέρονται ως βιβλία εργασίας .

Οργάνωση αρχείων υπολογιστικών φύλλων

Όταν εξετάζετε ένα πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων στην οθόνη - όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα - βλέπετε ένα ορθογώνιο τραπέζι ή πλέγμα γραμμών και στηλών . Οι οριζόντιες σειρές προσδιορίζονται με αριθμούς (1,2,3) και τις κάθετες στήλες με γράμματα του αλφαβήτου (A, η βασική μονάδα B, η C). Για στήλες πέραν των 26, οι στήλες αναγνωρίζονται με δύο ή περισσότερα γράμματα, όπως τα AA, AB, AC.

Το σημείο τομής μεταξύ μιας στήλης και μιας σειράς είναι ένα μικρό ορθογώνιο κουτί γνωστό ως βασική μονάδα θαλάσσης. Ένα κελί είναι για την αποθήκευση δεδομένων στο υπολογιστικό φύλλο. Κάθε κύτταρο μπορεί να κρατήσει μια μόνο τιμή ή ένα στοιχείο δεδομένων.

Μια συλλογή γραμμών και στηλών κυψελίδων αποτελεί ένα φύλλο εργασίας - το οποίο αναφέρεται σε μία σελίδα ή ένα φύλλο σε ένα βιβλίο εργασίας.

Επειδή ένα φύλλο εργασίας περιέχει χιλιάδες κελιά, κάθε μία δίνεται μια αναφορά κυψέλης ή μια κυψέλη για να τα αναγνωρίσει. Η αναφορά κυττάρων είναι ένας συνδυασμός του γράμματος της στήλης και του αριθμού σειράς όπως τα Α3, Β6, ΑΑ345 .

Έτσι, για να τα βάλουμε όλα μαζί, ένα πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων , όπως το Excel, χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αρχείων βιβλίου εργασίας που περιέχουν ένα ή περισσότερα φύλλα εργασίας που περιέχουν στήλες και σειρές δεδομένων που αποθηκεύουν κελιά.

Τύποι δεδομένων, τύποι και λειτουργίες

Οι τύποι δεδομένων που μπορεί να περιέχει ένα κελί περιλαμβάνουν αριθμούς και κείμενο.

Οι τύποι - ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του λογισμικού υπολογιστικού φύλλου - χρησιμοποιούνται για υπολογισμούς - συνήθως περιλαμβάνουν δεδομένα που περιέχονται σε άλλα κελιά. Τα προγράμματα υπολογιστικών φύλλων περιλαμβάνουν έναν αριθμό ενσωματωμένων τύπων που ονομάζονται λειτουργίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση ποικίλων κοινών και πολύπλοκων εργασιών.

Αποθήκευση οικονομικών δεδομένων σε υπολογιστικό φύλλο

Ένα υπολογιστικό φύλλο χρησιμοποιείται συχνά για την αποθήκευση οικονομικών δεδομένων. Οι τύποι και οι λειτουργίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οικονομικά δεδομένα περιλαμβάνουν:

Άλλες χρήσεις για ένα ηλεκτρονικό υπολογιστικό φύλλο

Άλλες συνήθεις λειτουργίες για τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα υπολογιστικό φύλλο περιλαμβάνουν:

Παρόλο που τα υπολογιστικά φύλλα χρησιμοποιούνται εκτεταμένα για αποθήκευση δεδομένων, δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες για τη δομή ή την ερώτηση δεδομένων, όπως και τα ολοκληρωμένα προγράμματα βάσεων δεδομένων.

Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται σε ένα αρχείο υπολογιστικού φύλλου μπορούν επίσης να ενσωματωθούν σε ηλεκτρονικές παρουσιάσεις, ιστοσελίδες ή να εκτυπωθούν σε μορφή αναφοράς.

Η εφαρμογή & # 34; Killer App & # 34;

Τα υπολογιστικά φύλλα ήταν οι αρχικές εφαρμογές δολοφόνων για προσωπικούς υπολογιστές. Τα πρώτα προγράμματα λογιστικών φύλλων, όπως το VisiCalc (που κυκλοφόρησε το 1979) και το Lotus 1-2-3 (κυκλοφόρησε το 1983), ήταν υπεύθυνα για την αύξηση της δημοτικότητας των υπολογιστών, όπως το Apple II και το IBM PC ως επιχειρηματικά εργαλεία.

Η πρώτη έκδοση του Microsoft Excel κυκλοφόρησε το 1985 και εκτελέστηκε μόνο σε υπολογιστές Macintosh. Επειδή σχεδιάστηκε για Mac, περιλάμβανε ένα γραφικό περιβάλλον εργασίας χρήστη που περιελάμβανε τραβηγμένα μενού και σημεία και κλικ χρησιμοποιώντας ένα ποντίκι. Μόλις το 1987 κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση των Windows (Excel 2.0).