Πληροφορίες σχετικά με τη μορφή ήχου ALAC

Το ALAC είναι καλύτερο από το AAC, αλλά πρέπει πραγματικά να το χρησιμοποιήσετε;

Εάν χρησιμοποιείτε το λογισμικό iTunes της Apple για να οργανώσετε τη βιβλιοθήκη ψηφιακής μουσικής σας, τότε ίσως ήδη γνωρίζετε ότι η προεπιλεγμένη μορφή που χρησιμοποιεί είναι AAC . Εάν αγοράζετε επίσης τραγούδια και άλμπουμ από το iTunes Store , τότε τα αρχεία που θα κατεβάσετε θα είναι επίσης AAC (η μορφή του iTunes Plus θα είναι ακριβής).

Λοιπόν, ποια είναι η επιλογή μορφής ALAC στο iTunes;

Είναι σύντομη για τον Apple Lossless Audio Codec (ή απλά Apple Lossless) και είναι μια μορφή που αποθηκεύει τη μουσική σας χωρίς να χάσετε λεπτομέρειες. Ο ήχος εξακολουθεί να συμπιέζεται όπως το AAC, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι ότι θα είναι ίδια με την αρχική πηγή. Αυτή η μορφή απώλειας ήχου είναι παρόμοια με άλλες που μπορεί να έχετε ακούσει για παράδειγμα FLAC.

Η επέκταση αρχείου που χρησιμοποιείται για το ALAC είναι .m4a που είναι ίδια με την προεπιλεγμένη μορφή AAC. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση αν δείτε μια λίστα τραγουδιών στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας, όλα με την ίδια επέκταση αρχείου. Επομένως, δεν θα γνωρίζετε οπτικά ποιες κωδικοποιήθηκαν με το ALAC ή το AAC αν δεν ενεργοποιήσετε την επιλογή στήλης "Kind" στο iTunes. ( Προβολή Επιλογών > Εμφάνιση Στήλων > Είδος ).

Γιατί να χρησιμοποιήσετε τη μορφή ALAC;

Ένας από τους πρωταρχικούς λόγους για τους οποίους θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη μορφή ALAC είναι αν η ποιότητα ήχου βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σας.

Μειονεκτήματα της χρήσης του ALAC

Θα μπορούσε να είναι ότι δεν χρειάζεστε το ALAC παρόλο που είναι ανώτερο από το AAC όσον αφορά την ποιότητα του ήχου. Τα μειονεκτήματα για τη χρήση του περιλαμβάνουν: