Δώστε έμφαση στα δεδομένα του γραφήματος με τα διαγράμματα πίτας που εκρήγνυνται στο Excel

Το Excel διαθέτει αρκετές επιλογές για την προσθήκη έμφασης σε συγκεκριμένες ενότητες ή φέτες ενός διαγράμματος πίτας που δεν περιλαμβάνουν αλλαγή ή αναδιάταξη των δεδομένων γραφήματος. Αυτά περιλαμβάνουν:

Εκρηγνύοντας μια ενιαία φέτα πίτας

Για να προσθέσετε έμφαση σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι ενός διαγράμματος πίτας μπορείτε να μετακινήσετε ή να "εκραγεί" αυτό το κομμάτι έξω από το υπόλοιπο διάγραμμα όπως φαίνεται στην αριστερή πλευρά της εικόνας παραπάνω.

Για να γινει αυτο:

  1. Κάντε κλικ μία φορά με το δείκτη του ποντικιού στην επιφάνεια του διαγράμματος πίτας για να το επισημάνετε - μικρές μπλε κύκλοι ή κουκκίδες θα πρέπει να είναι ορατές γύρω από την εξωτερική άκρη της πίτας.
  2. Κάντε κλικ μια δεύτερη φορά στο κομμάτι για να εκραγεί.
  3. Οι κουκίδες πρέπει τώρα να περιβάλλουν μόνο αυτή την ενιαία φέτα πίτας - συμπεριλαμβανομένης μιας κουκίδας στο κέντρο του διαγράμματος.
  4. Κάντε κλικ και σύρετε με το δείκτη του ποντικιού στην επιλεγμένη φέτα της πίτας, τραβώντας το έξω ή εκραγώντας το μακριά από το υπόλοιπο διάγραμμα.
  5. Για να μετακινήσετε την αποσυναρμολογημένη φέτα στην αρχική της θέση, χρησιμοποιήστε το χαρακτηριστικό αναίρεσης του Excel αν είναι δυνατόν.
  6. Εάν όχι, επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα 1 και 2 και, στη συνέχεια, σύρετε το κομμάτι πίσω στην πίτα. Θα επιστρέψει αυτόματα στην αρχική του θέση.

Εκραγεί ολόκληρη η πίτα

Εάν όλες οι φέτες στο γράφημα εκραγούν, σημαίνει ότι δεν επιλέξατε μόνο ένα κομμάτι. Για να το διορθώσετε, σύρετε τις φέτες πίσω και προσπαθήστε ξανά τα βήματα 2 και 3.

Πίτα πίτας και μπαρ με πίτες

Μια άλλη επιλογή για την προσθήκη δίνει έμφαση σε ορισμένα μέρη ενός διαγράμματος πίτας είναι να χρησιμοποιήσετε μια πίτα πίτας ή μια μπάρα με διάγραμμα πίτας αντί για ένα κανονικό διάγραμμα πίτας.

Αν έχετε μία ή δύο μεγαλύτερες φέτες που κυριαρχούν στο διάγραμμα πίτας, καθιστώντας δύσκολη την εμφάνιση των λεπτομερειών των μικρότερων φετών, μεταβείτε σε έναν από αυτούς τους δύο τύπους γραφημάτων, οι οποίοι δίνουν έμφαση στις μικρότερες φέτες σε ένα δευτερεύον διάγραμμα - ή ένα διαγραμμένο διάγραμμα ράβδων, η επιλογή είναι δική σας.

Εάν δεν αλλάξει, το Excel θα συμπεριλάβει αυτόματα τις τρεις μικρότερες φέτες ( σημεία δεδομένων ) στο διάγραμμα δευτερεύουσας πίτας ή ράβδου στοίβας.

Για να δημιουργήσετε μια πίτα πίτας ή ένα πιάτο πίτας:

  1. Επισημάνετε το φάσμα των δεδομένων που θα χρησιμοποιηθούν στο διάγραμμα.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Εισαγωγή της κορδέλας .
  3. Στο πλαίσιο Γραφήματα της κορδέλας, κάντε κλικ στο εικονίδιο Εισαγωγή πίνακα πίτας για να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο μενού των διαθέσιμων τύπων γραφημάτων.
  4. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από έναν τύπο γραφήματος για να διαβάσετε μια περιγραφή του γραφήματος.
  5. Κάντε κλικ είτε σε πιτσαρία πίτας είτε σε γραμμή πίτας στην περιοχή 2-D Pie του αναπτυσσόμενου μενού για να προσθέσετε αυτό το γράφημα στο φύλλο εργασίας.

Σημείωση: Το αριστερό διάγραμμα είναι πάντα ο κύριος χάρτης, με το δευτερεύον γράφημα να εμφανίζεται πάντα στα δεξιά του. Αυτή η ρύθμιση δεν μπορεί να αλλάξει.

Διαμόρφωση τύπων διαγραμμάτων

Για να μεταβείτε από ένα υπάρχον τακτικό διάγραμμα πίτας σε μια πίτα πίτας ή μια μπάρα διάγραμμα πίτας :

  1. Κάντε δεξί κλικ στο τρέχον γράφημα για να ανοίξετε το μενού περιβάλλοντος.
  2. Στο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή τύπου γραφήματος για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου " Αλλαγή τύπου γραφήματος ".
  3. Στο παράθυρο διαλόγου, κάντε κλικ στην καρτέλα Όλα τα διαγράμματα .
  4. Κάντε κλικ στο πίτας στο αριστερό τμήμα του παραθύρου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Pie of Pie ή Bar of Pie στο δεξί τμήμα του παραθύρου διαλόγου.

Αλλαγή του αριθμού των σημείων δεδομένων

Για να αλλάξετε τον αριθμό των σημείων δεδομένων (φέτες) που εμφανίζονται στο δευτερεύοντα γράφημα:

  1. Κάντε δεξί κλικ στην άλλη φέτα στο γράφημα (τα δεδομένα που χρησιμοποιήσατε για να δημιουργήσετε το δευτερεύοντα γράφημα) για να ανοίξετε το παράθυρο Format Data Series .
  2. Στο παράθυρο, κάντε κλικ στο κάτω βέλος δίπλα στην επιλογή Διαίρεση Σειράς Κατά .

Οι επιλογές που σχετίζονται με την αλλαγή του αριθμού των σημείων δεδομένων στο δευτερεύοντα γράφημα είναι: