Προσθήκη Κλειδιών Συντόμευσης στις Καταχωρήσεις Αυτόματου Κειμένου του Word

Οι καταχωρίσεις αυτόματου κειμένου είναι κομμάτια κειμένου που μπορείτε να εισάγετε σε διαφορετικά έγγραφα του Word, αλλά γνωρίζατε ότι με τις συντομεύσεις πληκτρολογίου μπορείτε να εισάγετε ακόμα πιο γρήγορα τις καταχωρίσεις αυτόματου κειμένου;

Με μια συντόμευση πληκτρολογίου, η εισαγωγή καταχωρήσεων Αυτόματου Κειμένου σε ένα έγγραφο του Word παίρνει απλά ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού αντί να πληκτρολογήσετε το όνομα της καταχώρησης. Αυτό μπορεί να καταλήξει σε τεράστιο χρόνο εξοικονόμησης, ειδικά αν χρησιμοποιείτε πολλές καταχωρήσεις Auto Text.

Δημιουργία καταχώρησης αυτόματης κειμένου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια καταχώρηση αυτόματου κειμένου. Υπάρχουν επίσης αρκετές προεπιλεγμένες καταχωρίσεις Auto Text που έρχονται προεγκατεστημένες και διαμορφωμένες με το MS Word. Οι προεπιλεγμένες καταχωρήσεις Auto Text μπορούν επίσης να έχουν συντομεύσεις που εφαρμόζονται σε αυτά. Εάν δεν γνωρίζετε πώς να εισαγάγετε μια καταχώρηση αυτόματου κειμένου , ανατρέξτε στα παρακάτω βήματα.

Word 2003

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή στο επάνω μενού.
  2. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το AutoText . Στο δευτερεύον μενού, κάντε κλικ στο Αυτόματο κείμενο. Αυτό ανοίγει το παράθυρο διαλόγου Αυτόματη διόρθωση, στην καρτέλα Αυτόματου κειμένου.
  3. Εισαγάγετε το κείμενο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως Αυτόματο κείμενο στο πεδίο με τίτλο "Εισαγωγή καταχωρήσεων Αυτόματου κειμένου εδώ". Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη .
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Word 2007

  1. Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να προσθέσετε στην γκαλερί του Αυτόματου κειμένου.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Αυτόματου κειμένου που έχετε προσθέσει στη Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης (δείτε τις παραπάνω οδηγίες).
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση επιλογής σε γκαλερί αυτόματου κειμένου στο κάτω μέρος του μενού Αυτόματου κειμένου.
  4. Συμπληρώστε τα πεδία * στο παράθυρο διαλόγου Δημιουργία νέου δομικού στοιχείου.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Word 2010 και μεταγενέστερες εκδόσεις

Οι καταχωρήσεις του Αυτόματου κειμένου αναφέρονται ως δομικά στοιχεία στο Word 2010 και σε νεότερες εκδόσεις. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσετε μια καταχώρηση Αυτόματου κειμένου:

  1. Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να προσθέσετε στην γκαλερί του Αυτόματου κειμένου.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Εισαγωγή .
  3. Στην ομάδα κειμένου, κάντε κλικ στο κουμπί Γρήγορη ανταλλακτικά .
  4. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το AutoText. Στο δευτερεύον μενού που ανοίγει, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση επιλογής σε γκαλερί αυτόματου κειμένου στο κάτω μέρος του μενού.
  5. Συμπληρώστε τα πεδία στο παράθυρο διαλόγου Δημιουργία νέας δομικής δομής (βλ. Παρακάτω).
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

* Τα πεδία στο παράθυρο διαλόγου Δημιουργία νέας δομικής ομάδας είναι:

Εφαρμογή συντόμευσης στην αυτόματη εισαγωγή κειμένου

Στο φροντιστήριο μας, θα προσθέσουμε μια συντόμευση σε μια καταχώρηση αυτόματου κειμένου "Διεύθυνση" που δημιουργήσαμε. Θα ξεκινήσουμε ανοίγοντας ένα ολοκαίνουργιο έγγραφο Word (μπορείτε επίσης να ανοίξετε ένα ήδη υπάρχον).

Στη συνέχεια, θα πάμε στο "Αρχείο", στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Επιλογές", στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Επιλογές Word". Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο. Κάντε κλικ στην επιλογή "Προσαρμογή κορδέλας" και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί "Προσαρμογή" δίπλα στις συντομεύσεις πληκτρολογίου.

Θα εμφανιστεί το μενού Προσαρμογή πληκτρολογίου. Στο μενού Κατηγορίες, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο Building Blocks και επιλέξτε το. Στα δεξιά θα δείτε όλες τις επιλογές Building Blocks διαθέσιμες σε εσάς. Μετακινηθείτε και επιλέξτε την καταχώριση Αυτόματου Κειμένου που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε για να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση για (στην περίπτωσή μας, αυτή θα ήταν η "Διεύθυνση.")

Κάντε κλικ στην επιλογή "Διεύθυνση" και μεταβείτε στο "Πατήστε το νέο πλαίσιο πλήκτρων συντόμευσης" κάτω από τη λίστα εισαγωγής αυτόματου κειμένου. Εδώ θα πληκτρολογήσουμε τη συντόμευση πληκτρολογίου που θέλουμε να εφαρμόσουμε στην "Διεύθυνση". Εάν η συντόμευση πληκτρολογίου χρησιμοποιείται ήδη από μια άλλη καταχώριση Αυτόματου Κειμένου, θα εμφανιστεί κάτω από το πλαίσιο "Τρέχοντα Πλήκτρα" στα αριστερά, δίπλα στο " σε. "(Εάν θέλετε, μπορείτε να αναθέσετε εκ νέου τις συντομεύσεις πληκτρολογίου αυτή τη στιγμή.)

Χρησιμοποιήσαμε τη συντόμευση πληκτρολογίου "Alt + Ctrl + A" για την εισαγωγή της διεύθυνσης Auto Address. Στη συνέχεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στην επιλογή Αντιστοίχιση και κλείσιμο. Αυτό μας οδηγεί πίσω στο μενού επιλογών του Word, το οποίο μπορούμε να κλείσουμε τώρα.

Αυτό είναι! Τώρα όταν πατάμε "Alt + Ctrl + A", η καταχώρηση "Διεύθυνση" Auto Text θα εμφανιστεί στο doc του Word.

Ορίστε μια συντόμευση

Αν αποφασίσετε να ορίσετε μια νέα συντόμευση πληκτρολογίου στην καταχώριση αυτόματου κειμένου, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στην επιλογή που είναι εκχωρημένο και στο αναδυόμενο παράθυρο που θα προκύψει, θα αντιστοιχίσετε τη συντόμευση σας πατώντας τα πλήκτρα που θέλετε.