Πώς να ρυθμίσετε την αυτόματη σύνδεση στα Windows

Ρυθμίστε την αυτόματη σύνδεση στα Windows 10, 8, 7, Vista ή XP

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να συνδεθείτε αυτόματα στον υπολογιστή σας. Για ένα, με αυτόματη σύνδεση, δεν χρειάζεται πλέον να πληκτρολογείτε τον κωδικό σας καθημερινά, επιταχύνοντας την εμφάνιση του χρόνου που χρειάζεται ο υπολογιστής σας για να ξεκινήσει.

Φυσικά, υπάρχουν επίσης διάφοροι λόγοι για να μην ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας για να συνδεθείτε αυτόματα. Ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι θα χάσετε τη δυνατότητα να ασφαλίσετε τα αρχεία σας από άλλους που έχουν φυσική πρόσβαση στον υπολογιστή σας.

Ωστόσο, αν η ασφάλεια δεν αποτελεί πρόβλημα, πρέπει να πω ότι η δυνατότητα να ξεκινήσετε τα Windows πλήρως , χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε, είναι πολύ βολικό ... και εύκολο να το κάνετε. Είναι κάτι που μπορείτε να ρυθμίσετε σε λίγα λεπτά.

Μπορείτε να ρυθμίσετε τα Windows ώστε να πραγματοποιούν αυτόματη σύνδεση πραγματοποιώντας αλλαγές σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται μικροεφαρμογή του Πίνακα ελέγχου προχωρημένων χρηστών (το οποίο, ανάλογα με την έκδοση των Windows, δεν είναι ούτε μικροεφαρμογή ούτε είναι διαθέσιμο στον Πίνακα Ελέγχου ).

Ένα από τα βήματα που σχετίζονται με τη διαμόρφωση των Windows για αυτόματη σύνδεση διαφέρει ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα Windows που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, η εντολή που χρησιμοποιείται για την εκκίνηση της μικροεφαρμογής του Πίνακα ελέγχου προχωρημένων χρηστών είναι εντελώς διαφορετική στα Windows XP από ότι στα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 και Windows Vista .

Σημείωση: Δείτε την έκδοση των Windows που διαθέτω αν δεν είστε σίγουροι σε ποια από τις διάφορες εκδόσεις των Windows είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας.

Πώς να συνδεθείτε αυτόματα στα Windows

Προχωρημένο παράθυρο λογαριασμών χρηστών (Windows 10).
  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα Προχωρημένων λογαριασμών χρηστών .
    1. Για να το κάνετε αυτό στα Windows 10, Windows 8, Windows 7 ή Windows Vista, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στο παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση μέσω WIN + R ή από το μενού Power User Menu (στα Windows 10 ή 8) του κουμπιού OK : netplwiz
    2. Μια διαφορετική εντολή χρησιμοποιείται στα Windows XP: έλεγχος userpasswords2
    3. Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να ανοίξετε τη Γραμμή εντολών και να κάνετε το ίδιο, αν προτιμάτε, αλλά η χρήση του Run είναι πιθανώς λίγο ταχύτερη συνολικά. Στα Windows 10, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε netplwiz χρησιμοποιώντας τη διεπαφή αναζήτησης / Cortana.
    4. Σημείωση: Τεχνικά, αυτό το πρόγραμμα ονομάζεται Πίνακας ελέγχου για προχωρημένους λογαριασμούς χρηστών , αλλά δεν είναι πραγματικά μια μικροεφαρμογή πίνακα ελέγχου και δεν θα το βρείτε στον Πίνακα Ελέγχου. Για να το κάνετε πιο συγκεχυμένο, ο τίτλος των παραθύρων λέει απλώς λογαριασμούς χρηστών .
  2. Στην καρτέλα Χρήστες , που θα πρέπει να βρίσκεται εκεί που βρίσκεστε τώρα, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στο στοιχείο Χρήστες πρέπει να εισαγάγετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον υπολογιστή.
  3. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί OK στο κάτω μέρος του παραθύρου.
  4. Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο Αυτόματη σύνδεση , εισαγάγετε το όνομα χρήστη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την αυτόματη σύνδεσή σας.
    1. Σημαντικό: Για τα Windows 10 auto login ή Windows 8 auto login, αν χρησιμοποιείτε λογαριασμό Microsoft, βεβαιωθείτε ότι έχετε εισάγει ολόκληρη τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στα Windows με, στο πεδίο Όνομα χρήστη . Τι προεπιλογές μπορεί να είναι το όνομα που συσχετίζεται με το λογαριασμό σας, και όχι το πραγματικό όνομα χρήστη.
  1. Στα πεδία " Κωδικός πρόσβασης" και " Επιβεβαίωση κωδικού πρόσβασης" , πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείται για την εγγραφή στα Windows.
  2. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί OK .
    1. Τα παράθυρα για αυτόματη σύνδεση και λογαριασμούς χρηστών θα κλείσουν τώρα.
  3. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και βεβαιωθείτε ότι τα Windows σας συνδέουν αυτόματα. Μπορείτε να δείτε μια γεύση της οθόνης σύνδεσης, αλλά μόνο για αρκετό καιρό για να την δείτε να συνδεθεί χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσετε τίποτα!

Είστε ένας εραστής Desktop που θέλει να επιταχύνει τη διαδικασία εκκίνησης των Windows 8 ακόμη περισσότερο; Στα Windows 8.1 ή μεταγενέστερα μπορείτε να κάνετε τα Windows να ξεκινούν απευθείας στην επιφάνεια εργασίας, παρακάμπτοντας την οθόνη "Έναρξη". Για οδηγίες σχετικά με την εκκίνηση στην επιφάνεια εργασίας στα Windows 8.1 .

Τρόπος χρήσης της αυτόματης σύνδεσης σε σενάρια τομέα

Δεν θα μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του υπολογιστή σας Windows ώστε να χρησιμοποιεί αυτόματη σύνδεση ακριβώς όπως περιγράφεται παραπάνω, εάν ο υπολογιστής σας είναι μέλος ενός τομέα.

Σε μια κατάσταση σύνδεσης στο domain, η οποία είναι κοινή σε μεγάλα επιχειρηματικά δίκτυα, τα διαπιστευτήριά σας αποθηκεύονται σε διακομιστή που εκτελείται από το τμήμα πληροφορικής της εταιρείας σας και όχι από τον υπολογιστή με Windows που χρησιμοποιείτε. Αυτό περιπλέκει λίγο την διαδικασία εγκατάστασης των Windows για αυτόματη σύνδεση, αλλά είναι ακόμα δυνατό.

Τιμή μητρώου AutoAdminLogon (Windows 10).

Δείτε πώς μπορείτε να εμφανίσετε αυτό το πλαίσιο ελέγχου από το Βήμα 2 (οδηγίες παραπάνω) για να το ελέγξετε:

  1. Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) ο οποίος, στις περισσότερες εκδόσεις των Windows, γίνεται πιο εύκολα με την εκτέλεση του regedit από το πλαίσιο αναζήτησης αφού πατήσετε ή κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη.
    1. Σημαντικό: Ενώ ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα, θα πρέπει να είστε απολύτως ασφαλείς, συνιστάται ιδιαίτερα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου πριν πραγματοποιήσετε τις αλλαγές. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του μητρώου των Windows αν χρειάζεστε βοήθεια.
  2. Από τη λίστα καταλόγου μητρώου στα αριστερά, επιλέξτε HKEY_LOCAL_MACHINE , ακολουθούμενη από Λογισμικό .
    1. Σημείωση: Εάν βρίσκεστε σε μια εντελώς ξεχωριστή θέση στο μητρώο των Windows όταν ανοίγετε, απλώς μετακινηθείτε στην κορυφή στην αριστερή πλευρά μέχρι να δείτε τον Υπολογιστή και στη συνέχεια να συμπτύξετε κάθε ομάδα μέχρι να φτάσετε στο HKEY_LOCAL_MACHINE.
  3. Συνεχίστε να γεμίζετε τα ένθετα κλειδιά μητρώου , πρώτα στη Microsoft , στη συνέχεια στα Windows NT , στη συνέχεια στο CurrentVersion και τέλος στο Winlogon .
  4. Με το Winlogon επιλεγμένο στα αριστερά, εντοπίστε την τιμή μητρώου του AutoAdminLogon στα δεξιά.
  5. Κάντε διπλό κλικ στο AutoAdminLogon και αλλάξτε τα δεδομένα τιμής σε 1 από το 0.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και ακολουθήστε την τυπική διαδικασία αυτόματης σύνδεσης των Windows που περιγράφεται παραπάνω.

Αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει, αλλά αν όχι, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε με το χέρι κάποιες πρόσθετες τιμές μητρώου μόνοι σας. Δεν είναι πολύ δύσκολο.

String Values ​​στο μητρώο των Windows 10.
  1. Επιστρέψτε στο Winlogon στο μητρώο των Windows, όπως περιγράφεται παραπάνω από το Βήμα 1 έως το Βήμα 3.
  2. Προσθέστε τις τιμές της συμβολοσειράς DefaultDomainName , DefaultUserName και DefaultPassword , υποθέτοντας ότι δεν υπάρχουν ήδη.
    1. Συμβουλή: Μπορείτε να προσθέσετε μια νέα τιμή συμβολοσειράς από το μενού του Επεξεργαστή Μητρώου μέσω του Επεξεργασία> Νέο> Τιμή στοιχειοσειράς .
  3. Ορίστε τα δεδομένα της τιμής ως ο τομέας , το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης , αντίστοιχα.
  4. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και δοκιμάστε για να δείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη σύνδεση χωρίς να εισαγάγετε τα κανονικά διαπιστευτήρια των Windows.

Η αυτόματη σύνδεση στα Windows δεν είναι πάντα μια καλή ιδέα

Όπως και να ακούγεται για να μπορείτε να παρακάμψετε την ενίοτε ενοχλητική διαδικασία σύνδεσης κατά την εκκίνηση των Windows, δεν είναι πάντα καλή ιδέα. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι μια κακή ιδέα, και εδώ γιατί: οι υπολογιστές είναι όλο και λιγότερο σωματικά ασφαλείς .

Εάν ο υπολογιστής σας των Windows είναι επιτραπέζιος υπολογιστής και αυτή η επιφάνεια εργασίας είναι στο σπίτι σας, η οποία είναι μάλλον κλειδωμένη και ασφαλής, τότε η ρύθμιση της αυτόματης σύνδεσης είναι μάλλον ένα σχετικά ασφαλές πράγμα.

Από την άλλη πλευρά, εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή με Windows, netbook, tablet ή άλλο φορητό υπολογιστή που συχνά εγκαταλείπει το σπίτι σας, σας συνιστούμε να μην το ρυθμίζετε αυτόματα για να συνδεθείτε.

Η οθόνη σύνδεσης είναι η πρώτη υπεράσπιση που έχει ο υπολογιστής σας από έναν χρήστη που δεν θα έπρεπε να έχει πρόσβαση. Εάν ο κλέφτης του υπολογιστή σας έχει ρυθμιστεί ώστε να παραλείπει σωστά αυτή τη βασική προστασία, ο κλέφτης θα έχει πρόσβαση σε όλα όσα έχετε σε αυτό - ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, κοινωνικά δίκτυα, άλλους κωδικούς πρόσβασης, τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλα.

Επίσης, εάν ο υπολογιστής σας διαθέτει περισσότερους από έναν λογαριασμούς χρήστη και ρυθμίζετε μια αυτόματη σύνδεση για έναν από αυτούς τους λογαριασμούς, εσείς (ή ο κάτοχος του λογαριασμού) θα χρειαστεί να αποσυνδεθείτε ή να αλλάξετε τους χρήστες από το λογαριασμό σας αυτόματα συνδεδεμένο για να χρησιμοποιήσετε τον άλλο λογαριασμό χρήστη .

Με άλλα λόγια, αν έχετε περισσότερους από έναν χρήστες στον υπολογιστή σας και επιλέγετε να συνδέεστε αυτόματα στο λογαριασμό σας, στην πραγματικότητα επιβραδύνετε την εμπειρία του άλλου χρήστη.