Τρόποι δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της ψηφιακής βιβλιοθήκης μουσικής σας

Μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για την ασφαλή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων πολυμέσων σας

Εάν αποθηκεύετε αυτήν τη στιγμή ολόκληρη την ψηφιακή σας μουσική στον υπολογιστή σας και δεν την έχετε υποστηρίξει σε κάποιο εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο, τότε διατρέχετε τον κίνδυνο να το χάσετε. Μια μεγάλη συλλογή ψηφιακής μουσικής μπορεί να είναι δαπανηρή για αντικατάσταση, ειδικά αν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες μουσικής που δεν αποθηκεύουν τις αγορές σας στο σύννεφο ή σας εμποδίζουν να κάνετε ξανά λήψη τραγουδιών. Εάν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα μια λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για την ψηφιακή σας μουσική ή θέλετε να ανακαλύψετε εναλλακτικές επιλογές αποθήκευσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει αυτό το άρθρο που επισημαίνει μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε ασφαλή τα αρχεία πολυμέσων σας.

01 από 04

Εξωτερικοί σκληροί δίσκοι USB

Malorny / Getty Images

Είναι γεγονός ότι ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή σας θα αποτύχει και έτσι είναι απαραίτητη η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της ψηφιακής σας μουσικής, των ηχητικών βιβλίων, των βίντεο, των φωτογραφιών και άλλων σημαντικών αρχείων. Η αγορά ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου σημαίνει επίσης ότι έχετε μια φορητή συσκευή αποθήκευσης που μπορείτε να πάρετε σχεδόν οπουδήποτε - οι υπολογιστές που δεν είναι συνδεδεμένοι σε δίκτυο μπορούν επίσης να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας. Για περισσότερες πληροφορίες, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό εξωτερικών σκληρών δίσκων Top 1TB . Περισσότερο "

02 από 04

USB Flash Drives

JGI / Jamie Grill / Getty Images

Παρόλο που οι μονάδες USB flash έχουν συνήθως μικρότερες χωρητικότητες αποθήκευσης από τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, εξακολουθούν να προσφέρουν μια ισχυρή λύση για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των σημαντικών αρχείων πολυμέσων σας. Οι μονάδες Flash διαθέτουν διάφορες χωρητικότητες αποθήκευσης, όπως 1GB, 2GB, 4GB κ.λπ. και μπορούν να συγκρατήσουν ένα λογικό ποσό μουσικών αρχείων - για παράδειγμα, μια μονάδα flash 2GB θα μπορεί να αποθηκεύσει περίπου 1000 τραγούδια (βάσει ενός τραγουδιού 3 λεπτά με ρυθμό μετάδοσης 128 kbps ). Αν ψάχνετε για μια λύση προϋπολογισμού για να αποθηκεύσετε και να μοιραστείτε τα αρχεία μουσικής σας, τότε μια μονάδα flash USB είναι μια καλή επιλογή. Περισσότερο "

03 του 04

CD και DVD

Tetra Images / Getty Images

Το CD και το DVD είναι μια μορφή γήρανσης που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διαφόρων τύπων μέσων (αρχεία mp3, audiobooks, podcasts, βίντεο, φωτογραφίες κ.λπ.) καθώς και αρχεία μη-πολυμέσων (έγγραφα, λογισμικό κ.λπ.). Στην πραγματικότητα, οι δημοφιλείς συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων όπως το iTunes και το Windows Media Player έχουν ακόμα τη δυνατότητα να εγγράφουν CD και DVD. Τα μοναδικά μειονεκτήματα με την αποθήκευση αρχείων που χρησιμοποιούν αυτή τη μορφή είναι ότι οι δίσκοι μπορούν να γδαρθούν (δείτε κιτ επισκευής CD / DVD) και ότι τα χρησιμοποιούμενα υλικά μπορούν να υποβαθμιστούν με την πάροδο του χρόνου (δείτε τον οδηγό για την προστασία των οπτικών μέσων με το ECC).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία εφεδρικών δίσκων CD και DVD, διαβάστε τη λίστα των κορυφαίων ειδών σε ορισμένα από τα καλύτερα προγράμματα λογισμικού εγγραφής για δωρεάν CD / DVD . Περισσότερο "

04 του 04

Χώρος αποθήκευσης νέφους

NicoElNino / Getty Images

Για την απόλυτη ασφάλεια, θα πρέπει να πιέσετε σκληρά για να βρείτε μια ασφαλέστερη τοποθεσία για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της ψηφιακής βιβλιοθήκης πολυμέσων σας από το Internet. Η αποθήκευση Cloud προσφέρει έναν τρόπο απομακρυσμένης αποθήκευσης των σημαντικών αρχείων σας χρησιμοποιώντας εικονικό χώρο, αντί να χρησιμοποιεί φυσικά συνδεδεμένες τοπικές συσκευές αποθήκευσης, όπως σκληρούς δίσκους, μονάδες flash κ.λπ. Η ποσότητα αποθηκευτικού χώρου σύννεφων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνήθως εξαρτάται από το κόστος. Πολλές υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων προσφέρουν δωρεάν χώρο που μπορεί να κυμαίνεται από 1GB έως 50GB ή και περισσότερο. Εάν έχετε μια μικρή συλλογή, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι το μόνο που χρειάζεστε. Ωστόσο, εάν έχετε μια μεγάλη βιβλιοθήκη πολυμέσων, τότε πιθανόν να χρειαστεί να αναβαθμίσετε καταβάλλοντας ένα μηνιαίο τέλος για επιπλέον αποθήκευση (μερικές φορές απεριόριστη). Περισσότερο "