Περιορίστε γραμμές και στήλες σε ένα φύλλο εργασίας του Excel

Περιορίστε την πρόσβαση σε μη χρησιμοποιούμενες περιοχές ενός υπολογιστικού φύλλου.

Κάθε φύλλο εργασίας στο Excel μπορεί να περιέχει περισσότερες από 1.000.000 γραμμές και περισσότερες από 16.000 στήλες πληροφοριών, αλλά δεν είναι πολύ συχνά ότι όλο αυτό το δωμάτιο είναι απαραίτητο. Ευτυχώς, μπορείτε να περιορίσετε τον αριθμό των στηλών και των γραμμών που εμφανίζονται σε ένα υπολογιστικό φύλλο.

Περιορίστε την κύλιση περιορίζοντας τον αριθμό των σειρών και των στηλών στο Excel

Περιορίστε τις γραμμές και τις στήλες του φύλλου εργασίας στο Excel περιορίζοντας την περιοχή κύλισης. (Ted French)

Κυρίως χρησιμοποιούμε σημαντικά λιγότερα από τον μέγιστο αριθμό σειρών και στηλών και μερικές φορές μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα να περιορίσουμε την πρόσβαση σε μη χρησιμοποιούμενες περιοχές του φύλλου εργασίας.

Για παράδειγμα, για την αποφυγή τυχαίων αλλαγών σε ορισμένα δεδομένα , είναι μερικές φορές χρήσιμο να τοποθετηθεί σε μια περιοχή του φύλλου εργασίας όπου δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Ή, εάν οι λιγότερο έμπειροι χρήστες χρειάζονται πρόσβαση στο φύλλο εργασίας σας, περιορίζοντας το σημείο όπου μπορούν να πάνε μπορεί να τους αποτρέψει από το να χάνονται στις κενές σειρές και στήλες που βρίσκονται εκτός της περιοχής δεδομένων.

Περιορίστε προσωρινά τις γραμμές του φύλλου εργασίας

Όποια και αν είναι η αιτία, μπορείτε να περιορίσετε προσωρινά τον αριθμό των διαθέσιμων γραμμών και στηλών περιορίζοντας το εύρος των χρήσιμων γραμμών και στηλών στην περιοχή Περιοχή κύλισης του φύλλου εργασίας.

Σημειώστε, ωστόσο, ότι η αλλαγή της περιοχής κύλισης είναι ένα προσωρινό μέτρο καθώς επαναφέρεται κάθε φορά που το βιβλίο εργασίας κλείνει και ανοίγει ξανά .

Επιπλέον, η περιοχή εισαγωγής πρέπει να είναι συνεχόμενη - δεν υπάρχουν κενά στις αναφερόμενες αναφορές κυψελών.

Παράδειγμα

Τα παρακάτω βήματα χρησιμοποιήθηκαν για να αλλάξουν τις ιδιότητες ενός φύλλου εργασίας για να περιορίσουν τον αριθμό των γραμμών σε 30 και τον αριθμό των στηλών σε 26 όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

  1. Ανοίξτε ένα κενό αρχείο Excel.
  2. Κάντε δεξί κλικ στην καρτέλα φύλλου στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης για το φύλλο 1 .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή κωδικού στο μενού για να ανοίξετε το παράθυρο του Visual Basic for Applications (VBA) .
  4. Εντοπίστε το παράθυρο Ιδιότητες φύλλου στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου επεξεργασίας VBA.
  5. Βρείτε την ιδιότητα περιοχής κύλισης στη λίστα των ιδιοτήτων φύλλου εργασίας, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.
  6. Κάντε κλικ στο κενό πλαίσιο στα δεξιά της ετικέτας περιοχής κύλισης .
  7. Πληκτρολογήστε το εύρος a1: z30 στο πλαίσιο.
  8. Αποθηκεύστε το φύλλο εργασίας.
  9. Κλείστε το παράθυρο του προγράμματος επεξεργασίας VBA και επιστρέψτε το φύλλο εργασίας.
  10. Ελέγξτε το φύλλο εργασίας. Δεν θα πρέπει να είστε σε θέση να:
    • Μετακινηθείτε κάτω από τη γραμμή 30 ή στα δεξιά της στήλης Z.
    • Κάντε κλικ σε ένα κελί στα δεξιά ή κάτω από το κελί Z30 στο φύλλο εργασίας.

Σημείωση: Η εικόνα εμφανίζει την περιοχή εισαγωγής ως $ A $ 1: $ Z $ 30. Όταν αποθηκεύεται το βιβλίο εργασίας, ο επεξεργαστής VBA προσθέτει τα σύμβολα του δολαρίου ($) για να κάνουν τις αναφορές κυψελών στην περιοχή απόλυτες .

Καταργήστε τους περιορισμούς κύλισης

Όπως αναφέρθηκε, οι περιορισμοί κύλισης διαρκούν μόνο εφόσον το βιβλίο εργασίας παραμένει ανοιχτό. Ο ευκολότερος τρόπος για να καταργήσετε τυχόν περιορισμούς κύλισης είναι να αποθηκεύσετε, να κλείσετε και να ανοίξετε ξανά το βιβλίο εργασίας.

Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε τα παραπάνω δύο έως τέσσερα βήματα για να αποκτήσετε πρόσβαση στις Ιδιότητες φύλλου του παραθύρου επεξεργασίας VBA και αφαιρέστε το εύρος που παρατίθεται για την ιδιότητα περιοχής κύλισης .

Περιορίστε σειρές και στήλες χωρίς VBA

Μια εναλλακτική και πιο μόνιμη μέθοδος για τον περιορισμό της περιοχής εργασίας ενός φύλλου εργασίας είναι να αποκρύψετε τις αχρησιμοποίητες σειρές και στήλες.

Αυτά είναι τα βήματα για να αποκρύψετε τις σειρές και τις στήλες εκτός του εύρους A1: Z30:

  1. Κάντε κλικ στην επικεφαλίδα σειράς για τη σειρά 31 για να επιλέξετε ολόκληρη τη σειρά.
  2. Πατήστε και κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα Shift και Ctrl στο πληκτρολόγιο.
  3. Πατήστε και αφήστε το πλήκτρο κάτω βέλους στο πληκτρολόγιο για να επιλέξετε όλες τις σειρές από τη γραμμή 31 έως το κάτω μέρος του φύλλου εργασίας.
  4. Κάντε δεξί κλικ στις επικεφαλίδες σειράς για να ανοίξετε το μενού περιβάλλοντος.
  5. Επιλέξτε Απόκρυψη στο μενού για να αποκρύψετε τις επιλεγμένες στήλες.
  6. Κάντε κλικ στην επικεφαλίδα της στήλης για τη στήλη ΑΑ και επαναλάβετε τα βήματα 2-5 παραπάνω για να αποκρύψετε όλες τις στήλες μετά τη στήλη Z.
  7. Αποθηκεύστε το βιβλίο εργασίας και οι στήλες και οι σειρές εκτός της περιοχής A1 έως Z30 θα παραμείνουν κρυμμένες.

Αποκρυφήστε τις κρυμμένες σειρές και στήλες

Εάν το βιβλίο εργασίας αποθηκεύεται για να κρατήσει κρυμμένα τις γραμμές και τις στήλες όταν ανοίξει ξανά, τα παρακάτω βήματα θα αποκρύψουν τις σειρές και τις στήλες από το παραπάνω παράδειγμα:

  1. Κάντε κλικ στην κεφαλίδα γραμμής για τη γραμμή 30 - ή την τελευταία ορατή γραμμή στο φύλλο εργασίας - για να επιλέξετε ολόκληρη τη σειρά.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχική σελίδα της κορδέλας .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Μορφοποίηση > Απόκρυψη & απόκρυψη > Απόκρυψη γραμμών στην κορδέλα για να επαναφέρετε τις κρυφές σειρές.
  4. Κάντε κλικ στην κεφαλίδα στήλης για τη στήλη ΑΑ - ή στην τελευταία ορατή στήλη - και επαναλάβετε τα βήματα 2-3 παραπάνω για να αποκρύψετε όλες τις στήλες.