Τι είναι το Kerning;

Πώς να αφαιρέσετε τα άσχημα χάσματα από τις επικεφαλίδες

Η προσαρμογή του διαστήματος μεταξύ των ζευγών γραμμάτων για να γίνουν πιο ελκυστικές για το οπτικό πεδίο είναι γνωστή ως kerning. Συνήθως εφαρμόζεται σε μεμονωμένα ζεύγη χαρακτήρων σε τίτλους ή σε άλλο μεγάλο τύπο. Το Kerning συνήθως δεν γίνεται με κείμενο του σώματος επειδή τα κενά μεταξύ των χαρακτήρων στα μεγέθη του κειμένου του σώματος γενικά δεν είναι τόσο προφανή ή αποσπασματικά.

Τόσο ο πυρήνας όσο και η παρακολούθηση είναι τύποι χαρακτήρων χαρακτήρων, αλλά ο kerning εφαρμόζεται επιλεκτικά σε μερικά συγκεκριμένα ζεύγη γραμμάτων. Η ρύθμιση της απόστασης σε όλο το σώμα ή για περισσότερα από λίγα γράμματα γίνεται με την παρακολούθηση.

Πώς να Kern

Η προεπιλεγμένη απόσταση μεταξύ ορισμένων χαρακτήρων αφήνει κενά που μπορούν να ρυθμιστούν με το κλείσιμο των δύο γραμμάτων, ώστε να επιτευχθεί πιο οπτικά ισορροπημένη εμφάνιση. Η μείωση του χώρου είναι αρνητική. Μερικές φορές, ο πυρήνας περιλαμβάνει την αύξηση του χώρου-θετικού πύκλου μεταξύ των χαρακτήρων για να τους κρατήσει από το να τρέχουν μαζί, όπως το I στο "Godzilla".

Παρόλο που πολλά προγράμματα έρχονται με αυτόματη κλίση, συνήθως είναι καλύτερα να το κάνετε με το χέρι. Πιθανότατα θα χρησιμοποιείτε τον πίνακα "Χαρακτήρες" για το kern (ή το ισοδύναμο στο λογισμικό σας). Τα Adobe InDesign, Illustrator και Photoshop έχουν, για παράδειγμα, έναν πίνακα Χαρακτήρες. Σε αυτά τα προγράμματα, ανοίγετε τον πίνακα Χαρακτήρες, κάντε κλικ μεταξύ των δύο χαρακτήρων που θέλετε να ορίσετε για να ανοίξετε το εργαλείο τύπου. Στη συνέχεια, αλλάξτε τις τιμές στο εργαλείο Kerning στον πίνακα χαρακτήρων.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου: Κάντε κλικ μεταξύ των δύο χαρακτήρων που θέλετε να παρακολουθήσετε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option σε ένα Mac ή το πλήκτρο Alt στα Windows και χρησιμοποιήστε τα αριστερά και δεξιά βέλη για να προσαρμόσετε το διάστημα μεταξύ των δύο γραμμάτων.

Ορισμένες γραμματοσειρές έρχονται με ζεύγη ζεύξης - συχνά ζεύγη ζευγών γραμμάτων με το διάστημα μεταξύ των ήδη προσαρμοσμένων γραμμάτων. Οι επιλογές πυρήνα σε κάποιο λογισμικό εκδόσεων υψηλής τεχνολογίας μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα ζεύγη ζεύξης. Επιπλέον, κάποιο λογισμικό επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται τους πίνακες kerning για να προσθέσουν τα δικά τους ζεύγη kerning που δεν υπάρχουν ήδη για τη συγκεκριμένη γραμματοσειρά ή για να προσαρμόσουν την απόσταση μεταξύ των υφισταμένων ζευγών kerning. Οπουδήποτε από 50 έως 1000 ή περισσότερα ζεύγη kerning μπορεί να οριστεί για οποιαδήποτε γραμματοσειρά. Μία χούφτα από τα χιλιάδες πιθανά ζεύγη ζεύξης είναι AY, AW, KO, TO, YA και WA.

Kerning Συμβουλές