Ενεργοποίηση αυτόματων λήψεων για iCloud σε iOS και iTunes

Η βασική ιδέα του iCloud, όπως εμφανίζεται σε πολλές από τις διαφημίσεις της Apple, είναι ότι λειτουργεί άψογα σε όλες τις συσκευές σας για να εξασφαλίσει ότι όλοι έχουν το ίδιο περιεχόμενο μαζί τους. Όταν το κάνουν, υπάρχει ελάχιστη διαφορά, εάν χρησιμοποιείτε ένα iPhone εν κινήσει, ένα iPad στο σπίτι στο κρεβάτι ή ένα Mac στη δουλειά.

Για να διατηρήσετε ταυτόχρονα όλες τις συσκευές σας σε συγχρονισμό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του iCloud: Αυτόματες λήψεις. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτόματα κατεβάζει κάθε τραγούδι, εφαρμογή ή βιβλίο που αγοράζετε στο iTunes σε όλες τις συμβατές συσκευές που έχουν ενεργοποιημένη τη λειτουργία. Με τις Αυτόματες λήψεις, ποτέ δεν θα πρέπει να αναρωτηθείτε πότε έχετε τοποθετήσει το σωστό iBook στο iPad σας για την πτήση αεροπλάνου σας ή τα σωστά τραγούδια στο iPhone σας για το αυτοκίνητο σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρέπει να εφαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις σε κάθε συσκευή που θέλετε να λαμβάνετε αυτόματα περιεχόμενο. Δεν είναι μια καθολική ρύθμιση που αλλάζει αυτόματα κάνοντας αυτό μία φορά.

Ενεργοποίηση αυτόματων λήψεων σε iOS

Η ρύθμιση των αυτόματων λήψεων στο iPhone ή στο iPod touch είναι απλή. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Ξεκινήστε πατώντας στην εφαρμογή " Ρυθμίσεις "
  2. Μεταβείτε στο μενού iTunes & App Store και πατήστε το
  3. Εδώ μπορείτε να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις Αυτόματης Λήψης. Μπορείτε να ελέγξετε τη Μουσική , τις Εφαρμογές και τα Βιβλία και τα Audiobooks (εάν έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή iBooks , η οποία έρχεται τώρα προεγκατεστημένη με iOS 8 και νεότερη έκδοση).

Μπορείτε επίσης να αποφασίσετε αν θα γίνει αυτόματη λήψη και νέων ενημερώσεων εφαρμογών, κάτι που σας εξοικονομεί χρόνο για να τις ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο μέσω της εφαρμογής App Store.

Για οποιοδήποτε από τα είδη μέσων, θέλετε να μεταφορτώσετε αυτόματα το iCloud στη συσκευή σας, μετακινήστε το αντίστοιχο ρυθμιστικό στο πράσινο / πράσινο .

4. Στο iPhone, θα έχετε επίσης ένα slider Cellular Data Use (είναι μόνο Cellular στο iOS 6 και νωρίτερα). Σύρετε αυτό το κουμπί για να είναι ενεργοποιημένο / πράσινο, εάν θέλετε οι αυτόματες λήψεις σας να αποστέλλονται μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 3G / 4G LTE, και όχι μόνο Wi-Fi. Αυτό σημαίνει ότι θα λάβετε τα λήψατά σας νωρίτερα, αλλά θα χρησιμοποιήσει επίσης τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ή θα μπορούσε να υποβληθεί σε χρεώσεις περιαγωγής δεδομένων . Οι λήψεις κινητής τηλεφωνίας λειτουργούν μόνο με αρχεία των 100 MB ή λιγότερο.

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Αυτόματες λήψεις, απλώς μετακινήστε οποιοδήποτε από τα ρυθμιστικά στη θέση off / white.

Ενεργοποίηση αυτόματων λήψεων σε i Tunes

Η λειτουργία αυτόματων λήψεων του iCoud δεν περιορίζεται στο iOS. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να διασφαλίσετε ότι όλες οι αγορές του iTunes και του App Store θα μεταφορτωθούν και στη βιβλιοθήκη iTunes του υπολογιστή σας. Για να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες λήψεις στο iTunes, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Εκκινήστε το iTunes
  2. Ανοίξτε το παράθυρο Προτιμήσεις ( Στα Windows , μεταβείτε στο μενού Επεξεργασία και κάντε κλικ στις Προτιμήσεις, Σε Mac , μεταβείτε στο μενού iTunes και κάντε κλικ στις Προτιμήσεις)
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αποθήκευση
  4. Η πρώτη ενότητα αυτής της καρτέλας είναι Αυτόματες λήψεις . Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στον τύπο μέσων-μουσική, τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες ή εφαρμογές-που θέλετε να έχετε κατεβάσει αυτόματα στη βιβλιοθήκη του iTunes
  5. Όταν κάνετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.

Με αυτές τις ρυθμίσεις προσαρμοσμένες στις προδιαγραφές σας, οι νέες αγορές στο iTunes Store και το App Store θα κατεβάζονται αυτόματα στις συσκευές σας μόλις ολοκληρωθούν οι λήψεις των νέων αρχείων στη συσκευή που τα αγοράσατε.

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Αυτόματες λήψεις, απλώς καταργήστε την επιλογή των πλαισίων δίπλα σε οποιονδήποτε τύπο μέσου και κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Ενεργοποίηση αυτόματων λήψεων σε iBooks

Όπως και στο iOS, η εφαρμογή iBooks της επιφάνειας εργασίας της Apple έρχεται προεγκατεστημένη με το macOS. Για να διασφαλίσετε ότι όλοι οι υπολογιστές σας Mac θα κατεβάσουν αυτόματα τα iBook που αγοράστηκαν σε οποιαδήποτε συσκευή, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Εκκινήστε το πρόγραμμα iBooks στο Mac σας
  2. Κάντε κλικ στο μενού iBooks
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Προτιμήσεις
  4. Κάντε κλικ στο στοιχείο Αποθήκευση
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη νέων αγορών αυτόματα .

Ενεργοποιήστε τις αυτόματες λήψεις στο Mac App Store

Όπως μπορείτε να κάνετε αυτόματα λήψη όλων των αγορών του iOS App Store σε όλες τις συμβατές συσκευές, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με τις αγορές από το Mac App Store ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  1. Κάντε κλικ στο μενού Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Προτιμήσεις συστήματος
  3. Κάντε κλικ στο App Store
  4. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Αυτόματη λήψη εφαρμογών που αγοράστηκαν σε άλλους Mac .

Αυτόματες λήψεις και κοινή χρήση οικογένειας

Η Κοινή χρήση οικογένειας είναι μια λειτουργία που επιτρέπει σε όλους τους ανθρώπους μιας οικογένειας να μοιράζονται τις αγορές iTunes και του App Store μεταξύ τους χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν για δεύτερη φορά. Αυτός είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για τους γονείς να αγοράζουν μουσική και να αφήσουν τα παιδιά τους να το ακούσουν με μια τιμή ή για τα παιδιά να μοιραστούν τις αγαπημένες τους εφαρμογές με τους γονείς τους.

Το Family Sharing λειτουργεί με τη σύνδεση των αναγνωριστικών της Apple μαζί. Εάν χρησιμοποιείτε την Κοινή χρήση οικογένειας, μπορείτε να αναρωτηθείτε εάν η ενεργοποίηση των Αυτόματων λήψεων σημαίνει ότι θα λάβετε αυτόματα όλες τις αγορές από όλους στην οικογένειά σας στη συσκευή σας (κάτι που θα μπορούσε να είναι μια ταλαιπωρία).

Η απάντηση είναι όχι. Ενώ η Κοινή χρήση οικογένειας σάς δίνει πρόσβαση στις αγορές τους, οι Αυτόματες λήψεις λειτουργούν μόνο με αγορές που πραγματοποιούνται από το αναγνωριστικό σας Apple.