Ορισμός και χρήση σημείου εισαγωγής στο Excel

Στα υπολογιστικά φύλλα και σε άλλα προγράμματα, όπως οι επεξεργαστές κειμένου, το σημείο εισαγωγής αντιπροσωπεύεται από μια κάθετη γραμμή που αναβοσβήνει, η οποία, σε ορισμένες περιπτώσεις, υποδεικνύει πού θα εισαχθεί η είσοδος από το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι. Το σημείο εισαγωγής αναφέρεται συχνά ως ο δρομέας .

Ενεργό κύτταρο έναντι του σημείου εισαγωγής

Στα προγράμματα επεξεργασίας κειμένου, όπως το MS Word, το σημείο εισαγωγής είναι κανονικά ορατό στην οθόνη από τη στιγμή που ανοίγει το πρόγραμμα. Στο Excel, ωστόσο, αντί ενός σημείου εισαγωγής, ένα κελί ενός φύλλου εργασίας περιβάλλεται από ένα μαύρο περίγραμμα. Το κελί που περιγράφεται έτσι αναφέρεται ως ενεργό κύτταρο .

Εισαγωγή δεδομένων στο ενεργό κελί

Εάν αρχίσετε να πληκτρολογείτε σε MS Word, το κείμενο εισάγεται στο σημείο εισαγωγής. Αν αρχίσετε να πληκτρολογείτε σε ένα πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων, ωστόσο, τα δεδομένα εισάγονται στο ενεργό κελί.

Είσοδος δεδομένων έναντι λειτουργίας επεξεργασίας στο Excel

Όταν ανοίξει για πρώτη φορά, το Excel είναι συνήθως σε λειτουργία εισαγωγής δεδομένων - υποδεικνύεται από την παρουσία του ενεργού περιγράμματος κυττάρων. Αφού τα δεδομένα εισάγονται αρχικά σε ένα κελί, εάν ο χρήστης επιθυμεί να αλλάξει τα δεδομένα, έχει την επιλογή να ενεργοποιήσει τη λειτουργία επεξεργασίας σε αντίθεση με την επανάληψη της εισαγωγής ολόκληρου του περιεχομένου του κελιού. Μόνο στη λειτουργία επεξεργασίας το σημείο εισαγωγής είναι ορατό στο Excel. Η λειτουργία επεξεργασίας μπορεί να ενεργοποιηθεί με τις ακόλουθες μεθόδους:

Αφήνοντας τη λειτουργία επεξεργασίας

Μόλις επεξεργαστούν τα περιεχόμενα ενός κελιού, μπορείτε να βγείτε από τη λειτουργία επεξεργασίας και να αποθηκεύσετε τις αλλαγές πατώντας το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο ή κάνοντας κλικ σε ένα διαφορετικό κελί φύλλου εργασίας.

Για να εξέλθετε από τη λειτουργία επεξεργασίας και να απορρίψετε τυχόν αλλαγές στα περιεχόμενα ενός κελιού, πατήστε το πλήκτρο ESC στο πληκτρολόγιο.