Είναι οι τηλεμετατροπείς που αξίζει να χρησιμοποιήσετε;

Μάθετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης Teleconverters

Ένας τηλε-μετατροπέας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έναν φακό της κάμερας για να αυξήσει την εστιακή απόσταση και επομένως είναι μεγέθυνση ή ζουμ. Αυτά μπορεί να είναι χρήσιμα εργαλεία, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη χρήση τηλεμετατροπέα, καθώς μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα των φωτογραφιών σας.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε τηλεμετατροπέα;

Οι περισσότεροι φωτογράφοι, είτε πρόκειται για ερασιτέχνες είτε για επαγγελματίες, επιθυμούν να φέρουν τηλεφακό στα κιτ τους. Είναι υπέροχα για να γίνουν στενά και προσωπικά για τα θέματα όταν είναι πρακτικά δύσκολο να κινηθούν πιο κοντά.

Υπάρχουν στιγμές, όμως, όταν ακόμη και η ισχυρότερη τηλεφακό μας δεν μας φέρνει αρκετά κοντά στη δράση και χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο zoom. Μια επιλογή είναι να επενδύσετε σε ένα νέο και μεγαλύτερο φακό, αν και αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά ακριβά και δεν είναι πάντα μια βιώσιμη επιλογή.

Ένας φθηνότερος τρόπος για να επεκτείνετε το εστιακό μήκος οποιουδήποτε φακού είναι να αγοράσετε τηλεμετατροπέα (ή επέκταση). Ο τηλεμετατροπέας μοιάζει με συμπαγή φακό και συναρμολογείται μεταξύ του σώματος της κάμερας και του φακού. Χρησιμοποιείται για τον πολλαπλασιασμό της εστιακής απόστασης του φακού στον οποίο είναι συνδεδεμένος. Οι τηλεπικοινωνίες κυμαίνονται από x1.4 έως x2.

Είναι οι τηλεμετατροπείς που αξίζει να χρησιμοποιήσετε;

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε ένα τηλεμετατροπέα αν και έχουν μερικά μειονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζετε. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον κατάλογο πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων για να αποφασίσετε αν αυτό το εργαλείο αξίζει να προσθέσετε στο οπλοστάσιο φωτογραφίας σας!

Τα οφέλη ενός φακού τηλε-μετατροπέα

Τα μειονεκτήματα ενός φακού τηλεπικοινωνίας

Τελικές σκέψεις για τηλεμετατροπείς

Θυμηθείτε, αν έχετε στην κατοχή σας μια περικομμένη κάμερα πλαισίου , το εστιακό μήκος σας θα μεγεθυνθεί ήδη από περίπου 1,6, επομένως είναι δυνατό να αποκτήσετε πολύ μακρύ φακό!

Λάβετε υπόψη ότι δεν είναι συμβατοί με τους τηλεοπτικούς μετατροπείς όλοι οι φακοί, οπότε φροντίστε να ελέγξετε τη συμβατότητα του φακού πριν επενδύσετε σε τηλεμετατροπέα.

Συνολικά, οι τηλεμετατροπείς αποτελούν χρήσιμο εργαλείο για όλους τους φωτογράφους. Για όσους μόλις ξεκινούν, οι τηλεμετατροπείς επιτρέπουν τη λήψη ευρύτερου φάσματος φωτογραφιών. Εφόσον γνωρίζετε τους περιορισμούς που επιβάλλουν, οι τηλεμετατροπείς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν σημαντικά τα φωτογραφικά σας αποτελέσματα.