Πριν να δημιουργήσετε μια παρουσίαση PowerPoint

Συμβουλές που θα κάνουν την επόμενη παρουσία σας PowerPoint καλύτερη

Πριν να προσελκύσει κανείς όλα τα χαρακτηριστικά του PowerPoint, θυμηθείτε ότι ο σκοπός μιας παρουσίασης είναι να παρουσιάσει πληροφορίες - να μην συντρίψει το κοινό με μια επίδειξη των καμπάνων και των σφυρίχτρων του λογισμικού. Το λογισμικό είναι απλά ένα εργαλείο. Αποφύγετε τις τυπικές παγίδες των παρουσιάσεων του PowerPoint με σκοπό, απλότητα και συνέπεια.

Σχεδιασμός ταιριάζει με σκοπό

Αποφασίστε αν η παρουσίασή σας προορίζεται να ψυχαγωγήσει, να ενημερώσει, να πείσει ή να πουλήσει. Είναι μια ανοιχτόχρωμη ή πιο επίσημη προσέγγιση που είναι πιο κατάλληλη για το θέμα και το ακροατήριό σας; Διατηρήστε χρώματα, clip art και πρότυπα συμβατά με τον κύριο στόχο σας.

Το PowerPoint σάς επιτρέπει να δημιουργείτε προσαρμοσμένες παρουσιάσεις μέσα σε μια παρουσίαση. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείτε τη βασική παρουσίαση όλων των ειδών, αλλά μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε την παρουσίαση σε διαφορετικά είδη κοινού.

Κρατήστε το απλό

Όπως με κάθε σχέδιο, κόψτε το σωρό. Δύο οικογένειες γραμματοσειρών είναι ένας καλός κανόνας. Δεν υπάρχουν περισσότερες από μία γραφικές εικόνες ή διαγράμματα ανά διαφάνεια, ένας άλλος καλός κανόνας, εξαιρώντας ένα εταιρικό λογότυπο ή άλλο επαναλαμβανόμενο στοιχείο στο σχέδιο.

Το πανεπιστήμιο του παρουσιαστή προτείνει τον κανόνα 666 για απλότητα στο σχεδιασμό: Χρησιμοποιήστε όχι περισσότερες από έξι λέξεις ανά σφαίρα, έξι κουκίδες ανά εικόνα και διαφάνειες έξι λέξεων στη σειρά.

Κρατήστε το περιεχόμενο απλό. Επικεντρωθείτε στα πιο σημαντικά γεγονότα. Η υπερφόρτωση πληροφοριών θα θέσει το κοινό σας να κοιμηθεί.

Να είναι συνεπής

Χρησιμοποιήστε τα ίδια χρώματα και γραμματοσειρές. Επιλέξτε εικόνες γραφικών με το ίδιο στυλ. Τα πρότυπα προχωρούν αρκετά προς την κατεύθυνση της διατήρησης της συνέπειας.

Υπάρχουν τόσο καλά όσο και όχι τόσο καλά πρότυπα PowerPoint διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Επιλέξτε προσεκτικά για να βρείτε το πρότυπο που παρέχει συνέπεια και αναγνωσιμότητα και αυτό είναι κατάλληλο για το μήνυμά σας και την εικόνα σας ή για τη δημιουργία του προτύπου σας.

Πρακτική, πρακτική, πρακτική

Εκπαιδεύστε την παρουσίαση μέχρι να το κάνετε χωρίς περιττές παύσεις. Πρακτική άσκηση του δωματίου και την επαφή με το ακροατήριό σας. Δεν θέλετε να παρουσιάσετε το κεφάλι σας θαμμένο στις σημειώσεις σας.

Εστίαση στο κοινό

Όταν είναι δυνατόν, να κάνετε το κοινό τον κύριο χαρακτήρα στην παρουσίασή σας. Χρησιμοποιήστε την παρουσίαση για να τους βοηθήσετε να λύσουν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Ξεχάστε τα Ανέκδοτα

Είναι μια επαγγελματική παρουσίαση. Μην προσπαθήσετε να ανταγωνιστείτε τον αγαπημένο σας κωμικό. Μπορείτε να είστε φιλικοί χωρίς να γελάσετε έξω.

Μάθετε την πλατφόρμα σας

Ένας άνετος παρουσιαστής γνωρίζει το λογισμικό παρουσίασής του μέσα και έξω. Το PowerPoint 2016 περιλαμβάνεται σε κάθε έκδοση του Microsoft Office 2016 και περιλαμβάνεται στις περισσότερες παραμέτρους του Office 365 . Μια εφαρμογή PowerPoint είναι διαθέσιμη για κινητές συσκευές Android και iOS. απαιτεί συνδρομή στο Office 365. Όποια έκδοση χρησιμοποιείτε, αφιερώστε χρόνο για να το μάθετε καλά.

Εναλλακτικές λύσεις του PowerPoint

Το PowerPoint μπορεί να είναι το πιο γνωστό και πιο χρησιμοποιημένο λογισμικό παρουσίασης, αλλά δεν είναι η μόνη σας επιλογή. Οι συμβουλές σε αυτή τη σελίδα ισχύουν εξίσου για παρουσιάσεις που δημιουργούνται σε εναλλακτικές λύσεις PowerPoint και PowerPoint, όπως Keynote, SlideShark, Prezi και άλλα δωρεάν λογισμικά παρουσίασης .