Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FaceTime στα Windows;

Η τεχνολογία κλήσης βίντεο FaceTime της Apple είναι ένα από τα πιο cool χαρακτηριστικά του iPhone. Λίγο μετά το ντεμπούτο του στο iPhone, η Apple πρόσθεσε την υποστήριξη FaceTime και στο Mac. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ οποιωνδήποτε συσκευών iOS και Mac που εκτελούν FaceTime. Αλλά τι γίνεται με τους ιδιοκτήτες PC; Μπορούν να χρησιμοποιήσουν το FaceTime στα Windows;

Δυστυχώς για τους χρήστες των Windows, δεν υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσετε το FaceTime στα Windows . Βασικά, το FaceTime είναι ένα εργαλείο για κλήσεις βίντεο και συνομιλία μέσω βίντεο. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για Windows και Windows Phone που προσφέρουν αυτό, αλλά δεν υπάρχει επίσημο FaceTime για Windows από την Apple.

Το FaceTime δεν είναι ένα ανοιχτό πρότυπο

Το 2010, όταν εισήγαγε το FaceTime στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της εταιρείας, τότε ο CEO της Apple, Steve Jobs, δήλωσε: "Πηγαίνουμε στους οργανισμούς τυποποίησης, ξεκινώντας αύριο, και θα κάνουμε το FaceTime ένα ανοικτό βιομηχανικό πρότυπο". Αυτό θα σήμαινε ότι ο καθένας θα μπορούσε να δημιουργήσει λογισμικό συμβατό με το FaceTime. Αυτό θα άνοιγε τις πόρτες σε προγραμματιστές τρίτων κατασκευαστών, δημιουργώντας όλα τα είδη προγραμμάτων που είναι συμβατά με το FaceTime, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που λειτουργούν στα Windows (και, πιθανώς, σε άλλες πλατφόρμες, όπως το Android ).

Έκτοτε, όμως, υπήρξε ελάχιστη συζήτηση για το γεγονός ότι το FaceTime είναι ένα ανοικτό πρότυπο. Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι το FaceTime δεν θα γίνει ποτέ πρότυπο μεταξύ πλατφορμών. Αυτό συμβαίνει επειδή η Apple δεν έχει κάνει καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση μετά από τόσα χρόνια, αλλά και επειδή η εταιρεία μπορεί να δει το FaceTime ως κάτι μοναδικό για το οικοσύστημα της Apple. Ίσως προτιμήσει να κρατήσει το FaceTime στον εαυτό της για να οδηγήσει τις πωλήσεις iPhone.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος για κάποιον που χρησιμοποιεί Windows να κάνει μια κλήση FaceTime σε κάποιον που χρησιμοποιεί μια συσκευή iOS (ή για κάποιον που βρίσκεται σε μια συσκευή iOS να καλέσει έναν χρήστη των Windows με το FaceTime).

Εναλλακτικές λύσεις για το FaceTime στα Windows

Παρόλο που το FaceTime δεν λειτουργεί στα Windows, υπάρχουν και άλλα προγράμματα που προσφέρουν παρόμοιες λειτουργίες συνομιλίας με βίντεο και λειτουργούν σε πολλά λειτουργικά συστήματα. Όσο εσείς και το άτομο που θέλετε να καλέσετε και τα δύο αυτά προγράμματα, μπορείτε να κάνετε κλήσεις βίντεο μεταξύ τους. Είτε έχετε Windows, Android, macOS ή iOS, δοκιμάστε αυτά τα προγράμματα κλήσης βίντεο:

FaceTime σε Android;

Φυσικά, τα Windows δεν είναι το μόνο άλλο σημαντικό λειτουργικό σύστημα εκεί έξω. Υπάρχουν εκατομμύρια και εκατομμύρια συσκευές Android που χρησιμοποιούνται επίσης. Αν είστε χρήστης Android, μπορεί να σας ρωτήσω: Μπορώ να χρησιμοποιήσω το FaceTime στο Android;