Αναθεώρηση ακουστικών NAD Viso HP-50

Ο αδελφός ενός από τα καλύτερα ακουστικά ποτέ

Το NAD Viso HP-50 πηγάζει από την ίδια πηγή με ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ακουστικά: το PSB M4U 2, το προϊόν της χρονιάς στο περιοδικό Sound & Vision . ( Πλήρης αποκάλυψη: Ελεύθερος επαγγελματίας για την S & V και διαδραμάτισα μεγάλο ρόλο στην επιλογή αυτή.)

Τα M4U 1 και M4U 2 σχεδιάστηκαν από τον Paul Barton, τον ιδρυτή της PSB. Το PSB είναι ένα τμήμα του Lenbrook, το οποίο κατέχει επίσης το NAD. Έτσι όταν ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα ακουστικό NAD, ο Barton σχεδιάστηκε.

Το ακουστικό NAD Viso HP-50 δεν είναι αναβαθμισμένο M4U 1. Με πολλούς τρόπους, το HP-50 είναι ένα πολύ διαφορετικό ακουστικό.

Για πλήρεις εργαστηριακές μετρήσεις του NAD Viso HP-50, δείτε αυτό το gallery .

Χαρακτηριστικά

• Οδηγών 40 χιλ
• Καλώδιο 4,2 ft / 1,3 m με ενσωματωμένο μικρόφωνο και κουμπί αναπαραγωγής / παύσης / απάντησης
• Πρότυπο καλώδιο 4,2 ft / 1,3 m
• Περιλαμβάνεται γεμισμένη δερμάτινη θήκη μεταφοράς
• Διατίθεται σε λευκό, μαύρο ή κόκκινο γυαλιστερό τελείωμα
• Βάρος: 8,0 oz / 226g

Εργονομία

Από απόψεως εργονομίας, το HP-50 είναι τόσο πιο πάνω από τα M4U 2 και M4U 1, καθώς κάθε λειτουργικό σύστημα βρίσκεται πάνω από τα Windows 8 . Για αρχάριους, είναι πολύ ελαφρύτερο.

Τα ακουστικά της συσκευής HP-50 περιστρέφονται, ώστε τα ακουστικά να είναι επίπεδη, γεγονός που καθιστά εύκολο το γλίστρημα σε μια θήκη για φορητούς υπολογιστές. Ήταν αδύνατο να τοποθετήσετε το M4U 1 και 2 στις περισσότερες περιπτώσεις φορητών υπολογιστών, τουλάχιστον όχι χωρίς να δημιουργήσετε μια τεράστια διόγκωση στο πλάι. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά προσωπικά, αρνούμαι να περπατήσω γύρω από ένα αεροδρόμιο με την θήκη του φορητού υπολογιστή μου να δείχνει μια άσχημη διόγκωση.

Τα περιστρεφόμενα ακουστικά επιτρέπουν επίσης την μαύρη δερμάτινη θήκη HP-50 να είναι πολύ πιο λεπτή από την πλαστική θήκη που περιλαμβάνεται στο M4U 1 και 2.

Χάρη σε μια ασυνήθιστη σχεδίαση της κεφαλής, το HP-50 μου ταιριάζει καλύτερα από τα M4U 1 και 2 do. Με τις περισσότερες λωρίδες ακουστικών για ακουστικά, η καμπυλότητα της μπάντας βάζει τη δύναμη σύσφιξης σε γωνία προς την πλευρά του κεφαλιού σας, έτσι ώστε να έχετε μεγαλύτερη πίεση σύσφιξης πάνω από το αυτί σας από κάτω από αυτό. Αλλά η κάπως ορθογώνια μορφή του συγκροτήματος της HP-50 δίνει σταθερή δύναμη σύσφιξης γύρω από το αυτί σας, καθιστώντας την πιο άνετη και παρέχοντας μια καλύτερη ακουστική σφράγιση στο μάγουλό σας.

Κατά τη διάρκεια μιας διήμερης εκδρομής στην Orange Line του Λος Άντζελες, βρήκα την άνεση του HP-50 πάνω από το μέσο όρο - αν και όπως το M4U 1 και 2, το ύφασμα που καλύπτει τους οδηγούς ομιλητών χάνεται λίγο από τους λοβούς μου, λίγο κακό και ερεθιστικό μετά από μια ώρα ή έτσι.

Μόνο ένα μειονέκτημα για την εργονομία του HP-50: το ορθογώνιο σχήμα του τύπου της κεφαλής σας κάνει να μοιάζετε με κάποιο παράξενο αλλοδαπό από το Star Trek - ένα Ferengi, ίσως. "Μοιάζεις με μια συνολική φουρκέτα που φορούσε αυτά", μου είπε ένας κατασκευαστής ανοιχτών ακουστικών, συνιστώντας αντί να φορώ το B & W P7 έξω από το κοινό. Πρέπει να παραδεχτεί ότι του άρεσε ο ήχος του HP-50 καλύτερα.

Εκτέλεση

Ενώ βρισκόμουν στην Orange Line, πήρα το ίδιο συναίσθημα από το HP-50 που έχω όταν επικοινωνώ με τα ηχεία Revel F206 και τον ενσωματωμένο ενισχυτή Krell S-300i στην ακουστικά μου αίθουσα ακρόασης : ότι ο ήχος ήταν σωστός , και ήμουν ελεύθερος να καθίσετε και να απολαύσετε τη μουσική.

Η ερώτηση # 1 για κάθε ενθουσιώδη ακουστικό που διαβάζει αυτό πρέπει να είναι, "Πώς συγκρίνεται με το PSB;" Ήθελα επίσης να μάθω, οπότε έπεσα από το σπίτι του συναδέλφου του ηλεκτρονικού δημοσιογράφου Geoff Morrison για να πυροβολήσω το HP-50 εναντίον του PS4 M4U 1. Οι διαφορές μεταξύ των δύο ακουστικών είναι μέτριες, αλλά ακόμα εύκολα εμφανείς.

Θα ήθελα να περιγράψω και τα δύο ως να ακούγεται σχετικά επίπεδη. Στα αυτιά μου, το μπάσο του HP-50 είναι πιο ευχάριστο. το M4U 1 έχει ένα συγκριτικά αντλημένο κάτω άκρο (αυτό που οι μηχανικοί θα έλεγαν ως "high-Q" ήχος). Τα πρίσματα του HP-50 ακούγονται ήπια σε σύγκριση με το M4U 1. Αυτό δεν επηρέασε σημαντικά την ευρυχωρία ή τις λεπτομέρειες, όπως νόμιζα ότι μπορούσε, απλά έκανα να ακούγεται σαν κάποιος να εμφανίζει το πρίμα στο πικάπ μου με +1 ή + 2 dB.

Ελέγξτε τις μετρήσεις μου για να δείτε μια εργαστηριακή σύγκριση των HP-50 και M4U 1.

Ο Geoff συμφώνησε πλήρως με την περιγραφή του ήχου των δύο ακουστικών. Αλλά του άρεσε πολύ το M4U 1, ενώ προτιμούσα το HP-50. Γιατί; Του αρέσει περισσότερο μπάσο από μένα.

Θα μπορούσα να αναφερθώ σε όλα τα είδη μουσικών για να περιγράψω πόσο καλά ακούγονται αυτά τα ακουστικά, αλλά θα ξεκινήσω με την ηχογράφηση του Τολόκ του Joseph Jongen "Symphony Concertante" από τον οργανισμό Michael Murray με τη Συμφωνία του Σαν Φρανσίσκο, απλά επειδή αυτό είμαι ακούγοντας τώρα. Πολλά συστήματα ηχείων ή ακουστικά δεν μπορούν να μεταφέρουν την μεγαλοπρέπεια του οργάνου σωληνώσεων στο Davis Symphony Hall, αλλά με τον HP-50, ο ήχος - και η αίσθηση - ήταν σαν να υπήρχε ένα πραγματικό όργανο σωληνώσεων. Οι βαθιές, βαθιές χαμηλές συχνότητες ακουγόταν απόλυτα καθαρά, χωρίς ίχνος παραμόρφωσης.

Έχω επίσης μια καταπληκτική αίσθηση της ακουστικής της αίθουσας συναυλιών. Η ατμόσφαιρα δεν ήταν υπερβολική ή υπερβολική, όπως συμβαίνει με πολλά ακουστικά με ενισχυμένα πρίμα. απλά ακούγεται φυσικό. Στα δυνατά τμήματα, όπου ο ήχος του οργάνου γεμίζει πραγματικά την αίθουσα, η αντηχή φαινόταν να αυξάνεται, όπως θα συνέβαινε στην πραγματική αίθουσα.

Τα ηχητικά ακουστικά με επίπεδη απόκριση, όπως το HP-50, ακούγονται μερικές φορές ακανόνιστα στο hip-hop και το μέταλλο - τουλάχιστον σε σύγκριση με τα ηχητικά ακουστικά όπως το Beats New Studio - γι 'αυτό αποφάσισα να δω πώς το "Love / Hate Thing "ακούγεται μέσα από το HP-50. Με λίγα λόγια: πραγματικά, πραγματικά καλό. Μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο οι Wale και οι τραγουδιστές των φωνημάτων του Sam Dew ήταν αγκυροβολημένοι στο νεκρό σημείο, ενώ τα χέρια και τα χέρια που κράτησαν τον ρυθμό φαινόταν να αιωρούνται λίγα πόδια από το κεφάλι μου και τα φωνητικά υποστήριξης στη χορωδία ακουγόταν σαν να απείχαν από τους τοίχους από έναν καθεδρικό ναό, περίπου 40 πόδια μακριά.

Το μπάσο σε αυτό το κομμάτι ακουγόταν επίσης υπέροχο, στα αυτιά μου, τουλάχιστον. Ίσως δεν ακουγόταν σαν να χτυπάει πολλοί άνθρωποι που θα ήθελαν. Αλλά ακουγόταν άφθονη και πλήρης χωρίς να φαίνεται υπερβολική.

Σφάλματα; Λοιπόν, ο μόνος που άκουσα ήταν αυτό που ακουγόταν σαν μια ελαφριά εσοχή στα μεσαία μεσαία, γεγονός που έκανε κάποιες φωνές (ο James Taylor, για ένα) φαίνεται πάντα τόσο ελαφρώς κονσερβοποιημένο - τουλάχιστον σε σχέση με το M4U 1, το οποίο ένα πιο ανοιχτό ηχητικό μέσο. Έχετε υπόψη σας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ακουστικών που εξετάζω παρουσιάζει αυτόν τον χαρακτήρα σε κάποιο βαθμό.

Κατά τη γνώμη μου, για να έχετε καλύτερο ήχο από το HP-50 θα πρέπει να πάτε σε ένα ανοιχτό σχεδιασμό όπως το HE-500 του HiFiMan. Αλλά τα ακουστικά είναι ακατάλληλα για οποιαδήποτε φορητή χρήση: Είναι ανοιχτά (τόσο διαρρέουν ήχου), είναι βαρύ και ογκώδες και χρειάζεται ξεχωριστό ενισχυτή ακουστικών (ή ένα πολύ καλό φορητό music player) για να εκτελέσει καλύτερος.

Τελική λήψη

Είμαι βέβαιος ότι οι αναγνώστες θα το αγαπήσουν αν κηρύξω ένα συγκεκριμένο ακουστικό να είναι "το καλύτερο", αλλά υπάρχουν πολλά ακουστικά εκεί έξω για πολλές εφαρμογές και πολλές γεύσεις. Υπάρχουν ιδιαίτερα μεγάλα παθητικά ακουστικά υπεράκτια - το B & W P7 και το Phiaton MS-500, καθώς και το Sennheiser Momentum και φυσικά και το M4U 1. Από αυτά, το NAD Viso HP-50 είναι το δικό μου αγαπημένο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι αναγκαστικά το δικό σας αγαπημένο. Σας συνιστούμε να ακούσετε πολλά από αυτά τα ακουστικά, όπως μπορείτε πριν επιλέξετε ένα.

Και για αεροπορικά ταξίδια, θα προτιμούσα ακόμα το Bose QC-15 , το οποίο είναι πιο άνετο και έχει την καλύτερη ακύρωση θορύβου από οποιοδήποτε ακουστικό πάνω από το αυτί.