Πώς να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας IE σε προεπιλεγμένα επίπεδα

Ο Internet Explorer διαθέτει μια σειρά επιλογών ασφαλείας που μπορείτε να προσαρμόσετε, επιτρέποντάς σας να προσδιορίσετε με ακρίβεια το είδος των ενεργειών που επιτρέπετε στους ιστότοπους να κάνουν χρήση του προγράμματος περιήγησης και του υπολογιστή σας.

Αν έχετε κάνει αρκετές αλλαγές στις ρυθμίσεις ασφαλείας του IE και, στη συνέχεια, έχετε προβλήματα με την περιήγηση στους ιστότοπους, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσετε τι προκάλεσε αυτό.

Ακόμα χειρότερα, κάποιες εγκαταστάσεις λογισμικού και ενημερώσεις από τη Microsoft μπορούν να κάνουν αλλαγές ασφαλείας χωρίς την άδειά σας.

Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να πάρετε τα πράγματα πίσω στην προεπιλογή. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις ασφαλείας του Internet Explorer στα προεπιλεγμένα επίπεδα.

Χρόνος που απαιτείται: Η επαναφορά των ρυθμίσεων ασφαλείας του Internet Explorer στα προεπιλεγμένα επίπεδα είναι εύκολη και συνήθως διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά

Πώς να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας IE σε προεπιλεγμένα επίπεδα

Αυτά τα βήματα ισχύουν για τις εκδόσεις Internet Explorer 7, 8, 9, 10 και 11.

  1. Ανοίξτε τον Internet Explorer.
    1. Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τη συντόμευση για τον Internet Explorer στην επιφάνεια εργασίας, δοκιμάστε να κάνετε αναζήτηση στο μενού Έναρξη ή στη γραμμή εργασιών, η οποία είναι η γραμμή στο κάτω μέρος της οθόνης μεταξύ του κουμπιού "Έναρξη" και του ρολογιού.
  2. Από το μενού Εργαλεία του Internet Explorer (το εικονίδιο με το γρανάζι στο επάνω δεξιό μέρος του IE), επιλέξτε Επιλογές Internet .
    1. Αν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του Internet Explorer ( διαβάστε αυτό αν δεν ξέρετε ποια έκδοση χρησιμοποιείτε ), επιλέξτε το μενού Εργαλεία και, στη συνέχεια, τις επιλογές Internet.
    2. Σημείωση: Βλ. Συμβουλή 1 στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας για μερικούς άλλους τρόπους που μπορείτε να ανοίξετε τις επιλογές Internet .
  3. Στο παράθυρο " Επιλογές Internet" , κάντε κλικ ή επιλέξτε στην καρτέλα " Ασφάλεια ".
  4. Κάτω από το επίπεδο ασφαλείας για αυτήν την περιοχή ζώνης και ακριβώς επάνω από τα πλήκτρα ΟΚ , Ακύρωση και Εφαρμογή , κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί Επαναφορά όλων των ζωνών σε προεπιλεγμένο επίπεδο .
    1. Σημείωση: Βλ. Συμβουλή 2 παρακάτω εάν δεν ενδιαφέρεστε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας για όλες τις ζώνες.
  5. Πατήστε ή πατήστε OK στο παράθυρο Επιλογές Internet .
  6. Κλείστε και, στη συνέχεια, ανοίξτε ξανά τον Internet Explorer.
  7. Προσπαθήστε ξανά να επισκεφθείτε τους ιστότοπους που προκάλεσαν τα προβλήματά σας, για να δείτε εάν βοήθησε την επαναφορά των ρυθμίσεων ασφαλείας του Internet Explorer στον υπολογιστή σας.

Συμβουλές & amp; Περισσότερες πληροφορίες

  1. Σε ορισμένες εκδόσεις του Internet Explorer, μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο Alt στο πληκτρολόγιο για να ανοίξετε το παραδοσιακό μενού. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το στοιχείο μενού Εργαλεία> Επιλογές Internet για να φτάσετε στο ίδιο σημείο όπως θα κάνατε όταν ακολουθήσατε τα παραπάνω βήματα.
    1. Ένας άλλος τρόπος για να ανοίξετε τις επιλογές Internet χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε τον Internet Explorer είναι να χρησιμοποιήσετε την εντολή inetcpl.cpl (ονομάζεται Ιδιότητες Internet όταν ανοίγετε τον τρόπο αυτό). Αυτό μπορεί να εισαχθεί στη γραμμή εντολών ή στο παράθυρο διαλόγου "Εκτέλεση" για να ανοίξετε γρήγορα τις επιλογές Internet. Λειτουργεί ανεξάρτητα από την έκδοση του Internet Explorer που χρησιμοποιείτε.
    2. Μια τρίτη επιλογή για το άνοιγμα των επιλογών Internet, που είναι στην πραγματικότητα η εντολή inetcpl.cpl , είναι η χρήση του Πίνακα Ελέγχου μέσω της μικροεφαρμογής Επιλογές Internet. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου εάν θέλετε να μεταβείτε στη διαδρομή.
  2. Το κουμπί που διαβάζει Επαναφορά όλων των ζωνών στο προεπιλεγμένο επίπεδο κάνει ακριβώς όπως ακούγεται - επαναφέρει τις ρυθμίσεις ασφαλείας όλων των ζωνών. Για να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις μόνο μιας ζώνης, κάντε κλικ ή επιλέξτε στη ζώνη αυτή και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το κουμπί Προεπιλεγμένο επίπεδο για να επαναφέρετε μόνο αυτή τη ζώνη.
  1. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις Επιλογές Internet για να απενεργοποιήσετε το φίλτρο SmartScreen ή Phishing στο Internet Explorer, καθώς και να απενεργοποιήσετε την Προστατευόμενη Λειτουργία .