Σύστημα ήχου διακομιστή NAS-SV20i της Sony - Ανασκόπηση προϊόντος

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 11/02/2011
Με την αυξανόμενη δημοτικότητα του streaming μέσω διαδικτύου , πολλά νέα και πρωτοποριακά προϊόντα έχουν εισέλθει στο τοπικό περιβάλλον ψυχαγωγίας για να επωφεληθούν από την αφθονία του περιεχομένου ήχου και του βίντεο που είναι τώρα διαθέσιμο για τους καταναλωτές.

Σε αυτόν τον ιστότοπο αναφέρουμε εκτενώς τους παίκτες μέσων δικτύου και τις ταινίες πολυμέσων που έχουν σχεδιαστεί για να φέρουν όλο αυτό το περιεχόμενο στο οικιακό σας θέατρο. Ωστόσο, υπάρχει επίσης ένας αυξανόμενος αριθμός προϊόντων που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με το σύστημα οικιακού κινηματογράφου αλλά και με ροή περιεχομένου σε όλο το σπίτι.

Μια ομάδα προϊόντων επικεντρώνεται στην τεχνολογία HomeShare της Sony. Σε αυτήν την αναθεώρηση, θα ρίξω μια ματιά στο Sony NAS-SV20i Network Audio System / Server.

Χαρακτηριστικά και προδιαγραφές

1. Ψηφιακός Media Player (DMP), Digital Renderer (DMR) και Digital Media Server (DMS)

2. Ενσύρματη ( Ethernet / LAN ) και ασύρματη ( WPS συμβατή WiFi ) σύνδεση στο Internet.

3. Πιστοποίηση DLNA (έκδοση 1.5)

4. Πρόσβαση στο ραδιόφωνο μέσω Internet: Qriocity , Slacker, vTuner

5. Ενσωματωμένη βάση για iPod και iPhone.

6. Η λειτουργία Party Stream επιτρέπει την συγχρονισμένη ροή με άλλες συμβατές συσκευές Sony, όπως ένα ενεργό ηχείο δικτύου, συσκευές αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray, συστήματα οικιακού κινηματογράφου και δέκτες οικιακού κινηματογράφου.

7. Εξωτερική είσοδος ήχου: Ένα στερεοφωνικό αναλογικό (3,5mm) για τη σύνδεση πρόσθετων στοιχείων πηγής, όπως φορητές συσκευές αναπαραγωγής ψηφιακών πολυμέσων , CD και κασετόφωνα κ.λπ ...

8. Έξοδος ακουστικών.

9. Ισχύς εξόδου: 10 watts x 2 ( RMS )

10. Παρέχεται ασύρματο τηλεχειριστήριο. Επιπλέον, το NAS-SV20i είναι επίσης συμβατό με το τηλεχειριστήριο HomeShare Univeral της Sony. Δωρεάν εφαρμογή τηλεχειριστηρίου iPod / iPhone / iPad επίσης διαθέσιμη

11. Διαστάσεις (W / H / D) 14 1/2 x 5 7/8 x 6 3/4 ίντσες (409 X 222 X 226 mm)

12. Βάρος: 4,4 lbs (3,3 kg)

Το Sony NAS-SV20i ως Media Player

Το NAS-SV20i έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής απευθείας από το διαδίκτυο μέσω της δωρεάν υπηρεσίας ραδιοεπικοινωνιών vTuner, καθώς και από τις online μουσικές υπηρεσίες Qriocity και Slacker.

Το Sony NAS-SV20i ως Media Renderer

Εκτός από την δυνατότητα εκκίνησης αναπαραγωγής ψηφιακών πολυμέσων και αναπαραγωγής περιεχομένου συνεχούς ροής από το διαδίκτυο, το NAS-SV20i μπορεί επίσης να αναπαράγει αρχεία ψηφιακών πολυμέσων που προέρχονται από διακομιστή πολυμέσων που είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο, όπως ένας υπολογιστής PC ή μια συσκευή Attached Storage Network και μπορεί επίσης να ελεγχθεί από εξωτερικό ελεγκτή μέσων, όπως το οικιακό τηλεχειριστήριο HomeShare της Sony.

Το Sony NAS-SV20i ως διακομιστής πολυμέσων

Προκειμένου να χαρακτηριστεί ως διακομιστής πολυμέσων, ένα media player δικτύου χρειάζεται συνήθως να ενσωματώσει έναν σκληρό δίσκο. Ωστόσο, το NAS-SV20i δεν διαθέτει σκληρό δίσκο. Πώς μπορεί να χρησιμεύσει ως διακομιστής πολυμέσων; Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το NAS-SV20i ως διακομιστής πολυμέσων είναι πραγματικά έξυπνος. Όταν το iPod ή το iPhone είναι συνδεδεμένο, το NAS-SV20i αντιμετωπίζει το iPod ή το iPhone ως προσωρινό σκληρό δίσκο του οποίου το περιεχόμενο δεν μπορεί να αναπαραχθεί μόνο απευθείας, μπορεί επίσης να μεταδοθεί σε άλλες συμβατές συσκευές Sony homeshare, περισσότερα ηχεία δικτύων SA-NS400.

Εγκατάσταση και εγκατάσταση

Η μετάβαση στο Sony NAS-SV20i δεν είναι δύσκολη, αλλά χρειάζεται προσοχή. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε τον οδηγό γρήγορης εκκίνησης και το εγχειρίδιο χρήσης πριν προχωρήσετε στη ρύθμιση και την εγκατάσταση. Καθίστε για λίγα λεπτά, χτυπήστε πίσω και κάντε μια μικρή ανάγνωση.

Από το κουτί, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μουσική από iPod / iPhone ή να συνδέσετε μια εξωτερική αναλογική πηγή μουσικής με οποιαδήποτε πρόσθετη διαδικασία ρύθμισης. Ωστόσο, για streaming και λειτουργίες διακομιστή διαδικτύου και δικτύου, υπάρχουν πρόσθετα βήματα.

Για να έχετε πρόσβαση στις πλήρεις δυνατότητες του Sony NAS-SV20i, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε είτε έναν ενσύρματο είτε ασύρματο δρομολογητή στο internet ως μέρος της ρύθμισης του διαδικτύου σας. Παρόλο που παρέχονται οι επιλογές σύνδεσης τόσο ενσύρματου όσο και ασύρματου δικτύου, η ενσύρματη σύνδεση είναι η ευκολότερη ρύθμιση και παρέχει το πιο σταθερό σήμα. Ωστόσο, εάν η τοποθεσία του δρομολογητή σας βρίσκεται σε κάποια απόσταση και είναι ασύρματη, η ασύρματη σύνδεση συνήθως λειτουργεί καλά. Η πρότασή μου, δοκιμάστε πρώτα την ασύρματη επιλογή, καθώς θα κατέληγε να είναι η πιο κατάλληλη για την τοποθέτηση μονάδων στο δωμάτιό σας ή στο σπίτι σας. Εάν δεν είναι επιτυχής, χρησιμοποιήστε την επιλογή ενσύρματης σύνδεσης.

Δεν μπαίνω σε όλα τα αρχικά βήματα εδώ που ίσως απαιτούνται για τη ρύθμιση δικτύου, εκτός από το να λέω ότι είναι ακριβώς όπως τη σύνδεση οποιασδήποτε άλλης συσκευής με δυνατότητα δικτύου. Για όσους από εσάς δεν είστε εξοικειωμένοι με τα απαραίτητα βήματα που απαιτούνται ώστε το NAS-SV20i να εντοπίσει το οικιακό σας δίκτυο (στην περίπτωση ασύρματης σύνδεσης, να βρει το τοπικό σημείο πρόσβασης - που θα ήταν ο δρομολογητής σας) και το δίκτυο επίσης προσδιορίζοντας το NAS-SV20i ως νέα προσθήκη και αναθέτοντας τη δική του διεύθυνση δικτύου.

Από εκεί, μερικά από τα επιπρόσθετα βήματα αναγνώρισης και ασφάλειας μπορούν να εκτελεστούν αυτόματα, αλλά εάν δεν είναι επιτυχημένα, μπορεί να χρειαστεί να εισαγάγετε μερικές πληροφορίες με το χέρι χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο που παρέχεται με το NAS-SV20i σε συνδυασμό με την οθόνη LCD στο μπροστινό μέρος μονάδα.

Αφού ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα, είστε πλέον έτοιμοι να αποκτήσετε πρόσβαση σε υπηρεσίες ροής μουσικής. Για να το κάνετε αυτό, απλά πατήστε το κουμπί λειτουργίας στο τηλεχειριστήριο και μεταβείτε στις "υπηρεσίες ροής μουσικής", από εκεί επιλέξτε είτε vTuner είτε Slacker και επιλέξτε το επιθυμητό κανάλι ή σταθμό μουσικής.

Για να έχετε πρόσβαση σε μουσική από άλλες συνδεδεμένες σε δίκτυο συσκευές, όπως ο υπολογιστής σας, πρέπει να εκτελέσετε μια πρόσθετη ρύθμιση που απαιτεί την εγκατάσταση του Windows Media Player 12 στον υπολογιστή σας, εάν εκτελείτε Windows 7 ή Windows Media Player 11 στον υπολογιστή σας, εάν εκτελείτε Windows XP ή Vista . Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης, θα προσθέσετε το Sony NAS-SV20i στη λίστα συσκευών στο οικιακό σας δίκτυο με τις οποίες θέλετε να μοιράζεστε αρχεία με (σε αυτή την περίπτωση αρχεία μουσικής).

Αφού ολοκληρωθούν όλες οι κατάλληλες διαδικασίες εγκατάστασης στο διαδίκτυο και στο δίκτυο, μπορείτε να επωφεληθείτε πλήρως από αυτό που μπορεί να κάνει το Sony NAS-SV20i.

Εκτέλεση

Έχοντας την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω το Sony NAS-SV20i για αρκετές εβδομάδες, βρήκα ότι είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα συσκευή. Το NAS-SV20i βασικά κάνει τρία πράγματα: Μπορεί να αναπαράγει μουσική απευθείας από iPod ή iPhone μέσω του ενσωματωμένου σταθμού σύνδεσης, αλλά και από φορητές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής (ή ακόμα και CD player ή κασετόφωνο ήχου μέσω της βοηθητικής εισόδου ήχου). μπορεί να μεταφέρει ροή μουσικής από το διαδίκτυο και να έχει πρόσβαση σε μουσική που είναι αποθηκευμένη σε άλλες συσκευές δικτύου, όπως σε υπολογιστή.

Ωστόσο, ένα επιπλέον έργο που μπορεί να εκτελέσει, το χωρίζει από ένα τυπικό πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων. Μέσω μιας συμπεριλαμβανόμενης κλήσης χαρακτηριστικών "Party Mode", το NAS-SV20i μπορεί επίσης να μεταδίδει μουσική από οποιαδήποτε από τις παραπάνω πηγές που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο και να το στείλει σε μία ή περισσότερες πρόσθετες συμβατές με το δίκτυο συσκευές Sony ταυτόχρονα, όπως το Sony SA- NS400 Network Speaker που μου έστειλε και αυτή η κριτική.

Χρησιμοποιώντας το NAS-SV20i σε συνδυασμό με πολλά ηχεία δικτύου, μπορείτε να αναπαράγετε τη μουσική σας σε πολλά δωμάτια ταυτόχρονα - αλλά όλοι παίζουν την ίδια μουσική. Ωστόσο, κάθε ηχείο δικτύου έχει επίσης τη δική του αναλογική είσοδο ήχου για να ακούτε μουσική από συνδεδεμένο ψηφιακό music player, CD player ή κασετόφωνο. Με άλλα λόγια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ηχεία δικτύου ως συμμετέχων στη λειτουργία ακρόασης "Party", μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα μέσω απευθείας σύνδεσης συσκευής.

Τελική λήψη

Παρά τις δυνατότητες του NAS-SV20i, υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν μου άρεσε. Για ένα, όταν ενεργοποιείτε τη συσκευή, δεν είναι σαν ένα παραδοσιακό ραδιόφωνο ή μίνι στερεοφωνικό σύστημα όπου η μουσική αρχίζει να έρχεται σχεδόν αμέσως. Στην περίπτωση του NAS-SV20i, στην πραγματικότητα πρέπει να "εκκινήσει" κάθε φορά που είναι ενεργοποιημένη, παρόμοια με έναν υπολογιστή. Ως αποτέλεσμα, ο χρόνος μεταξύ της ώθησης του πλήκτρου "ON" στη μονάδα ή στο τηλεχειριστήριο μπορεί να διαρκέσει για 15 έως 20 δευτερόλεπτα πριν ακούσετε οποιαδήποτε μουσική από τις συνδεδεμένες πηγές.

Το άλλο πράγμα που σημείωσα είναι ότι για την τιμή του ($ 299 - που πρόσφατα μειώθηκε στα 249 δολάρια), το πλαστικό εξωτερικό φαίνεται κάπως φτηνό και η ποιότητα ήχου από τα ενσωματωμένα ηχεία είναι αδιάφορη. Το NAS-SV20i έχει μια λειτουργία που ονομάζεται Dynamic Sound Generator X-tra (DSGX) που ενισχύει τα μπάσα και αναδεικνύει την παρουσία των πρίμων, αλλά υπάρχει μόνο πολύς ήχος που μπορείτε να βγείτε από την κατασκευή του ντουλαπιού της μονάδας. Επιπλέον, η ενσωματωμένη οθόνη LCD είναι ασπρόμαυρη. Θα ήταν ωραίο να συμπεριλάβετε μια μεγαλύτερη, τρεις ή τέσσερις έγχρωμες απεικονίσεις που θα το καθιστούσαν όχι μόνο πιο ευχάριστο για το μάτι, αλλά λίγο πιο εύκολο στην πλοήγηση.

Από την άλλη πλευρά, μόλις το NAS-SV20i εκκινήσει, έχει πολλές πρόσθετες δυνατότητες που οι περισσότεροι παίκτες πολυμέσων δικτύου και streaming media δεν έχουν αυτό που πραγματικά διασκεδάζουν στη χρήση.

Δίνω κορυφαία σήματα στη Sony για την καινοτομία με το NAS-SV20i, ειδικά τη δυνατότητα να μεταφέρετε μουσική σε συμβατά ηχεία ασύρματου δικτύου, αλλά ο μακρύς χρόνος εκκίνησης, το φτηνό σχεδιασμό και η ποιότητα ήχου για το τίμημα κάτω συνολική βαθμολογία μου κάπως.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετά από μια επιτυχημένη πορεία παραγωγής, η Sony έχει διακόψει τη λειτουργία του NAS-SV20i και δεν κάνει πλέον ένα παρόμοιο αυτόνομο προϊόν. Ωστόσο, πολλά από τα χαρακτηριστικά της έχουν ενσωματωθεί σε ορισμένους δέκτες οικιακού κινηματογράφου της Sony και σε προϊόντα Smart TV, καθώς και στην πλατφόρμα Sony Playstation.

Επίσης, για να δείτε τις τρέχουσες διαθέσιμες συσκευές ροής που εκπέμπουν τόσο ήχο όσο και βίντεο από άλλες μάρκες, ανατρέξτε στον περιοδικά ενημερωμένο κατάλογο μέσων αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου και ροής πολυμέσων .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από την παραπάνω επισκόπηση, η Sony έχει ενσωματώσει την υπηρεσία ροής μουσικής Qriocity στο Sony Playstation Network.