Μια λίστα των εφαρμογών επικοινωνίας που μπορούν να αποβάλουν τη μπαταρία του τηλεφώνου σας

Ελέγξτε αυτές τις εφαρμογές αν η μπαταρία σας πεθάνει πολύ γρήγορα

Η διατήρηση της αυτονομίας της μπαταρίας είναι μια από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphone σε καθημερινή βάση, οπότε η γνώση των ειδικών συνηθειών και των hacks που μπορούν να εξοικονομήσουν ζωή της μπαταρίας, είναι ακόμη πιο σημαντική.

Ένας από τους μεγαλύτερους ενόχους όταν πρόκειται για αποστράγγιση μπαταρίας είναι οι εφαρμογές επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση και λήψη κλήσεων. Αυτές οι εφαρμογές όχι μόνο χρησιμοποιούν την οθόνη, αλλά και το υλικό ήχου και τις συνδέσεις δικτύου και συχνά προωθούν ειδοποιήσεις για να ξυπνήσουν τη συσκευή για εισερχόμενη κλήση ή μήνυμα. Οι εφαρμογές βιντεοκλήσεων είναι ακόμα χειρότερες για την μπαταρία, καθώς χρειάζονται χρόνο οθόνης σε όλη τη συνομιλία.

Ενώ οι εφαρμογές γραπτών μηνυμάτων και κλήσεων θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ, εάν θέλετε να διατηρήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όλη την ημέρα, θα πρέπει να εφαρμοστούν τυχερά παιχνίδια και συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων όπως το Netflix και το YouTube. Όταν ο άφθονος χρόνος της οθόνης συνδυάζεται με τη χρήση υψηλού επεξεργαστή, είναι σχεδόν αδύνατο να διατηρηθεί μια αξιόπιστη φόρτιση όλη την ημέρα.

Παρακάτω υπάρχουν αρκετές από τις κορυφαίες εφαρμογές επικοινωνίας που εκκενώνουν περισσότερο την μπαταρία σας. Ο κατάλογος βασίζεται στην προσωπική εμπειρία και στις μελέτες που έγιναν και δημοσιεύθηκαν από την AVG Technologies.

Σημείωση: Εάν χρειάζεστε τη χρήση αυτών των εφαρμογών σε καθημερινή βάση, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού τηλεφώνου σας για μερικές άλλες συμβουλές που δεν περιλαμβάνουν την αφαίρεση των εφαρμογών από κάτω.

Facebook και Messenger

Δεν είναι μυστικό ότι οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε περισσότερο θα αποστραγγίσουν τη μπαταρία της συσκευής το ταχύτερο και η εφαρμογή Facebook και Facebook Messenger είναι δύο μεγάλα που πρέπει να προσέξετε.

Όχι μόνο αυτές οι εφαρμογές είναι συνήθως πάντα στο προσκήνιο των οθονών μας, αλλά εάν έχετε ειδοποιήσεις που έχουν οριστεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο, θα συνεχίσουν να τρέχουν και να σας ειδοποιούν όλη την ημέρα καθώς οι φίλοι σας στο Facebook ενημερώνονται για την κατάστασή τους, ακόμα και αν βρίσκονται στο φόντο και δεν χρησιμοποιείται.

Ένα επιπλέον πρόβλημα που προκύπτει με αυτές τις εφαρμογές είναι ότι ποτέ δεν πηγαίνουν σε βαθύ ύπνο και καταναλώνουν συνεχώς πόρους και επομένως μπαταρία, πέρα ​​από το γεγονός ότι ο ήχος δεν κλείνει μετά τις συνεδρίες.

Δείτε πώς οι εφαρμογές Facebook και Messenger αποστραγγίζουν την μπαταρία ενός τηλεφώνου για περισσότερες πληροφορίες.

Ίνσταγκραμ

Το Instagram είναι μια άλλη εφαρμογή όπως το Facebook που απαιτεί συνεχή ανανέωση μέσω του Διαδικτύου και συνήθως είναι ρυθμισμένη για την αποστολή ειδοποιήσεων όταν υπάρχει διαθέσιμο νέο περιεχόμενο. Η συνεχής χρήση του με αυτό τον τρόπο είναι αυτό που τον κάνει να υποφέρει ως εφαρμογή αποστράγγισης μπαταρίας.

Snapchat

Το Snapchat είναι διάσημο για τις προσωρινές εικόνες και το ιστορικό συνομιλίας, αλλά η επίδρασή του στη χρήση της μπαταρίας είναι βραχύβια και μπορεί να παρατηρηθεί όσο χρησιμοποιείται η εφαρμογή.

Όχι μόνο το Snapchat είναι βαρύ για βίντεο και φωνή, αλλά ολόκληρη η εφαρμογή επικεντρώνεται στην κοινή χρήση, η οποία χρησιμοποιεί Wi-Fi ή κυψελοειδή δεδομένα για κάθε μήνυμα. Αυτό είναι διαφορετικό από το Facebook το οποίο μπορεί να αποθηκεύει προσωρινά τα μηνύματα και δεν χρησιμοποιεί πάντα δεδομένα.

KakaoTalk

Η εφαρμογή KakaoTalk δεν είναι πολύ διαφορετική από τις δύο προαναφερθείσες αλλά εξακολουθεί να τρώει πόρους που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αλλού. Είναι καλύτερα να κρατήσετε αυτήν την εφαρμογή μόνο αν έχετε πολλούς φίλους στο δίκτυο.

ooVoo

ooVoo είναι μια εφαρμογή για συνομιλία με βίντεο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς συμμετέχοντες. Παρόλο που είναι πλούσιο σε ωραία, εύχρηστα χαρακτηριστικά, έρχεται επίσης με κάποια απληστία μπαταρίας.

Διαγράψτε το ooVoo αν θέλετε να διατηρήσετε περισσότερη μπαταρία όλη την ημέρα και δεν το χρησιμοποιείτε πολύ.

WeChat

Το WeChat είναι μια άλλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων βίντεο που έχει πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και περιλαμβάνει ακόμη χώρο για κοινωνική δικτύωση όπως το Facebook.

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι είναι αργή, πράγμα που πιθανώς αποτελεί μία από τις ενδείξεις για την αποστράγγιση της μπαταρίας. Επιπλέον, το WeChat, όπως και οι άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων σε αυτήν τη σελίδα, απαιτεί χρόνο προβολής και λειτουργεί καλά μόνο όταν διαμορφώνονται ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις, οι οποίες επηρεάζουν περαιτέρω τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.