Πώς να προσθέσετε μια φωτογραφία σε σελίδες για το iPad

Οι σελίδες καθιστούν εύκολη την εισαγωγή μιας φωτογραφίας, επιτρέποντάς σας να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας, να την μετακινήσετε στη σελίδα και να προσθέσετε διαφορετικά στυλ στα σύνορα. Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει πρώτα να πατήσετε το σύμβολο συν στο επάνω μέρος της οθόνης. Εάν αυτή είναι η πρώτη σας φορά που προσθέτετε μια φωτογραφία, θα σας ζητηθεί να επιτρέψετε στις σελίδες να έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες στο iPad σας, διαφορετικά θα πρέπει να δείτε μια λίστα με τα άλμπουμ σας. Μπορείτε να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα επάνω ή προς τα κάτω για να μετακινηθείτε στα άλμπουμ σας.

Μπορείτε επίσης να εισάγετε μια φωτογραφία από υπηρεσίες cloud όπως Dropbox. Απλά επιλέξτε "Εισαγωγή από ..." αντί να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο άλμπουμ. Αυτό θα σας μεταφέρει στην οθόνη iCloud Drive . Πατήστε "Τοποθεσίες" στην οθόνη Drive iCloud για να δείτε μια λίστα έγκυρων επιλογών αποθήκευσης cloud. Εάν δεν εμφανίζεται η επιλογή σας στη λίστα, πατήστε τον σύνδεσμο Περισσότερα και βεβαιωθείτε ότι η επιλογή αποθήκευσης σύννεφου είναι ενεργοποιημένη για το iCloud Drive.

Το σύμβολο συν σας επιτρέπει να προσθέσετε περισσότερες από τις φωτογραφίες σε ένα έγγραφο. Για παράδειγμα, μπορείτε να εισάγετε πίνακες και γραφήματα επίσης. Αν δεν εμφανιστεί μια λίστα με τα άλμπουμ φωτογραφιών σας, πατήστε το πολύ αριστερό κουμπί στο παράθυρο. Μοιάζει με τετράγωνο με σύμβολο μουσικής. Αυτό θα τραβήξει την καρτέλα εικόνων.

Αφού επιλέξετε μια φωτογραφία, θα εισαχθεί στη σελίδα. Αν θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος, την τοποθέτηση ή τα περιθώρια, πατήστε τη φωτογραφία για να τον επισημάνετε. Μόλις επισημανθεί με μπλε κουκίδες γύρω από τις άκρες, μπορείτε να το σύρετε γύρω από τη σελίδα.

Για να αλλάξετε το μέγεθος της φωτογραφίας , σύρετε μία από τις μπλε κουκίδες. Αυτό θα αλλάξει το μέγεθος της φωτογραφίας επί τόπου.

Αν θέλετε η εικόνα να είναι κεντραρισμένη , σύρετε την προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Αφού είναι τελείως κεντραρισμένη, θα δείτε μια πορτοκαλί γραμμή στο κέντρο της σελίδας, η οποία σας ειδοποιεί ότι η φωτογραφία είναι κεντρική. Αυτό είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφία φαίνεται τέλεια.

Μπορείτε να αλλάξετε το στυλ της φωτογραφίας ή να εφαρμόσετε ένα φίλτρο πατώντας το κουμπί βαφής στο επάνω μέρος της οθόνης ενώ είναι επιλεγμένη η εικόνα. (Να θυμάστε: οι μπλε κουκίδες γύρω από τη φωτογραφία δείχνουν ότι έχει επιλεγεί.) Αφού αγγίξετε το κουμπί βαφής, θα εμφανιστούν επιλογές που θα σας επιτρέψουν να αλλάξετε το στυλ.