Λειτουργία Excel SIN: Βρείτε το ημίτονο μιας γωνίας

Η τριγωνομετρική συνάρτηση ημιτονοειδής , όπως το συνημίτονο και η εφαπτομένη , βασίζεται σε ορθογώνιο τρίγωνο (ένα τρίγωνο που περιέχει μια γωνία ίση με 90 μοίρες) όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Στην τάξη των μαθηματικών, το ημιτονοειδές μιας γωνίας ανευρίσκεται διαιρώντας το μήκος της πλευράς απέναντι από τη γωνία από το μήκος της υποτείνουσας.

Στο Excel, το ημίτονο μιας γωνίας μπορεί να βρεθεί χρησιμοποιώντας τη λειτουργία SIN, εφόσον αυτή η γωνία μετράται σε ακτίνια .

Η χρήση της λειτουργίας SIN μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και ενδεχομένως να χάσετε πολύ από το κεφάλι, αφού δεν χρειάζεται πλέον να θυμάστε ποια πλευρά του τριγώνου είναι δίπλα στη γωνία, η οποία είναι αντίθετη και ποια είναι η υποτείνουσα.

01 από 02

Βαθμοί εναντίον Radians

Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία SIN για να βρείτε το ημίτονο μιας γωνίας μπορεί να είναι ευκολότερο από το να το κάνετε χειροκίνητα, αλλά, όπως αναφέρθηκε, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία SIN, η γωνία πρέπει να είναι σε ακτίνες και όχι σε - που οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε.

Οι Radians σχετίζονται με την ακτίνα του κύκλου με ένα ακτινίδιο περίπου ίσο με 57 μοίρες.

Για να διευκολυνθεί η εργασία με τις άλλες λειτουργίες της SIN και του Excel, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία RADIANS του Excel για να μετατρέψετε τη γωνία που μετράται από μοίρες σε ακτίνια όπως φαίνεται στο κελί B2 στην εικόνα παραπάνω, όπου η γωνία 30 μοιρών μετατρέπεται σε 0,523598776 ακτίνια.

Άλλες επιλογές μετατροπής από μοίρες σε ακτίνια περιλαμβάνουν:

02 του 02

Η σύνταξη και τα επιχειρήματα της συνάρτησης SIN

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα, τις αγκύλες και τα επιχειρήματα της συνάρτησης .

Η σύνταξη για τη λειτουργία SIN είναι:

= SIN (Αριθμός)

Αριθμός = η γωνία που υπολογίζεται, μετρούμενη σε ακτίνια. Το μέγεθος της γωνίας σε ακτίνια μπορεί να εισαχθεί για αυτό το επιχείρημα ή μπορεί να εισαχθεί η αναφορά κυψελών στη θέση αυτών των δεδομένων στο φύλλο εργασίας .

Παράδειγμα: Χρήση της λειτουργίας SIN του Excel

Αυτό το παράδειγμα καλύπτει τα βήματα που χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή της λειτουργίας SIN στο κελί C2 (όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα) για να βρείτε το ημίτονο γωνίας 30 μοιρών ή 0,523598776 ακτίνων.

Οι επιλογές για την εισαγωγή της λειτουργίας SIN περιλαμβάνουν τη μη αυτόματη πληκτρολόγηση σε ολόκληρη τη λειτουργία = SIN (B2) ή χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας, όπως περιγράφεται παρακάτω.

Εισαγωγή της λειτουργίας SIN

  1. Κάντε κλικ στο κελί C2 στο φύλλο εργασίας για να γίνει το ενεργό κελί .
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Φόρμες του μενού κορδέλας .
  3. Επιλέξτε Math & Trig από την κορδέλα για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα λειτουργιών.
  4. Κάντε κλικ στο SIN στη λίστα για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας.
  5. Στο παράθυρο διαλόγου, κάντε κλικ στη γραμμή Αριθμός .
  6. Κάντε κλικ στο κελί B2 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε εκείνη την αναφορά κυττάρων στον τύπο.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ολοκληρώσετε τη φόρμουλα και να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας.
  8. Η απάντηση 0.5 θα πρέπει να εμφανίζεται στο κελί C2 - το οποίο είναι το ίδιο με γωνία 30 μοιρών.
  9. Όταν κάνετε κλικ στο κελί C2 η πλήρης λειτουργία = SIN (B2) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.

#ΑΞΙΑ! Λάθη και κενά αποτελέσματα κελιών

Τριγωνομετρικές χρήσεις στο Excel

Η τριγωνομετρία επικεντρώνεται στις σχέσεις μεταξύ των πλευρών και των γωνιών ενός τριγώνου και ενώ πολλοί από εμάς δεν χρειάζεται να τις χρησιμοποιούν καθημερινά, η τριγωνομετρία έχει εφαρμογές σε πολλούς τομείς, όπως η αρχιτεκτονική, η φυσική, η μηχανική και η τοπογραφία.

Οι αρχιτέκτονες, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν τριγωνομετρία για υπολογισμούς που περιλαμβάνουν σκίαση ήλιο, δομικό φορτίο και κλίσεις οροφής.