Η Pioneer προσθέτει Elite παίκτες δίσκων Blu-ray BDP-85FD / BDP-88FD

Η Pioneer έκανε μια έκπληξη στο CEDIA EXPO του 2014 για τους επικείμενους παίκτες Elite $ 1.000 BDP-85FD και $ 2.000 BDP-88FD Blu-ray Disc, οι οποίοι στοχεύουν σε θα διατεθούν στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους και εγκαταστάτες της Pioneer Elite έως τον Δεκέμβριο του 2014.

Τι παίρνετε για $ 1.000 ή $ 2.000

Για να ξεκινήσει, τα BDP-85FD και BDP-88FD παρέχουν αναπαραγωγή Blu-ray (2D και 3D), DVD και CD (συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων μορφών εγγραφής), προσθέτοντας αναπαραγωγή δίσκων SACD και DVD-Audio , καθώς και συμβατότητα με Δίσκους DTS-CD και AVCHD .

Φυσικά, και οι δύο παίκτες είναι συμβατοί με όλες τις μορφές κωδικοποίησης ήχου Dolby και DTS συμβατών με Blu-ray / DVD (συμπεριλαμβανομένων των bitstreams Dolby Atmos ως δίσκοι με κωδικοποίηση Dolby Atmos ).

Και οι δύο παίκτες ενσωματώνουν αναβάθμιση βίντεο κατά 60p / 4: 4: 4 / 24bit Ultra HD μέσω ενός "μετατροπέα αναφοράς" που ενσωματώνει επεξεργασία βίντεο QDEO.

Το BDP-85FD και το BDP-88FD αναπαράγουν επίσης αρχεία ψηφιακών μέσων από συνδεδεμένες μονάδες USB Flash (και οι δύο παίκτες διαθέτουν δύο θύρες USB) και πηγές δικτύου. Η συμβατότητα αρχείων από αυτές (καθώς και πηγές δίσκων) περιλαμβάνει:

Ήχος: AAC, MP3, WAV, WMA , FLAC , ήχος μαϊμού (APE) , DSD (και DFF και DSF), AIFF και ALAC .

Βίντεο: AVI , WMV, DivX, MKV, MP4 , 3GP , FLV .

Εικόνα: JPEG, PNG, GIF, MPO.

Είναι πιθανό οι παίκτες να είναι συμβατοί με πρόσθετες μορφές, αλλά προς το παρόν οι παραπάνω πληροφορίες είναι αυτό που έχει παρασχεθεί.

Η Pioneer προωθεί ότι και οι δύο παίκτες παρέχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα αναπαραγωγής ήχου, ιδιαίτερα στην αναλογική πλευρά, με την ενσωμάτωση των ESS Sabre32 9018 DAC αναφοράς (το BDP-85FD έχει δύο, ενώ το BDP-88FD έχει τέσσερα που μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλο). Επίσης, για βέλτιστη ποιότητα αναπαραγωγής μόνο αναλογικού ήχου, όλες οι λειτουργίες επεξεργασίας βίντεο μπορούν να απενεργοποιηθούν.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα ήχου / βίντεο, και οι δύο παίκτες παρέχουν δύο εξόδους HDMI που επιτρέπουν στον χρήστη να τρέχει δύο οθόνες ή να συνδέει μία έξοδο HDMI απευθείας σε μια τηλεόραση 3D ή τηλεόραση 4Κ Ultra HD ενώ χρησιμοποιεί τη δεύτερη έξοδο HDMI για τη σύνδεση ξεχωριστού ήχου τροφοδοσίας σε δέκτη οικιακού κινηματογράφου συμβατού με προ-3D ή pre-4K Ultra HD. Επίσης, παρέχονται ψηφιακές οπτικές , ψηφιακές ομοαξονικές και αναλογικές στερεοφωνικές εξόδους. Το BDP-85FD παρέχει ένα ενιαίο σύνολο εξόδων τύπου RCA , ενώ το BDP-88FD παρέχει τόσο εξόδους RCA όσο και εξισορρόπησης (XLR).

Επίσης, σύμφωνα με τις τρέχουσες απαιτήσεις αναπαραγωγής Blu-ray Disc, δεν υπάρχει επιλογή αναλογικού (σύνθετου ή συστατικού) βίντεο . Η σύνθετη έξοδος βίντεο που παρέχεται αναφέρεται ως "τερματικό μηδενικού σήματος για συντονισμό ποιότητας ήχου / βίντεο" (πιθανότατα προσεγγίζει επιλογές ρύθμισης και άλλες ρυθμίσεις χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τις εξόδους HDMI για το σκοπό αυτό).

Και οι δύο παίκτες διαθέτουν την άκαμπτη κατασκευή της Pioneer Elite (όπως ένα πλαίσιο διπλού στρώματος, δίσκο ακουστικής απόσβεσης και επιχρυσωμένα τερματικά), αλλά το BDP-88FD προσθέτει πρόσθετο οπλισμό με εσωτερική κατασκευή τριών θαλάμων που αποτρέπει εντελώς την παρεμβολή μεταξύ τροφοδοσίας, ψηφιακή επεξεργασία και αναλογικό κύκλωμα ήχου.

Τι δεν παίρνετε

Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι και οι δύο αυτοί παίκτες προσφέρουν πολλά, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν παρέχουν αυτά που έχω δει σε ορισμένους ανταγωνιστές υψηλού επιπέδου (χαμηλότερες τιμές) από τον OPPO ( BDP-103 / 103D , 105 / 105D), Integra (DBS-50.3), Marantz (UD7007) και Yamaha (BD-A1040).

Για παράδειγμα, πηγαίνοντας με τις πληροφορίες που παρέχονται μέχρι στιγμής από την Pioneer, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οποιοσδήποτε παίκτης παρέχει πρόσβαση σε πολύ περιεχόμενο streaming στο διαδίκτυο (με εξαίρεση το YouTube και το Picasa) ακόμη και αν είναι αμφίδρομα συνδεδεμένα μέσω Ethernet ).

Όσον αφορά τον ήχο, παρόλο που η Pioneer αναδεικνύει τις εξαιρετικές δυνατότητες αναπαραγωγής ήχου και των δύο παικτών, κανένας παίκτης δεν παρέχει ένα σύνολο αναλογικών ήχων 5.1 / 7.1 καναλιών για χρήση με συμβατούς δέκτες οικιακού κινηματογράφου ή ρυθμίσεις για ενισχυτές που ενδέχεται να μην έχουν ενσωματωμένο Αποκωδικοποιητές Dolby TrueHD / DTS-HD Master Audio .

Επίσης, δεν παρέχεται η είσοδος HDMI με δυνατότητα MHL για άμεση σύνδεση συμβατών Smartphones / Tablets ή ένα Stick Roku Stick (το οποίο θα είναι χρήσιμο για πρόσβαση σε εκτεταμένες υπηρεσίες περιεχομένου στο διαδίκτυο).

Μιλώντας για εισόδους HDMI , καθώς η Pioneer αναβαθμίζει την αναβάθμιση / επεξεργασία βίντεο "ποιότητας αναφοράς" 4K, θα ήταν ωραίο να συνδέσετε τη δυνατότητα σύνδεσης μιας ή δύο πρόσθετων πηγών με το BDP-85FD ή το 88FD, της ικανότητας επεξεργασίας.

Πρόσθετες σκέψεις

Μια επιπλέον παρατήρηση είναι η περίεργη ημερομηνία κυκλοφορίας του Δεκεμβρίου 2014 για αυτούς τους παίκτες. Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι καλό χρονικό διάστημα από την πλευρά της Pioneer. Λαμβάνοντας υπόψη τα υψηλά σημεία τιμών των δύο νέων παικτών Blu-ray Disc Elite, γιατί τα κυκλοφορούν το Δεκέμβριο του 2014, όταν ο πρόσφατα ανακοινωμένος τύπος δίσκων Blu-ray δίσκου προορίζεται σήμερα να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2015;

Η ίδια πελατειακή βάση που θα ενδιαφερόταν για το BDP-85FD ή το BDP-88FD θα ήταν πιθανώς και η ίδια ομάδα που θα επιθυμούσε επίσης την ικανότητα αναπαραγωγής Native 4K Blu-ray Disc, πράγμα που σημαίνει ότι οι πωλήσεις των 85 και 88FD θα μπορούσαν να πέσουν γρήγορα αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους (ειδικά εάν οι πρώτοι εγγενείς 4K Blu-ray παίκτες έρχονται στο ίδιο ή χαμηλότερο σημείο τιμών), εκτός εάν η Pioneer σχεδίαζε αυτούς τους δύο παίκτες να είναι πλήρως μητρική 4K με δυνατότητα αναβάθμισης μέσω ενημέρωσης υλικολογισμικού ή τροποποίησης υλικού.

Ο Chris Walker, Διευθυντής Σχεδιασμού και Μάρκετινγκ Προϊόντων για το τμήμα Home Electronics της Pioneer, απάντησε στην ερώτησή μου σχετικά με τον χρόνο έκδοσης των BDP-85FD και BDP-88FD με την ακόλουθη δήλωση:

"Πιστεύω ότι η νέα μορφή 4K BD δεν θα είναι διαθέσιμη μέχρι πολύ αργά το 2015 ή στις αρχές του 2016. Επίσης, πιστεύουμε ότι οι πελάτες αναζητούν τον καλύτερο δυνατό παίκτη BD για όλα τα υπάρχοντα ήχου BD και υψηλής ευκρίνειας."

Βασισμένη στην απάντηση του Chris Walker στην ημερομηνία κυκλοφορίας του προϊόντος μου, και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα άλλα, αν ψάχνετε για high-end Blu-ray Disc player για την εγκατάσταση του home theatre σας, σίγουρα έχετε χρόνο να αναζητήσετε διαδηλώσεις και των δύο αυτών παικτών και αποφασίστε μόνοι σας εάν είναι η σωστή λύση για εσάς, διατηρώντας τις παρακάτω ερωτήσεις στο μυαλό σας: Υπάρχει αρκετή διαφορά μεταξύ των δύο παικτών για την εντολή μιας διαφοράς τιμής $ 1.000; Είναι ένας παίκτης μια αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με τον "ανταγωνισμό" του;

Για όλες τις λεπτομέρειες και για τους δύο παίκτες που είναι γνωστοί μέχρι τώρα, διαβάστε το επίσημο δελτίο τύπου της Pioneer καθώς και τα επίσημα φύλλα προϊόντων BDP-85FD και BDP-88FD .