Γιατί και πώς να χρησιμοποιείτε τα πρότυπα αποτελεσματικά

Ξεκινήστε τα σχέδιά σας με ένα πρότυπο

Στην εκτύπωση επιτραπέζιων υπολογιστών, τα πρότυπα είναι προσχεδιασμένα έγγραφα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε επαγγελματικές κάρτες, φυλλάδια, ευχετήριες κάρτες ή άλλα έγγραφα γραφείου. Ορισμένοι τύποι προτύπων περιλαμβάνουν:

Πολλά προγράμματα περιλαμβάνουν το δικό τους σύνολο προτύπων σχεδιαστή για μια ποικιλία εγγράφων. Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε και να αποθηκεύσετε τα δικά σας πρότυπα. Στο τέλος αυτού του άρθρου βρείτε συνδέσμους προς εκατοντάδες δωρεάν templates. Ας δούμε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους τα πρότυπα μπορούν να λειτουργήσουν για εσάς.

Πλεονεκτήματα & amp; Μειονεκτήματα της χρήσης προτύπων

Μπορεί να έχετε ακούσει (ή ακόμα και να το σκεφτείτε) "Οι πραγματικοί σχεδιαστές δεν χρησιμοποιούν πρότυπα" ή "Τα πρότυπα είναι ένα υποκατάστατο του πραγματικού σχεδιασμού". Αλλά υπάρχουν φορές που η χρήση μιας είναι η πιο κατάλληλη επιλογή. Μερικές φορές και τρόποι με τους οποίους τα πρότυπα μπορούν να λειτουργούν για εσάς:

Θυμηθείτε, σε πολλές περιπτώσεις τα πρότυπα σχεδιάζονται από γνωστούς σχεδιαστές. Συχνά βλέπουμε το έργο των άλλων για έμπνευση, η χρήση προτύπων είναι απλώς ένας άλλος τρόπος δανεισμού από τα ταλέντα των γύρω μας. Ξεκινώντας με ένα πρότυπο είναι μια έξυπνη ιδέα. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί τρόποι εξατομίκευσης χωρίς να θυσιάζονται τα οφέλη της ταχύτητας, της ποικιλίας και της συνέπειας.

Συμβουλές για τη χρήση και την προσαρμογή των προτύπων

Χρησιμοποιήστε μερικές από αυτές τις προτάσεις για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα πρότυπα που χρησιμοποιείτε:

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι χρησιμοποιούν ένα πρότυπο ως εξαπάτηση κατά το σχεδιασμό υλικού για τους εργοδότες ή τους πελάτες. Μπορεί ένα σχέδιο που ξεκινά με ένα πρότυπο να θεωρηθεί πρωτότυπο έργο; Αρκεί να αλλάξετε απλά τα χρώματα ή τις γραμματοσειρές; Πες μου τι νομίζετε.