Τι είναι η προβολή Daydream; Ένας οδηγός για την εικονική πραγματικότητα της Google

Η εικονική πραγματικότητα συναντά Android smartphones με την Google

Είστε έτοιμοι για κάποια εικονική πραγματικότητα μέσω του τηλεφώνου σας; Μπορείτε να το πάρετε τώρα με μερικά προϊόντα, ένα από τα οποία κατασκευάζεται μέσω της Google. Ονομάζεται Google Daydream.

Τι είναι το Daydream της Google;

Το Daydream είναι το όνομα της πλατφόρμας εικονικής πραγματικότητας της Google (VR). Η πραγματική συσκευή είναι το Daydream View (τώρα στη δεύτερη γενιά), ένα μαλακό, ελαφρύ ακουστικό από ύφασμα στο οποίο εισάγετε το συμβατό Android smartphone σας. Η προβολή Daydream View έχει φακούς υψηλής απόδοσης, με αποτέλεσμα την καλύτερη διαύγεια της εικόνας και ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο.

Αυτό περιλαμβάνει τη γραμμή τηλεφώνων Pixel της εταιρείας. Το Daydream View συνεργάζεται επίσης με μια ποικιλία άλλων smartphone Android όπως παρουσιάζονται σε αυτήν τη λίστα.

Το Daydream View έρχεται με ένα μικρό ελεγκτή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν Wii-mote για να κουνήσετε ένα ρόπαλο, να κατευθύνετε ένα όχημα ή ό, τι απαιτεί το παιχνίδι. Το τηλεχειριστήριο, το οποίο μετρά περίπου 4 ίντσες μακρύ και σχεδόν 1,5 ίντσες πλάτος έχει επίσης ένα πλήκτρο έντασης και μπορεί να αποθηκευτεί στο ακουστικό όταν δεν χρησιμοποιείται.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά και να συνδέσετε το smartphone σας ενώ είναι μέσα στο ακουστικό, το οποίο είναι πρακτικό αφού οι εφαρμογές VR θα αποβάλλουν πολύ χρόνο ζωής της μπαταρίας.

Με ευκολία, η προβολή Daydream View γίνεται για να ταιριάζει στα περισσότερα γυαλιά. Αυτή είναι μια μεγάλη ευκολία, αφού η εμπειρία σας στο VR θα μειωθεί αν συνεχίζετε να στραφείτε. Διαφορετικά σε σχεδιασμό από άλλα ακουστικά στο ότι έχει μόνο έναν ιμάντα που πηγαίνει γύρω από το πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Το ακουστικό ζυγίζει λιγότερο από μισή λίβρα. Η προβολή Daydream δεν έχει ιμάντα που πέφτει πάνω από το κεφάλι σας, αλλά παρ 'όλα αυτά, παραμένει στη θέση του.

Daydream Προβολή παιχνιδιών, ταινιών και εμπειριών

Η δεύτερη γενιά του DaydreamView, που εισήχθη τον Οκτώβριο του 2017, επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν εμπειρίες στις τηλεοράσεις τους μέσω του dongle Google Chromecast . Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες εντυπωσιακά βίντεο για να παρακολουθήσετε την έκδοση Daydream του καταστήματος εφαρμογών Google, την οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση από το σετ μικροφώνου-ακουστικού. Όλες οι εφαρμογές Daydream τρέχουν με ρυθμό καρέ 60fps.

Υπάρχουν και παιχνίδια VR, όταν το ενσωματωμένο τηλεχειριστήριο είναι πολύ πρακτικό. Στο H arry Potter Fantastic Beasts app, είναι μια μαγική ραβδί που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ρίξετε ξόρκια. σε Κίνδυνο Αιγύπτου σας βοηθά να χτυπήσετε εμπόδια για να βοηθήσετε μια κατσικίσιο κατσίκι να φτάσει στην ελευθερία.

Πώς συγκρίνεται με το Google Cardboard;

Η προβολή Daydream είναι παρόμοια με το Google Cardboard , καθώς τροφοδοτείται από ένα smartphone. Το χαρτόνι είναι μια πολύ χαμηλού κόστους έκδοση της εικονικής πραγματικότητας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας χαρτόνι Google από το μηδέν εάν διαθέτετε τα υλικά και την κλίση ή μπορείτε να παραγγείλετε ένα κιτ από το Google ($ 15) ή από κάποιον τρίτο προμηθευτή (θα απαιτηθούν απλά συναρμολόγηση / αναδίπλωση). Το χαρτόνι έχει έναν μεγάλο αριθμό εφαρμογών, μερικές από τις οποίες έχουν βελτιστοποιηθεί για Daydream.

Ωστόσο, προς το παρόν, οι περισσότερες εφαρμογές χαρτονιού δεν είναι συμβατές με την προβολή Daydream.

Προβολή Google Daydream σε σύγκριση με άλλα ακουστικά VR

Ο πλησιέστερος ανταγωνισμός για το Google Daydream View είναι το Samsung Gear VR, το οποίο λιανίζει για $ 99 και λειτουργεί με συμβατά smartphone Samsung Galaxy. Δεδομένου ότι η Samsung ήταν σε αυτό το διάστημα περισσότερο από το Google, έχει μια πολύ μεγαλύτερη βιβλιοθήκη περιεχομένου, η οποία τροφοδοτείται από Oculus. Oculus, φυσικά, έχει το δικό του ακουστικό VR, το Oculus Rift, αλλά πρέπει να συνδεθεί με έναν υπολογιστή και να κοστίσει 700 δολάρια. Το Rift είναι πιο ισχυρό, φυσικά, από τα μοντέλα Samsung και Google, αλλά είναι πραγματικά για ένα διαφορετικό κοινό.

Το ίδιο ισχύει και για το HTC Vive, το οποίο κοστίζει $ 800 και το Sony PlayStation VR 400, το οποίο, φυσικά, απαιτεί κονσόλα PlayStation. Τα μοντέλα HTC, Oculus και Sony διαθέτουν ενσωματωμένες οθόνες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εισάγετε το smartphone σας, αλλά το καθένα πρέπει να είναι δεμένο είτε σε υπολογιστή είτε σε κονσόλα υψηλής ισχύος.

Θα έπρεπε να αγοράσετε μια προβολή Google Daydream;

Εάν είστε ένας ενθουσιώδης VR, είναι σίγουρα μια καλή αγορά, και καθώς δημιουργείται περισσότερο περιεχόμενο και δημιουργούνται περισσότερες εφαρμογές, πρόκειται μόνο να βελτιωθεί. Το μειονέκτημα τώρα είναι ότι περιορίζεστε στην πλατφόρμα Android και σε ένα μικρό αριθμό smartphones, αλλά αυτό θα πρέπει επίσης να αλλάξει καθώς η πλατφόρμα Daydream VR είναι ενσωματωμένη.

Η χαμηλή τιμή του είναι σίγουρα μια ισοπαλία, ειδικά οι πρώτοι υιοθετητές που συνηθίζουν να πληρώνουν ένα ασφάλιστρο για να είναι πρώτοι. Εκτός από το ηλεκτρονικό Google Store, η προβολή Daydream View είναι επίσης διαθέσιμη στις Η.Π.Α. από τις Amazon, Verizon και Best Buy, γι 'αυτό αξίζει να σταματήσετε σε ένα τοπικό κατάστημα για να δοκιμάσετε τη συσκευή, ειδικά εάν δεν έχετε εμπειρία στην εικονική πραγματικότητα , η οποία μπορεί να είναι συντριπτική από την πρώτη ματιά.