Οι εκκινητές πηδαλιούσης αναπτήρα τσιγάρων λειτουργούν;

Η απλούστερη απάντηση είναι ότι, όχι, δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα αυτοκίνητο μέσω της υποδοχής του αναπτήρα - τουλάχιστον όχι σύμφωνα με τον παραδοσιακό ορισμό του όρου. Όταν ξεκινάτε ένα αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο με τη νεκρή μπαταρία αντλεί ένα τεράστιο ποσό από το αυτοκίνητο με την καλή μπαταρία, η οποία πηγαίνει κατευθείαν στον κινητήρα εκκίνησης. Εάν προσπαθήσατε να τρέξετε αυτό το είδος έντασης μέσω της υποδοχής του αναπτήρα, δεν θα συνέβαινε τίποτε καλό.

Ακόμη και αν η ασφάλεια του αναπτήρα δεν έπληξε αμέσως, το πιθανό αποτέλεσμα θα ήταν να λιώσει ή ακόμα και να πυροδοτήσει. Και για το αν το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει ή όχι, αυτό θα ήταν ίσως το λιγότερο από τις ανησυχίες σας σε αυτό το σημείο.

Τα καλά νέα είναι ότι, ενώ οι εκκινητές του αναπτήρα δεν μπορούν τεχνικά να προσφέρουν ένα άλμα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τελείως άχρηστοι. Στην πραγματικότητα, είναι απόλυτα ικανοί να εκτελέσουν τη λειτουργία που πραγματικά έχουν σχεδιαστεί για να εκτελέσουν. Αυτό, βέβαια, είναι να προσφέρουμε τη νεκρή μπαταρία με μια ασθενή επιφανειακή φόρτιση, που παρέχεται με την πάροδο του χρόνου, η οποία μπορεί να είναι αρκετή για να ξεκινήσει ο κινητήρας, με την προϋπόθεση ότι δεν χρειάζεται να το στρέψετε πολύ.

Το πρόβλημα με τους εκτοξευτές πηδαλιούχων αναπτήρα

Ο ευκολότερος τρόπος για να δείτε το πρόβλημα με τα μίζα του αναπτήρα του αναπτήρα είναι να κοιτάξει κανείς και να συγκρίνει τα καλώδια που εξέρχονται από αυτά με καλώδια βραχυκύκλωσης υψηλής ποιότητας. Ακόμη και μια συνοπτική επιθεώρηση αποκαλύπτει ότι τα σύρματα που συμπεριλαμβάνονται με έναν εκκινητή ανατροπής του αναπτήρα και τα καλώδια που χρησιμοποιούνται σε καλώδια βραχυκυκλωτήρα έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται ριζικά διαφορετικές ποσότητες έντασης.

Εάν αισθάνεστε ιδιαίτερα τολμηροί, μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη διαφορά ανάμεσα στο θετικό καλώδιο που συνδέει το μίζα με την μπαταρία σας, το οποίο πιθανότατα είναι τόσο παχύ όσο ο αντίχειράς σας, καθώς και τα καλώδια που συνδέονται με τον αναπτήρα τσιγάρων, δεν είναι ακόμη τόσο παχύ όσο ένα κομμάτι σπαγγέτι.

Ένας άλλος τρόπος να το εξετάσουμε είναι ότι τα κυκλώματα των αναπτήρων τσιγάρων είναι συνήθως συγχωνευμένα σε 10Α ή κάτι τέτοιο, και ένας εκκινητής μπορεί να αντλήσει άνω των 350Α όταν γυρίζει. Οι συγκεκριμένοι αριθμοί θα ποικίλλουν από τη μία εφαρμογή στην άλλη, αλλά υπάρχει σαφώς μια τεράστια αποσύνδεση μεταξύ των δύο και είναι εξίσου σαφές ότι ποτέ δεν πρόκειται να παραδώσετε το ίδιο ποσό έντασης μέσω ενός εκκινητή για την ανάκαμψη των αναπτήρων τσιγάρων που μπορείτε καλά καλώδια βραχυκύκλωσης.

Λοιπόν, τι καλό είναι οι αναπτήρες του τσιγάρου;

Όταν συνδέσετε μια νεκρή μπαταρία σε μια καλή μπαταρία, η νεκρή μπαταρία θα λειτουργήσει ως φορτίο και θα τείνει να αντλεί ενέργεια από την καλή μπαταρία. Αυτό δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο και γρήγορο, καθώς φορτίζει πραγματικά, αλλά μπορεί να αναμένεται ότι κάποια ποσότητα χρέωσης θα μετακινηθεί από την καλή μπαταρία στη νεκρή μπαταρία και αυτό βασίζεται στους εκκινητές των αναπτήρων. Σε αντίθεση με τα καλώδια jumper, τα οποία συνδέσατε, ίσως περιμένετε ένα λεπτό και πηγαίνετε, οι εκκινητές των αναπτήρων τσιγάρων χρειάζονται χρόνο - όταν δουλεύουν καθόλου.

Αν έχετε μία από αυτές τις συσκευές και βρίσκεστε απολύτως ανάγκη να το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει συνήθως να το συνδέσετε και να φύγετε για λίγο. Εάν είστε τυχεροί, θα επιστρέψετε και θα διαπιστώσετε ότι η μπαταρία σας έχει αρκετή φόρτιση για να στροβιλίσει. Εάν δεν είστε, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα θέλατε να είχατε μόλις καλέσει ένα όχημα ρυμούλκησης, ή να αγοράσετε καλώδια jumper, στην πρώτη θέση.

Αλλά δεν είναι ασφαλέστεροι οι εκκινητές πτήσης με αναπτήρα τσιγάρων;

Η εκκίνηση ενός αυτοκινήτου με συνηθισμένα καλώδια βραχυκύκλωσης ή ένα κιβώτιο άλματος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με δύο διαφορετικούς τρόπους. Το πρώτο είναι αν συνδέσετε απευθείας τα καλώδια προς τα πίσω και το άλλο εάν συνδέσετε και τα δύο καλώδια στη μπαταρία και δημιουργήσετε μια σπίθα που στη συνέχεια αναφλέγει τους καπνούς που έχουν βγει έξω. Αυτά τα θέματα μπορούν να αμφισβητηθούν με την απλή προσοχή όταν συνδέετε τα καλώδια και ακολουθώντας τη σωστή διαδικασία για να ξεκινήσετε με ασφάλεια ένα αυτοκίνητο .

Παρόλο που ένας εκκινητής πηδαλιούχου αναπτήρα που συνδέει έναν υποδοχέα αναπτήρα τσιγάρου με έναν άλλο είναι τεχνικά λιγότερο πιθανό να εκραγεί ή να προκαλέσει έκρηξη της μπαταρίας από τη χρήση σωστών καλωδίων διασύνδεσης, πιθανότατα προτιμάτε να αγοράσετε το παιδί σας μια καλή δέσμη καλωδίων ή ακόμα και ένα κιβώτιο άλματος και προσεκτικά να τον καθοδηγήσει σχετικά με τον τρόπο σωστής χρήσης του.