Εγκατάσταση MySQL σε Mac OS X 10.7 Lion

Ο διακομιστής βάσεων δεδομένων MySQL είναι μία από τις πιο δημοφιλείς βάσεις δεδομένων ανοικτού κώδικα στον κόσμο. Παρόλο που δεν υπάρχει ακόμη επίσημο πακέτο για την εγκατάσταση στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Macintosh (Mac OS X 10.7, με κωδικό όνομα Lion), είναι δυνατή η εγκατάσταση της βάσης δεδομένων σε ένα τέτοιο σύστημα χρησιμοποιώντας το πακέτο που σχεδιάστηκε για Mac OS X 10.6 . Μόλις το κάνετε, θα έχετε στη διάθεσή σας την τεράστια δύναμη της ευέλικτης σχεσιακής βάσης δεδομένων MySQL δωρεάν. Είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη βάση δεδομένων τόσο για προγραμματιστές όσο και για διαχειριστές συστημάτων. Ακολουθεί μια βήμα-βήμα περιγράφει τη διαδικασία.

Δυσκολία:

Μέση τιμή

Χρόνος που απαιτείται:

0 λεπτά

Εδώ:

  1. Κάντε λήψη του προγράμματος εγκατάστασης του εικονιδίου δισκέτας Apple 64-bit (DMG) για Mac OS X 10.6. Ενώ η σελίδα λήψης λέει ότι ο εγκαταστάτης είναι για το Snow Leopard (Mac OS X 10.6), θα δουλέψει καλά στο Lion (Mac OS X 10.7) αν ακολουθήσετε αυτή τη διαδικασία.
  2. Όταν ολοκληρωθεί η λήψη, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο DMG για να τοποθετήσετε την εικόνα του δίσκου. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου "Άνοιγμα ...". Όταν εξαφανιστεί, θα δημιουργήσει αυτό που φαίνεται να είναι ένας νέος δίσκος που ονομάζεται mysql-5.5.15-osx10.6-x86_64 στην επιφάνεια εργασίας σας.
  3. Κάντε διπλό κλικ στο νέο εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας σας. Αυτό θα ανοίξει την εικόνα του δίσκου στο Finder και θα μπορείτε να περιηγηθείτε στα περιεχόμενα.
  4. Εντοπίστε το κύριο αρχείο PKG της MySQL στη μονάδα δίσκου. Θα πρέπει να ονομάζεται mysql-5.5.15-osx10.6-x86_64.pkg. Σημειώστε ότι υπάρχει επίσης ένα άλλο αρχείο PKG που ονομάζεται MySQLStartupItem.pkg, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό.
  5. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο PKG της MySQL. Ο εγκαταστάτης θα ανοίξει, δείχνοντας την αρχική σελίδα που απεικονίζεται παραπάνω. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια για να ξεκινήσετε τη διαδικασία καθοδηγούμενης εγκατάστασης.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια για να συνεχίσετε την οθόνη Σημαντικές πληροφορίες. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια για να παρακάμψετε την οθόνη της Άδειας Χρήσης (αφού την διαβάσετε προσεκτικά και συμβουλευτείτε τον δικηγόρο σας, φυσικά!). Επίσης, ο εγκαταστάτης θα σας κάνει να επιλέξετε "Συμφωνώ" σε ένα παράθυρο διαλόγου που δηλώνει ότι πραγματικά συμφωνείτε πραγματικά με τους όρους της άδειας χρήσης.
  1. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε τη MySQL σε τοποθεσία διαφορετική από τον κύριο σκληρό σας δίσκο, κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή τοποθεσίας εγκατάστασης για να επιλέξετε την τοποθεσία που επιθυμείτε. Διαφορετικά, κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.
  2. Το Mac OS X θα σας ζητήσει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να εγκρίνετε την εγκατάσταση. Προχωρήστε και κάντε την εγκατάσταση και η εγκατάσταση θα ξεκινήσει. Θα χρειαστούν μερικά λεπτά για να ολοκληρωθεί.
  3. Αφού δείτε το μήνυμα "Η εγκατάσταση ήταν επιτυχής", έχετε σχεδόν τελειώσει! Έχουμε μερικά ακόμη βήματα για να το τρέξουμε. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο για έξοδο από το πρόγραμμα εγκατάστασης.
  4. Επιστρέψτε στο παράθυρο Finder που είναι ανοιχτό στην εικόνα δίσκου MySQL. Αυτή τη φορά, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο PKG του MySQLStartupItem.pkg. Αυτό θα ρυθμίσει το σύστημά σας να εκκινεί αυτόματα την MySQL κατά την εκκίνηση.
  5. Συνεχίστε με την εγκατάσταση του στοιχείου πακέτου εκκίνησης. Η καθοδηγούμενη διαδικασία είναι πολύ παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιείται για την κύρια εγκατάσταση MySQL.
  6. Επιστρέψτε στο παράθυρο Finder που είναι ανοιχτό στην εικόνα δίσκου MySQL. Την τρίτη φορά, κάντε διπλό κλικ στο στοιχείο MySQL.prefPane. Αυτό θα προσθέσει ένα παράθυρο MySQL στο παράθυρο System Preferences, κάνοντας την MySQL πιο εύκολη.
  1. Θα ερωτηθείτε αν θέλετε να εγκαταστήσετε το παράθυρο προτιμήσεων μόνο για τον εαυτό σας ή αν θέλετε να το δουν όλοι οι χρήστες υπολογιστών. Εάν επιλέξετε τη δεύτερη επιλογή, θα πρέπει να δώσετε έναν κωδικό πρόσβασης διαχειριστή. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση για να συνεχίσετε.
  2. Στη συνέχεια, θα δείτε το παράθυρο προτιμήσεων MySQL. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το παράθυρο για να ξεκινήσετε και να σταματήσετε το MySQL server και επίσης να ρυθμίσετε εάν η MySQL θα ξεκινήσει αυτόματα.
  3. Συγχαρητήρια, τελειώσατε και μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε με MySQL!

Συμβουλές:

  1. Παρόλο που το πρόγραμμα εγκατάστασης έχει την ετικέτα ότι είναι συμβατό μόνο με το Mac OS X 10.6 (Snow Leopard), θα λειτουργήσει καλά στο Mac OS X 10.7 (Lion).

Ο, τι χρειάζεσαι: