Επιλογές κοινής χρήσης για τα Φύλλα Google

Απλοποιημένη ηλεκτρονική συνεργασία μεταξύ συναδέλφων

Το Φύλλο Google είναι ο δωρεάν ηλεκτρονικός ιστότοπος υπολογιστικού φύλλου που λειτουργεί όπως το Excel και παρόμοια υπολογιστικά φύλλα. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Google Sheets είναι ότι ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συνεργάζονται και να ανταλλάσσουν πληροφορίες μέσω του Διαδικτύου.

Η δυνατότητα συνεργασίας σε ένα φύλλο φύλλων Google είναι χρήσιμη για εταιρείες που έχουν εργαζομένους εκτός του χώρου εργασίας καθώς και για συναδέλφους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο συντονισμό των ωραρίων εργασίας τους. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικό ή οργανισμό που θέλει να δημιουργήσει ένα ομαδικό πρόγραμμα.

Επιλογές κοινής χρήσης φύλλων Google

Η κοινή χρήση ενός υπολογιστικού φύλλου φύλλων Google είναι εύκολη. Απλώς προσθέστε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των προσκεκλημένων σας στον πίνακα κοινής χρήσης στα Φύλλα Google και, στη συνέχεια, στείλτε την πρόσκληση. Έχετε τη δυνατότητα να επιτρέπετε στους παραλήπτες να προβάλλουν απλά το υπολογιστικό φύλλο σας, να το σχολιάζουν ή να το επεξεργάζονται.

Απαιτείται λογαριασμός Google

Όλοι οι προσκεκλημένοι πρέπει να έχουν έναν Λογαριασμό Google προτού να μπορούν να δουν το υπολογιστικό φύλλο σας. Η δημιουργία ενός λογαριασμού Google δεν είναι δύσκολη και είναι δωρεάν. Εάν οι προσκεκλημένοι δεν έχουν λογαριασμό, υπάρχει μια σύνδεση στη σελίδα σύνδεσης Google που τις μεταφέρει στη σελίδα εγγραφής.

Βήματα για την κοινή χρήση ενός υπολογιστικού φύλλου φύλλων Google με συγκεκριμένα άτομα

Συγκεντρώστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για κάθε άτομο που θέλετε να έχετε πρόσβαση στο υπολογιστικό φύλλο. Αν κάποιος έχει περισσότερες από μία διευθύνσεις, επιλέξτε τη διεύθυνση Gmail του. Επειτα:

  1. Συνδεθείτε στα Φύλλα Google με το Λογαριασμό σας Google.
  2. Δημιουργήστε ή ανεβάστε το υπολογιστικό φύλλο που θέλετε να μοιραστείτε.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί " Κοινή χρήση " στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να ανοίξετε την οθόνη διαλόγου " Κοινή χρήση με άλλα" .
  4. Προσθέστε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των ατόμων που θέλετε να προσκαλέσετε είτε για προβολή είτε για επεξεργασία του υπολογιστικού φύλλου σας.
  5. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι δίπλα σε κάθε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και επιλέξτε μία από τις τρεις επιλογές: Μπορείτε να επεξεργαστείτε, να σχολιάσετε ή να προβάλετε.
  6. Προσθέστε μια σημείωση που συνοδεύει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους παραλήπτες.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή για να στείλετε τον σύνδεσμο και σημειώστε σε κάθε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που καταχωρίσατε.

Εάν στέλνετε προσκλήσεις σε μη Gmail διευθύνσεις, τα άτομα αυτά πρέπει να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό Google χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν μπορέσουν να δουν το υπολογιστικό φύλλο. Ακόμη και αν έχουν δικό τους λογαριασμό Google, δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να συνδεθούν και να προβάλουν το υπολογιστικό φύλλο. Πρέπει να χρησιμοποιούν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που καθορίζεται στην πρόσκληση.

Για να σταματήσετε να μοιράζεστε ένα υπολογιστικό φύλλο φύλλων Google, απλώς καταργήστε τον κάτοχο της πρόσκλησης από τη λίστα κοινής χρήσης στην οθόνη διαλόγου "Κοινή χρήση με άλλους".