Πώς να εγγραφείτε στο Firefox Live Updates από τις αγαπημένες σας τοποθεσίες

Αναβαθμίσεις ενημερώσεων πρόσβασης οποιαδήποτε στιγμή πραγματοποιείτε περιήγηση στο Web

Ο περιηγητής ιστού του Firefox του Mozilla έρχεται με ενσωματωμένη υποστήριξη RSS που ονομάζεται Live Bookmarks. Αυτοί οι σελιδοδείκτες λειτουργούν σαν φακέλους, αλλά είναι γεμάτοι με τα άρθρα της ροής RSS . Κάνοντας κλικ σε έναν τίτλο άρθρου θα σας μεταφερθεί σε αυτό το άρθρο.

Τα Firefox Live Bookmarks θα μετατρέψουν το πρόγραμμα περιήγησής σας σε ένα εύχρηστο πρόγραμμα ανάγνωσης RSS. Δεν υποστηρίζει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά άλλων αναγνωστών RSS, όπως η αναζήτηση σε τροφοδοσίες, η αποστολή μηνυμάτων στα μέλη σε φίλους και η ενοποίηση πολλαπλών feeds σε μία προβολή, αλλά αν θέλετε να παρακολουθείτε μόνο μερικές ροές, οι Firebook Live Bookmarks μπορούν να κάνουν τέχνασμα.

Συνιστάται: 10 από τα καλύτερα εργαλεία σελιδοδεικτών για τον Ιστό

Γιατί να χρησιμοποιείτε Firefox Live Bookmarks;

Οι ζωντανοί σελιδοδείκτες μπορούν να σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε έναν άλλο αναγνώστη RSS ή όχι. Αν έχετε μόνο λίγες ροές RSS που θέλετε να παρακολουθήσετε, οι Live Bookmarks είναι τέλειοι. Θα σας δώσει μια λίστα άρθρων και μπορείτε να μεταβείτε γρήγορα στο άρθρο που σας ενδιαφέρει.

Εάν δεν θέλετε να χάνετε χρόνο επισκέπτοντας μεμονωμένους ιστότοπους, αναζητώντας όλες τις ροές RSS ή ενοποιώντας πολλαπλές ροές δεδομένων σε μια προβολή, τα Live Bookmarks μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Εάν άλλοι Αναγνώστες RSS μοιάζουν με μια άλλη υπηρεσία που πιθανώς δεν θα χρησιμοποιήσετε, τότε θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας εάν έχει ήδη ενσωματωμένο αναγνώστη RSS.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τους Firefox Live Bookmarks

Εάν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη χρήσιμη μικρή λειτουργία Firefox, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ζωντανό σελιδοδείκτη ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Μεταβείτε στη διεύθυνση URL ενός ιστολογίου ή ενός ιστότοπου με μια ροή RSS στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού του Firefox.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή "Σελιδοδείκτες" στο επάνω μενού.
  3. Επιλέξτε "Εγγραφή σε αυτήν τη σελίδα" από το αναπτυσσόμενο μενού. Εάν το πρόγραμμα περιήγησης δεν εντοπίσει μια ροή RSS στη σελίδα, τότε δεν θα μπορείτε να επιλέξετε αυτήν την επιλογή.
  4. Επιλέξτε τη ροή RSS που θέλετε να εγγραφείτε από τις ροές δεδομένων που εμφανίζονται στα δεξιά του αναπτυσσόμενου μενού. Για παράδειγμα, μερικά ιστολόγια θα σας επιτρέψουν να εγγραφείτε σε αναρτήσεις και στα σχόλια τους.
  5. Στην επόμενη σελίδα τροφοδοσίας, χρησιμοποιήστε το πλαίσιο συνδρομής Firefox στην κορυφή για να επιβεβαιώσετε τη συνδρομή σας, βεβαιώνοντας ότι το αναπτυσσόμενο μενού έχει οριστεί σε "Ζωντανά σελιδοδείκτες" και έπειτα κάνοντας κλικ στην επιλογή "Εγγραφή τώρα".
  6. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο, το οποίο θα σας ζητήσει να μετονομάσετε προαιρετικά τη ροή δεδομένων και να επιλέξετε το σημείο όπου θέλετε να εγκαταστήσετε το Live Bookmark . Πληκτρολογήστε ό, τι θέλετε να καλέσετε τη ροή RSS. Συνήθως, το προεπιλεγμένο όνομα είναι καλό. Επιλέγοντας το "Φάκελος γραμμής εργαλείων σελιδοδεικτών" θα τεθεί το Live Bookmark στη γραμμή εργαλείων σας, αλλά μπορείτε να επιλέξετε να το εγκαταστήσετε οπουδήποτε.

Οργάνωση των ζωντανών σελιδοδεικτών σας στο Firefox

Ο προεπιλεγμένος φάκελος για τους Firefox Live Bookmarks είναι η "Γραμμή εργαλείων σελιδοδεικτών". Αυτός είναι ένας ειδικός φάκελος που τοποθετεί τους σελιδοδείκτες στη γραμμή εργαλείων. Αυτός είναι ένας τακτικός τρόπος προβολής των Ζωντων Σελιδοδεικτών, αλλά αν έχετε περισσότερους από λίγους, μπορεί να γίνει λίγο γεμάτος.

Αν αποφασίσετε να το εγκαταστήσετε στη Γραμμή Εργαλείων σελιδοδεικτών, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στον σελιδοδείκτη για να δείτε ένα αναπτυσσόμενο μενού με όλες τις τελευταίες ενημερώσεις τροφών. (Συμβουλή: Εάν δεν μπορείτε να δείτε τη Γραμμή εργαλείων σελιδοδεικτών, κάντε κλικ στην επιλογή "Προβολή" στο επάνω μενού και στη συνέχεια τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την επιλογή "Γραμμές εργαλείων" και βεβαιωθείτε ότι η "Γραμμή εργαλείων σελιδοδεικτών" έχει ένα σημάδι επιλογής δίπλα της.

Ακολουθούν ορισμένοι άλλοι τρόποι για να διατηρήσετε τους ζωντανούς σελιδοδείκτες σας κομψούς και τακτοποιημένους.

Χρησιμοποιήστε φακέλους . Τα ζωντανά σελιδοδείκτες είναι ακριβώς όπως κάθε άλλο σελιδοδείκτη. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στον κύριο φάκελο των σελιδοδεικτών σας ή να δημιουργήσετε έναν υποφάκελο για αυτούς. Αν έχετε περισσότερες από λίγες ροές RSS, μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικούς φακέλους για κάθε κατηγορία. για αυτούς. Αν έχετε περισσότερες από λίγες ροές RSS, μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικούς φακέλους για κάθε κατηγορία.

Προσθέστε φακέλους στη γραμμή εργαλείων σας . Ένα πολύ καθαρό τέχνασμα με τον Firefox είναι ότι οι φάκελοι μπορούν να τοποθετηθούν στο φάκελο Toolbar Bookmarks. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε φακέλους στη γραμμή εργαλείων σας. Έτσι, αν έχετε πολλές τροφές, αλλά αν όλες κατατάσσονται σε μόνο δύο ή τρεις κατηγορίες, μπορείτε να τις τοποθετήσετε στη γραμμή εργαλείων σας και να τις αποκτήσετε με πολύ οργανωμένο τρόπο.

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε άλλο εργαλείο ανάγνωσης RSS, όπως το Digg Reader ή κάτι άλλο, οι Live Bookmarks μπορούν να είναι χρήσιμοι πόροι. Εάν, για παράδειγμα, υπάρχουν λίγες τροφές που θέλετε να ελέγχετε περιοδικά καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, η κατοχή τους ως ζωντανοί σελιδοδείκτες θα τους επιτρέψει να τις αναζητήσετε όποτε θέλετε, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο διαδίκτυο.

Επόμενο συνιστώμενο άρθρο: Top 10 δωρεάν εφαρμογές ανάγνωσης ειδήσεων