Πρέπει να αγοράσετε μια εφαρμογή iPhone για κάθε συμβατή συσκευή;

Αν έχετε χρησιμοποιήσει αρκετές πλατφόρμες υπολογιστών - υπολογιστές, κονσόλες παιχνιδιών, smartphones ή tablet - αντιμετωπίσατε την έννοια της αδειοδότησης λογισμικού. Αυτό είναι το νομικό και τεχνολογικό εργαλείο που σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό που αγοράζετε σε μια συγκεκριμένη συσκευή.

Μερικές φορές αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσετε το ίδιο λογισμικό περισσότερες από μία φορές εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σε περισσότερες από μία συσκευές. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως η μεγαλύτερη διαπραγμάτευση για τους περισσότερους ανθρώπους: πολλοί άνθρωποι χρειάζονται μόνο να χρησιμοποιούν το λογισμικό τους σε μία συσκευή, οπότε ποτέ δεν χρειάζεται να ανησυχούν για να πληρώσουν δύο φορές για το ίδιο πρόγραμμα για να το χρησιμοποιήσουν σε δύο μέρη.

Αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά με τις συσκευές iOS. Είναι κοινό για παράδειγμα το iPhone και το iPad. Σε αυτή την περίπτωση, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ίδια καταβλημένη εφαρμογή και στις δύο συσκευές, πρέπει να πληρώσετε δύο φορές;

Μπορείτε να αγοράσετε μόνο τις εφαρμογές iOS μία φορά

Θα χαρούμε να ξέρετε ότι μόλις αγοράσετε μια εφαρμογή iOS από το App Store , μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όσες συσκευές θέλετε, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε για δεύτερη φορά (και, φυσικά, αυτό δεν ισχύει για δωρεάν εφαρμογές, αφού είναι δωρεάν).

Περιορισμοί στην Άδεια χρήσης εφαρμογών iOS

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν δύο περιορισμοί στη φύση των εφαρμογών iOS που αγοράζονται άπαξ και οπουδήποτε:

Χρήση εφαρμογών σε άλλες συσκευές: Αυτόματες λήψεις

Ένας απλός τρόπος για να λάβετε τις πληρωμένες εφαρμογές σας σε όλες τις συμβατές συσκευές σας είναι να χρησιμοποιήσετε τις αυτόματες ρυθμίσεις λήψης του iOS. Αυτά επιτρέπουν στις συσκευές σας να προσελκύουν μουσική, εφαρμογές και πολλά άλλα από το iTunes ή App Stores κάθε φορά που κάνετε μια αγορά.

Μάθετε περισσότερα στην Ενεργοποίηση αυτόματων λήψεων για iCloud σε iOS και iTunes

Χρήση εφαρμογών σε άλλες συσκευές: Μεταφόρτωση από το iCloud

Ένας άλλος τρόπος να βεβαιωθείτε ότι όλες οι συσκευές σας έχουν τις ίδιες εφαρμογές είναι να τις κατεβάσετε από το λογαριασμό σας iCloud. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αγοράσετε μία εφαρμογή μία φορά. Στη συνέχεια, σε μια συσκευή που δεν έχει εγκατεστημένη αυτή την εφαρμογή (και έχει συνδεθεί στο ίδιο αναγνωριστικό της Apple!), Μεταβείτε στην εφαρμογή App Store και φορτώστε την.

Μάθετε περισσότερα στη χρήση του iCloud για να κάνετε Redownload από το iTunes

Χρήση εφαρμογών σε άλλες συσκευές: Κοινή χρήση οικογένειας

Η λειτουργία κοινής χρήσης της οικογένειας της Apple έχει τη δυνατότητα να μοιράζεται εφαρμογές σε όλες τις συσκευές ένα βήμα παραπέρα. Αντί να μοιράζεστε μόνο εφαρμογές με τις δικές σας συσκευές, μπορείτε να μοιραστείτε εφαρμογές σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν τα μέλη της οικογένειάς σας, αν υποτεθεί ότι συνδέονται με Κοινόχρηστη οικογένεια, δηλαδή. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείτε όλο το περιεχόμενο με πληρωμή: όχι μόνο εφαρμογές, αλλά και μουσική, ταινίες, βιβλία και πολλά άλλα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης της κοινής χρήσης οικογένειας

Πώς λειτουργεί η αδειοδότηση λογισμικού με άλλα προϊόντα

Η προσέγγιση της Apple για την αδειοδότηση εφαρμογών iOS ήταν ανεξήγητη όταν το App Store έκανε το ντεμπούτο του (δεν ήταν μοναδικό ή πρωτότυπο, αλλά δεν ήταν και πολύ συνηθισμένο). Εκείνη την εποχή, ήταν κοινό να πρέπει να αγοράσετε ένα αντίγραφο ενός προγράμματος για κάθε υπολογιστή που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε.

Αυτό αλλάζει. Αυτές τις μέρες, πολλά πακέτα λογισμικού έρχονται με άδειες για πολλαπλές συσκευές για μια ενιαία τιμή. Για παράδειγμα, η έκδοση του Microsoft Office 365 Home περιλαμβάνει υποστήριξη για 5 χρήστες, εκ των οποίων το καθένα εκτελεί το λογισμικό σε πολλές συσκευές.

Αυτό δεν είναι καθολικά αληθές. Τα προγράμματα υψηλής τεχνολογίας εξακολουθούν να χρειάζονται συχνά άδεια χρήσης, αλλά όλο και περισσότερο, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε, θα βρείτε εφαρμογές που πρέπει να αγοραστούν μόνο μία φορά.