Πώς να ρυθμίσετε το iPad

01 από 07

Ξεκινήστε τη διαδικασία ρύθμισης iPad

Επιλέξτε τη χώρα του iPad σας.

Εάν έχετε ρυθμίσει ένα iPod ή iPhone στο παρελθόν, θα διαπιστώσετε ότι η διαδικασία ρύθμισης iPad είναι εξοικειωμένη. Ακόμα κι αν πρόκειται για την πρώτη σας συσκευή Apple που εκτελεί το iOS, μην ανησυχείτε. Αν και υπάρχουν πολλά βήματα, αυτή είναι μια απλή διαδικασία.

Αυτές οι οδηγίες ισχύουν για τα ακόλουθα μοντέλα iPad που εκτελούν iOS 7 ή νεότερη έκδοση:

Πριν ξεκινήσετε τη ρύθμιση του iPad σας, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε λογαριασμό iTunes. Θα χρειαστείτε αυτό για να καταχωρήσετε το iPad σας, να αγοράσετε μουσική , να χρησιμοποιήσετε το iCloud, να ρυθμίσετε υπηρεσίες όπως το FaceTime και το iMessage και να πάρετε τις εφαρμογές που θα κάνουν το iPad τόσο διασκεδαστικό. Αν δεν έχετε ήδη, μάθετε πώς να ρυθμίσετε ένα λογαριασμό iTunes .

Για να ξεκινήσετε, σύρετε προς τα αριστερά προς τα δεξιά στην οθόνη του iPad και, στη συνέχεια, πατήστε στην περιοχή όπου σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε το iPad (πρόκειται για ρύθμιση της προεπιλεγμένης γλώσσας για το iPad σας, επομένως είναι λογικό να επιλέξετε τη χώρα στην οποία ζείτε και τη γλώσσα που μιλάτε).

02 του 07

Ρύθμιση παραμέτρων Wi-Fi και υπηρεσιών τοποθεσίας

Συμμετοχή στο Wi-Fi και διαμόρφωση των υπηρεσιών τοποθεσίας.

Στη συνέχεια, συνδέστε το iPad στο δίκτυό σας Wi-Fi . Πρέπει να το κάνετε αυτό για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή με την Apple. Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα που δεν μπορείτε να παραλείψετε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iPad σας. Εάν δεν διαθέτετε δίκτυο Wi-Fi για σύνδεση, συνδέστε το καλώδιο USB που συνοδεύει το iPad στο κάτω μέρος της συσκευής και στον υπολογιστή σας.

Το iPad σας θα εμφανίσει ένα μήνυμα σχετικά με την επικοινωνία με την Apple για ενεργοποίηση και, όταν ολοκληρωθεί, θα σας μεταφέρει στο επόμενο βήμα.

Αυτό το βήμα είναι να επιλέξετε εάν θα χρησιμοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας ή όχι. Οι Υπηρεσίες τοποθεσίας είναι μια λειτουργία του iPad που σας επιτρέπει να ξέρετε πού βρίσκεστε γεωγραφικά. Αυτό είναι χρήσιμο για εφαρμογές που κάνουν χρήση της τοποθεσίας σας (για παράδειγμα, να σας προτείνουμε ένα κοντινό εστιατόριο ή να σας προσφέρουμε ώρες προβολής στη κοντινότερη αίθουσα κινηματογράφου) και για το Find My iPad (περισσότερα για το βήμα 4). Η ενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας δεν είναι απαραίτητη, αλλά είναι τόσο χρήσιμη, το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

03 του 07

Ρύθμιση νέου ή Από δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και εισαγωγή αναγνωριστικού της Apple

Επιλέξτε το αντίγραφο ασφαλείας ή το αναγνωριστικό της Apple.

Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να επιλέξετε να ρυθμίσετε το iPad σας ως μια εντελώς νέα συσκευή ή, εάν είχατε ένα προηγούμενο iPad, iPhone ή iPod touch, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των ρυθμίσεων και του περιεχομένου της συσκευής στο iPad. Εάν επιλέξετε να επαναφέρετε από το αντίγραφο ασφαλείας , μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις αργότερα.

Αν θέλετε να επαναφέρετε από ένα αντίγραφο ασφαλείας, επιλέξτε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του iTunes (αν έχετε συγχρονίσει την προηγούμενη συσκευή στον υπολογιστή σας, πιθανώς θα το θελήσετε) ή ένα backup iCloud (καλύτερα αν έχετε χρησιμοποιήσει το iCloud για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τα δεδομένα σου).

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να ρυθμίσετε ένα αναγνωριστικό της Apple και να συνδεθείτε με τον υπάρχοντα λογαριασμό σας. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα, αλλά συνιστώ ενάντια σε αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPad σας χωρίς αναγνωριστικό της Apple, αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε πολύ. Κάντε την επιλογή σας και προχωρήστε.

Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί μια οθόνη Όρων και Προϋποθέσεων. Αυτό καλύπτει όλες τις νομικές λεπτομέρειες που παρέχει η Apple σχετικά με το iPad. Πρέπει να συμφωνήσετε με αυτούς τους όρους για να συνεχίσετε, οπότε επιλέξτε Συμφωνώ και έπειτα Συμφωνώ ξανά στο αναδυόμενο παράθυρο.

04 του 07

Ρυθμίστε το iCloud και βρείτε το iPad μου

Ρύθμιση του iCloud και του Find My iPad.

Το επόμενο βήμα για τη ρύθμιση του iPad σας είναι να επιλέξετε αν θέλετε ή όχι να χρησιμοποιήσετε το iCloud. Το ICloud είναι μια δωρεάν ηλεκτρονική υπηρεσία από την Apple, η οποία παρέχει πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων στο σύννεφο, συγχρονισμού επαφών και ημερολογίων, αποθήκευσης αγορασμένης μουσικής και πολλά άλλα. Όπως και με άλλες ρυθμίσεις, το iCloud είναι προαιρετικό, αλλά αν έχετε περισσότερες από μία συσκευές iOS ή έναν υπολογιστή, η χρήση του θα κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη. Το συνιστώ. Ρυθμίστε το χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό της Apple ως το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Σε αυτό το στάδιο, η Apple σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε το Find My iPad, μια δωρεάν υπηρεσία που σας επιτρέπει να εντοπίσετε ένα χαμένο ή κλεμμένο iPad μέσω Internet. Σας συνιστώ να το κάνετε αυτό σε αυτό το σημείο. Βρείτε το iPad μου μπορεί να είναι μια μεγάλη βοήθεια για την ανάκτηση iPad σας θα πρέπει να συμβεί κάτι.

Αν επιλέξετε να μην το ρυθμίσετε τώρα, μπορείτε να το κάνετε αργότερα .

05 του 07

Ρυθμίστε το iMessage, FaceTime και προσθέστε έναν κωδικό πρόσβασης

Ρύθμιση του iMessage, του FaceTime και του κωδικού πρόσβασης.

Τα επόμενα βήματα στη ρύθμιση του iPad σας περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση ενός ζευγαριού εργαλείων επικοινωνίας και τη λήψη απόφασης σχετικά με το εάν θα προστατεύσετε το iPad σας με έναν κωδικό πρόσβασης.

Η πρώτη από αυτές τις επιλογές είναι το iMessage . Αυτή η λειτουργία του iOS σάς επιτρέπει να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα κειμένου όταν είστε συνδεδεμένοι στο Internet. Τα μηνύματα κειμένου σε άλλους χρήστες του iMessage είναι δωρεάν.

Το FaceTime είναι η διάσημη τεχνολογία κλήσεων βίντεο της Apple. Στο iOS 7, το FaceTime πρόσθεσε φωνητικές κλήσεις, οπότε παρόλο που το iPad δεν διαθέτει τηλέφωνο, εφόσον είστε συνδεδεμένοι στο Internet, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FaceTime για να κάνετε κλήσεις.

Σε αυτήν την οθόνη, θα επιλέξετε ποια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμό τηλεφώνου μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω του iMessage και του FaceTime. Σε γενικές γραμμές, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε για το Apple ID.

Μετά από αυτό, θα μπορείτε να ορίσετε έναν τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης εμφανίζεται όποτε προσπαθείτε να ξυπνήσετε το iPad σας, διατηρώντας τον ασφαλή από τα αδιάκριτα μάτια. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά το προτείνω έντονα. είναι ιδιαίτερα πολύτιμο εάν το iPad σας χαθεί ή κλαπεί.

06 του 07

Ρύθμιση του iCloud Keychain και του Siri

Ρύθμιση του iCloud Keychain και του Siri.

Ένα από τα δροσερά νέα χαρακτηριστικά του iOS 7 είναι το iCloud Keychain, ένα εργαλείο που αποθηκεύει όλα τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασής σας (και, αν θέλετε, αριθμούς πιστωτικών καρτών) στο λογαριασμό iCloud, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε συσκευή συμβατή με iCloud είστε συνδεδεμένοι. Η λειτουργία προστατεύει το όνομα χρήστη / τον κωδικό πρόσβασής σας, οπότε δεν μπορεί να το δει, αλλά μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί. Το ICloud Keychain είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό εάν έχετε πολλούς λογαριασμούς στο διαδίκτυο ή εργάζεστε τακτικά σε πολλές συσκευές.

Σε αυτήν την οθόνη, μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο εξουσιοδότησης του iPad για το iCloud Keychain (μέσω κωδικού πρόσβασης από μια άλλη συσκευή συμβατή με iCloud ή απευθείας από το iCloud αν αυτή είναι η μόνη συσκευή iOS / iCloud) ή να παραλείψετε αυτό το βήμα. Και πάλι, όχι μια απαίτηση, αλλά το συνιστώ. Κάνει τη ζωή ευκολότερη.

Μετά από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη φωνητική ψηφιακή βοηθό της Apple, Siri. Δεν βρίσκω το Siri χρήσιμο, αλλά μερικοί άνθρωποι κάνουν και είναι μια αρκετά δροσερή τεχνολογία.

Στις επόμενες οθόνες θα σας ζητηθεί να μοιραστείτε διαγνωστικές πληροφορίες σχετικά με το iPad σας με την Apple και να καταχωρίσετε το iPad σας. Αυτά είναι και τα δύο προαιρετικά. Η ανταλλαγή πληροφοριών διάγνωσης βοηθά την Apple να μάθει για πράγματα που δεν συμβαίνουν με το iPad σας και για να βελτιώσει όλα τα iPads. Δεν συλλέγει προσωπικές πληροφορίες για εσάς.

07 του 07

Ολοκλήρωση ρύθμισης

Ώρα να ξεκινήσετε.

Τέλος, τα καλά πράγματα. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να αποφασίσετε ποια μουσική, ταινίες, εφαρμογές και άλλο περιεχόμενο που θέλετε να συγχρονίσετε από τον υπολογιστή σας στο iPad. Για να μάθετε πώς να συγχρονίζετε συγκεκριμένους τύπους περιεχομένου στο iPad, διαβάστε αυτά τα άρθρα:

Όταν τελειώσετε με αυτές τις ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή στην κάτω δεξιά γωνία του iTunes για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να συγχρονίσετε το περιεχόμενο.