Τι κάνει ο διακομιστής BlackBerry Enterprise Enterprise;

Πώς λειτουργεί ο διακομιστής BlackBerry Enterprise Enterprise στην επιχείρηση

Τα BlackBerrys αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των επικοινωνιών των επιχειρήσεων για περισσότερο από μια δεκαετία χάρη στο λογισμικό BlackBerry Enterprise Server (BES). Η BES είναι μια εφαρμογή middleware που συνδέει ασύρματα το BlackBerry με το λογισμικό ανταλλαγής μηνυμάτων και συνεργασίας επιχειρήσεων όπως το Microsoft Exchange και το Novell GroupWise.

Το BES άλλαξε τις επιχειρήσεις

Πριν εμφανιστούν συσκευές όπως το BlackBerry , η διεξαγωγή επιχειρήσεων στον εταιρικό κόσμο σήμαινε ότι έπρεπε να βρίσκεστε σε ένα γραφείο, κοντά στον υπολογιστή σας και στο τηλέφωνο, για να κάνετε εργασία. Οι συσκευές BlackBerry σε συνδυασμό με το πακέτο BES άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι επιχειρήσεις, επιτρέποντάς σας να αφήσετε τα όρια του γραφείου σας, παρέχοντας ταυτόχρονα ασύρματη πρόσβαση στα email, τις επαφές και το ημερολόγιο του γραφείου σας. Αυτή η αλλαγή στην νοοτροπία της επιχείρησης, χάρη σε συσκευές όπως το BlackBerry και το λογισμικό όπως το BES, βοήθησε τους εργαζόμενους και τα στελέχη να απελευθερωθούν από τα τούβλα και τα κονιάματα περιορίζουν τα γραφεία τους και να είναι ακόμη παραγωγικά.

Πώς λειτουργεί το BES

Το BES είναι μια πολύ περίπλοκη εφαρμογή, αλλά οι βασικές λειτουργίες του είναι πολύ απλές.

  1. Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλεται στο λογαριασμό σας.
  2. Ο διακομιστής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας σας (π.χ. Microsoft Exchange) λαμβάνει το μήνυμα και ο πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της επιφάνειας εργασίας σας (π.χ. Outlook ) λαμβάνει το μήνυμα.
  3. Ο διακομιστής BlackBerry Enterprise Server συμπιέζει το μήνυμα, το κρυπτογραφεί και το στέλνει στο φορητό ακουστικό μέσω του διαδικτύου και του ασύρματου δικτύου του μεταφορέα σας .
  4. Το handheld λαμβάνει το μήνυμα, αποκρυπτογραφεί, αποσυμπιέζει και ειδοποιεί το χρήστη BlackBerry.

Με την πάροδο του χρόνου, το BES έχει εξελιχθεί για να προσφέρει στους χρήστες των επιχειρήσεων κάτι περισσότερο από απλώς βασικές λειτουργίες ηλεκτρονικής μεταφοράς και ειδοποίησης. Το σημερινό σύστημα BES επιτρέπει στον διαχειριστή να ελέγχει τι μπορεί να εγκατασταθεί στη συσκευή, ανεξάρτητα από το αν μπορούν να προωθηθούν ή όχι ορισμένοι τύποι μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το BlackBerry και να ελέγχουν τον τρόπο παράδοσης των συνημμένων στο χρήστη.

BES στην επιχείρηση

Οι συσκευές BES και BlackBerry έχουν κάνει εξαιρετικά καλά στην επιχείρηση για μερικούς λόγους:

BIS Versus BES

Η δημοτικότητα του BlackBerry και του BES οδήγησε σε αυξημένο ενδιαφέρον για τον καταναλωτή και τελικά η RIM δημιούργησε υπηρεσίες και συσκευές BlackBerry που διατέθηκαν στο εμπόριο στον μέσο καταναλωτή. Η υπηρεσία BlackBerry Internet Service (BIS) επιτρέπει στους χρήστες του BlackBerry να λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να συγχρονίζουν επαφές και στοιχεία ημερολογίου στις συσκευές τους. Αρχικά, το BIS επέτρεψε στους χρήστες να λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόνο στις συσκευές τους, αλλά η δημοτικότητα του BES και των παρόχων email όπως το Gmail και το Yahoo οδήγησαν τη RIM να προσθέσει συγχρονισμό επαφών, ημερολογίου και διαγραμμένων στοιχείων στο BIS.

Ο διακομιστής BlackBerry Enterprise προσφέρει πολύ περισσότερα στον χρήστη από ό, τι το BIS ποτέ, αλλά το πιο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η κρυπτογράφηση. Αν μοιράζεστε συχνά ευαίσθητες πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η απόκτηση ενός φιλοξενούμενου λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BES είναι προς το συμφέρον σας.