Γιατί δεν λειτουργεί το FaceTime όταν πραγματοποιώ κλήσεις;

Η δυνατότητα κλήσης βίντεο FaceTime είναι ένα από τα πιο φανταστικά και πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά των πλατφορμών iOS και Mac. Όπως η Apple επιθυμεί να αποδείξει, είναι τόσο απλό όσο το χτύπημα του εικονιδίου FaceTime όταν πραγματοποιείτε μια κλήση και ξαφνικά βλέπετε το άτομο με το οποίο μιλάτε.

Αλλά τι εάν δεν είναι τόσο απλό και δεν βλέπετε τίποτα; Ποιες είναι ορισμένες κοινές αιτίες που εμποδίζουν το FaceTime να λειτουργήσει;

Γιατί το FaceTime δεν λειτουργεί όταν πραγματοποιείτε κλήσεις

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην ανάψει το κουμπί FaceTime ως ενεργό, να εμφανιστεί ως επιλογή κατά την πραγματοποίηση κλήσης ή να σας επιτρέψει να λαμβάνετε κλήσεις:

  1. Το FaceTime πρέπει να είναι ενεργοποιημένο - Για να χρησιμοποιήσετε το FaceTime, πρέπει να είναι ενεργοποιημένο (Εάν το ενεργοποιήσατε όταν ρυθμίζετε τη συσκευή σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό, αλλά εάν το FaceTime δεν λειτουργεί, ελέγξτε αυτό σύνθεση). Κάντε αυτό κάνοντας κλικ στην εφαρμογή Ρυθμίσεις . Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο FaceTime (ή στο τηλέφωνο στο iOS 4). Σύρετε το ρυθμιστικό FaceTime σε On / Green.
  2. Λείπει ο αριθμός τηλεφώνου ή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - Κάποιος δεν μπορεί να σας καλέσει αν δεν έχετε αριθμό τηλεφώνου. Το FaceTime λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να έχετε έναν αριθμό τηλεφώνου ή μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να σας προσεγγίσουν στις ρυθμίσεις FaceTime. Το κάνετε αυτό ως μέρος της ρύθμισης της συσκευής σας, αλλά εάν αυτή η πληροφορία διαγραφεί ή δεν έχει επιλεγεί, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> FaceTime και βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν αριθμό τηλεφώνου ή μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή και τα δύο, που έχουν επιλεγεί στην ενότητα Μπορείτε να επιτευχθεί με Facetime At . Εάν δεν το κάνετε, προσθέστε τα.
  3. Οι κλήσεις FaceTime πρέπει να είναι σε Wi-Fi (μόνο για iOS 4 και 5) - Μερικοί φορείς τηλεφώνου δεν επιτρέπουν πάντοτε κλήσεις FaceTime μέσω των δικτύων τους (πιθανώς επειδή μια κλήση βίντεο απαιτεί μεγάλο εύρος ζώνης και, όπως γνωρίζουμε, η AT & T έχει κάτι της έλλειψης εύρους ζώνης ). Εάν δεν είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο Wi-Fi όταν πραγματοποιείτε την κλήση, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FaceTime. Αυτό δεν ισχύει εάν εκτελείτε iOS 6 ή νεότερη έκδοση. Ξεκινώντας από το iOS 6, το FaceTime λειτουργεί και σε 3G / 4G, υποθέτοντας ότι ο φορέας σας το υποστηρίζει.
  1. Ο φορέας σας πρέπει να το υποστηρίξει - Εάν προσπαθείτε να πραγματοποιήσετε μια κλήση FaceTime μέσω 3G ή 4G (αντί Wi-Fi), ο φορέας τηλεφωνίας σας πρέπει να υποστηρίζει το FaceTime. Οι κύριοι μεταφορείς κάνουν, αλλά όχι κάθε εταιρεία τηλεφωνίας που πωλεί το iPhone προσφέρει FaceTime μέσω κινητής τηλεφωνίας. Ελέγξτε αν ο μεταφορέας σας το υποστηρίζει.
  2. Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο - Εάν η συσκευή σας δεν είναι συνδεδεμένη σε Wi-Fi ή σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FaceTime.
  3. Οι κλήσεις πρέπει να είναι μεταξύ συμβατών συσκευών - Αν καλείτε κάποιον σε παλαιότερο iPhone ή σε άλλο είδος κινητού τηλεφώνου, το FaceTime δεν θα είναι επιλογή για εσάς. Το πρόσωπο που καλείτε πρέπει να διαθέτει ένα iPhone 4 ή μεγαλύτερο, ένα iPod touch ή νεότερη έκδοση 4ης γενιάς, ένα iPad 2 ή νεότερο ή ένα μοντέρνο Mac για να χρησιμοποιήσει το FaceTime, αφού αυτά τα μοντέλα έχουν μια κάμερα που βλέπει τον χρήστη για να επιτρέψει το άτομο που καλείτε να σας δει και να εκτελέσετε το σωστό λογισμικό. Δεν υπάρχει έκδοση του FaceTime για Android ή Windows .
  4. Οι χρήστες θα μπορούσαν να μπλοκαριστούν (iOS 7 και επάνω) - Είναι δυνατό να εμποδίσετε τους χρήστες να καλούν και να σας κάνουν FaceTiming. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε FaceTime κάποιον ή δεν μπορείτε να λάβετε τις κλήσεις του, ενδέχεται να έχετε αποκλείσει (ή αντίστροφα). Ελέγξτε πηγαίνοντας στο Settings -> FaceTime -> Blocked . Εκεί θα δείτε μια λίστα με όσους έχουν κλείσει οι κλήσεις σας. Αν το πρόσωπο που θέλετε να FaceTime είναι εκεί, απλώς τα καταργήστε από τη λίστα Blocked και θα είστε έτοιμοι να συνομιλήσετε.
  1. Η εφαρμογή FaceTime λείπει - Εάν η εφαρμογή ή η λειτουργία FaceTime λείπει από τη συσκευή σας εξ ολοκλήρου, θα μπορούσε να έχει απενεργοποιηθεί η εφαρμογή χρησιμοποιώντας Περιορισμοί περιεχομένου . Για να το ελέγξετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις , έπειτα πατήστε Γενικά και πατήστε Περιορισμοί . Αν οι Περιορισμοί είναι ενεργοποιημένοι, αναζητήστε τις επιλογές FaceTime ή Camera (η απενεργοποίηση της Κάμερας απενεργοποιεί επίσης το FaceTime). Αν ενεργοποιείται ένας περιορισμός για οποιοδήποτε από τα δύο, απενεργοποιήστε τον μετακινώντας το ρυθμιστικό στο Λευκό / Απενεργοποιημένο.

Αν το FaceTime δεν λειτουργεί όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Phone , μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την αυτόματη εφαρμογή FaceTime που υπάρχει στο iOS 7 και επάνω.

Εάν πληροίτε αυτές τις απαιτήσεις, πρέπει να είστε σε θέση να πραγματοποιήσετε μια κλήση βίντεο σε χρόνο μηδέν. Εάν πληρείτε τις απαιτήσεις και κανένα από αυτά τα βήματα δεν βοηθάει, ενδέχεται να έχετε άλλα προβλήματα με το τηλέφωνό σας ή τη σύνδεση δικτύου που πρέπει να διερευνηθούν.