Μάθετε έναν απλό τρόπο για να επιδιορθώσετε το Γκρίζο Wi-Fi σε ένα iPhone

Τι να κάνετε εάν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Wi-Fi στο iPhone σας

Όταν το Wi-Fi είναι γκρίζο σε iPhone, πιθανότατα οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα με την αναβάθμιση του iOS. Μερικοί χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα με μια ενημερωμένη έκδοση και άλλοι όχι, γι 'αυτό είναι πραγματικά μια κατάσταση χτύπημα-και-χαμένη. Ανεξάρτητα, υπάρχουν συνήθως μερικά πράγματα που μπορείτε να προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα Wi-Fi.

Μια ρύθμιση σε ασύρματο και ασύρματο Wi-Fi είναι πιο συχνά αναφερθεί από τους χρήστες iPhone 4S, αλλά μπορεί να επηρεάσει και τα νεότερα iPhones. Στην πραγματικότητα, οποιοδήποτε iPhone ή iPad που ενημερώνεται σε μια νεότερη έκδοση iOS μπορεί να βιώσει οποιοδήποτε είδος σφάλματος, τα περισσότερα απλά συνήθως ξεπλένονται πριν κυκλοφορήσουν στο κοινό.

Σημείωση: Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι ενημερώσεις iOS είναι πολύ σημαντικές για πολλούς λόγους όπως η εγκατάσταση ενημερώσεων ασφαλείας και η προσθήκη νέων λειτουργιών στη συσκευή σας. Τα προβλήματα που σχετίζονται με τα Wi-Fi από τις ενημερώσεις λογισμικού είναι ασυνήθιστα - θα πρέπει πάντα να διατηρείτε το τηλέφωνό σας ενημερωμένο καθώς απελευθερώνεται νέο λογισμικό.

Επιλογή 1: Βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία του αεροπλάνου είναι απενεργοποιημένη

Αυτό μπορεί να ακούγεται ανόητο, αλλά προτού να κάνετε κάτι πιο δραστικό, βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία του αεροπλάνου δεν είναι ενεργοποιημένη. Αυτή είναι μια λειτουργία που απενεργοποιεί το Wi-Fi επειδή έχει σχεδιαστεί για να σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας σε ένα αεροπλάνο - όπου σε πολλές περιπτώσεις δεν επιτρέπονται εξερχόμενες ασύρματες επικοινωνίες.

Ο ευκολότερος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν είναι ενεργοποιημένη η Λειτουργία Αεροπλάνου είναι να ανοίξετε το Κέντρο Ελέγχου μεταβαίνοντας από το κάτω μέρος της οθόνης. Εάν το εικονίδιο του αεροπλάνου είναι ενεργό, πατήστε το για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία του αεροπλάνου και το πρόβλημα σας πρέπει να επιλυθεί. Αν δεν είναι ενεργό, συμβαίνει κάτι άλλο και πρέπει να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Επιλογή 2: Ενημέρωση iOS

Αυτό το πρόβλημα είναι το αποτέλεσμα ενός σφάλματος και η Apple συνήθως δεν αφήνει σφάλματα που επηρεάζουν πολλούς χρήστες να παραμένουν για πολύ καιρό. Εξαιτίας αυτού, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι μια νεότερη έκδοση του iOS έχει διορθώσει το πρόβλημα και ότι η αναβάθμιση σε αυτό θα πάρει το Wi-Fi σας πίσω.

Μπορείτε να αναβαθμίσετε το iPhone σας από το ίδιο το τηλέφωνο ή να χρησιμοποιήσετε το iTunes για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS. Όταν ολοκληρωθεί η ενημέρωση και το iPhone σας έχει επανεκκινήσει, ελέγξτε αν λειτουργεί το Wi-Fi. Εάν εξακολουθεί να είναι γκρι, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Επιλογή 3: Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου

Εάν η αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος δεν βοήθησε, το πρόβλημα μπορεί να μην είναι καθόλου με το λειτουργικό σας σύστημα - ενδέχεται να βρίσκεται μέσα στις ρυθμίσεις σας. Κάθε iPhone αποθηκεύει μια σειρά ρυθμίσεων σχετικά με την πρόσβαση σε Wi-Fi και κυψελοειδή δίκτυα που τον βοηθούν να συνδεθεί στο διαδίκτυο. Αυτές οι ρυθμίσεις μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν προβλήματα που παρεμποδίζουν τη συνδεσιμότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι η επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου σας σημαίνει ότι θα χάσετε ό, τι αποθηκεύεται στις τρέχουσες ρυθμίσεις σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi, συνδέσεις Bluetooth, ρυθμίσεις VPN και άλλα. Αυτό δεν είναι ιδανικό, αλλά αν αυτό είναι που πρέπει να κάνετε για να επαναφέρετε το Wi-Fi πάλι, έτσι να το κάνετε.

Δείτε πώς:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Γενικά .
  3. Μεταβείτε στο κάτω μέρος της οθόνης και επιλέξτε Επαναφορά .
  4. Επιλέξτε Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου . Εάν διαθέτετε κωδικό πρόσβασης στο τηλέφωνό σας, θα πρέπει να τον εισαγάγετε προτού επαναφέρετε.
  5. Εάν εμφανιστεί μια προειδοποίηση ζητώντας σας να επιβεβαιώσετε ότι αυτό είναι αυτό που θέλετε να κάνετε, πατήστε την επιλογή για να συνεχίσετε.

Όταν γίνει αυτό, κάντε επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας . Δεν είναι απαραίτητο, αλλά σίγουρα δεν βλάπτει.

Επιλογή 4: Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων

Εάν η επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου σας δεν βοήθησε, ήρθε η ώρα να κάνετε ένα πιο δραστικό βήμα: επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας. Δεν θέλετε να κάνετε αυτό το βήμα ελαφρώς, αφού θα αφαιρέσει κάθε ρύθμιση, προτίμηση, κωδικό πρόσβασης και σύνδεση που έχετε προσθέσει στο τηλέφωνό σας από τότε που το χρησιμοποιήσατε.

Σημείωση: Η επαναφορά των ρυθμίσεων του iPhone σας δεν θα διαγράψει εφαρμογές, μουσική, φωτογραφίες κλπ. Ωστόσο, συνιστάται πάντα η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του τηλεφώνου σας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Δεν είναι διασκεδαστικό να αναπαράγετε όλες αυτές τις ρυθμίσεις, αλλά μπορεί να απαιτείται. Μπορείτε να επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας από την περιοχή Επαναφορά των ρυθμίσεων.

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή " Ρυθμίσεις ".
  2. Ανοίξτε την ενότητα Γενικά .
  3. Πατήστε " Επαναφορά" στο κάτω μέρος της οθόνης.
  4. Επιλέξτε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων . Εάν το iPhone σας προστατεύεται πίσω από έναν κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει να τον εισαγάγετε τώρα.
  5. Σε μια προειδοποίηση που εμφανίζεται, επιβεβαιώστε ότι θέλετε να προχωρήσετε.

Επιλογή 5: Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Εάν η επαναφορά όλων των ρυθμίσεων δεν λειτουργήσει για να διορθώσετε το πρόβλημα του Wi-Fi του iPhone σας, ήρθε η ώρα για την επιλογή πυρηνικής ενέργειας: επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Σε αντίθεση με μια απλή επανεκκίνηση , η επαναφορά στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις είναι η διαδικασία με την οποία διαγράφετε τα πάντα στο iPhone σας και την επιστρέφετε στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν όταν την αφαιρέσατε για πρώτη φορά από το κουτί.

Αυτό είναι σίγουρα μια επιλογή last resort, αλλά μερικές φορές ξεκινώντας από το μηδέν είναι αυτό που πρέπει να κάνετε για να λύσετε ένα σοβαρό πρόβλημα.

  1. Συγχρονίστε το τηλέφωνό σας με iTunes ή iCloud (όποια και αν χρησιμοποιείτε για κανονικό συγχρονισμό) για να βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας για όλο το περιεχόμενο του τηλεφώνου σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν έχετε πράγματα στο τηλέφωνό σας που δεν βρίσκονται στον υπολογιστή σας / iCloud. Ο συγχρονισμός θα τα φτάσει εκεί, ώστε αργότερα σε αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να τα επαναφέρετε στο τηλέφωνό σας.
  2. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  3. Πατήστε Γενικά για να ανοίξετε αυτές τις ρυθμίσεις.
  4. Σύρετε προς τα κάτω και αγγίξτε Επαναφορά .
  5. Πατήστε Διαγραφή Όλου Περιεχομένου και Ρυθμίσεων .
  6. Στο αναδυόμενο παράθυρο προειδοποίησης, πατήστε Διαγραφή τώρα ή Διαγραφή τηλεφώνου , ανάλογα με την έκδοση του iOS του τηλεφώνου σας. Το τηλέφωνό σας θα διαρκέσει ένα λεπτό ή δύο για να διαγράψετε όλα τα δεδομένα

Θα θελήσετε τώρα να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας και, στη συνέχεια, να ελέγξετε αν λειτουργεί το Wi-Fi. Εάν συμβαίνει αυτό, το πρόβλημά σας επιλύεται και μπορείτε να συγχρονίσετε όλο το περιεχόμενό σας στο τηλέφωνό σας για άλλη μια φορά. Εάν δεν λειτουργεί, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Επιλογή 6: Αποκτήστε Τεχνική Υποστήριξη

Εάν όλες αυτές οι προσπάθειες δεν έχουν λύσει το πρόβλημα Wi-Fi στο iPhone σας, ενδέχεται να μην σχετίζονται με το λογισμικό. Αντ 'αυτού, θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το υλικό Wi-Fi στο τηλέφωνό σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσετε αν συμβαίνει αυτό και για να το διορθώσετε είναι να κλείσετε ραντεβού με το Genius Bar στο τοπικό κατάστημα της Apple και να τους ελέγξετε.

Επιλογή 7: Κάνετε κάτι τρελό (δεν συνιστάται)

Αν διαβάσετε κάποια άλλα άρθρα online σχετικά με την επίλυση αυτού του προβλήματος Wi-Fi, θα δείτε μια άλλη σύσταση: τοποθετήστε το iPhone σε καταψύκτη. Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν ότι αυτό λύνει το πρόβλημά τους, αλλά δεν το συνιστώ.

Εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο iPhone σας και η τοποθέτηση σε καταψύκτη μπορεί να ακυρώσει την εγγύησή του. Δοκιμάστε αυτήν την επιλογή εάν είστε αποδέκτης ριψοκίνδυνου κινδύνου, αλλά σας συνιστώ ενάντια σε αυτήν, εκτός εάν είστε διατεθειμένοι να καταστρέψετε το iPhone σας κατά τη διαδικασία της επίλυσής του.