Δημιουργία της πρώτης εφαρμογής κινητής συσκευής σας

01 του 06

Δημιουργία εφαρμογών για κινητές συσκευές

Εικόνα Ευγένεια Google.

Οι ερασιτέχνες προγραμματιστές και κωδικοποιητές συχνά φοβούνται τα διάφορα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητές συσκευές. Ευτυχώς, η προηγμένη τεχνολογία που διαθέτουμε σήμερα, καθιστά σχετικά απλή στη δημιουργία εφαρμογών για κινητά . Αυτό το άρθρο επικεντρώνεται στον τρόπο δημιουργίας εφαρμογών για κινητά σε ένα ευρύ φάσμα πλατφορμών για κινητά .

Δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά

Πώς θα φτιάξετε την πρώτη σας εφαρμογή για κινητά; Η πρώτη πτυχή που πρέπει να δούμε εδώ είναι το μέγεθος της ανάπτυξης που σκοπεύετε να δημιουργήσετε και της πλατφόρμας που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Σε αυτό το άρθρο ασχολούμαστε με τη δημιουργία κινητών εφαρμογών για Windows, Pocket PC και Smartphones.

  • Προτού να γίνετε ανεξάρτητος προγραμματιστής εφαρμογών για κινητά
  • Διαβάστε παρακάτω για περισσότερα ....

    02 του 06

    Δημιουργία της πρώτης εφαρμογής Windows Mobile

    Εικόνα Ευγένεια Notebooks.com.

    Το Windows Mobile ήταν μια ισχυρή πλατφόρμα που επέτρεψε στους προγραμματιστές να δημιουργούν ποικίλες εφαρμογές για να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών. Έχοντας ως βάση το Windows CE 5.0, τα Windows Mobile συσκευάστηκαν σε πολλές λειτουργίες που περιλάμβαναν λειτουργικότητα κελύφους και επικοινωνιών. Η δημιουργία εφαρμογών Windows Mobile έγινε εύκολη για τον προγραμματιστή της εφαρμογής - σχεδόν εξίσου εύκολη με τη δημιουργία εφαρμογών για υπολογιστές.

    Το Windows Mobile έχει ξεπεράσει, απομακρυνόμενο από το Windows Phone 7 και τις τελευταίες κινητές πλατφόρμες Windows Phone 8 , οι οποίες έχουν απολαύσει την φαντασία των προγραμματιστών εφαρμογών και των χρηστών κινητής τηλεφωνίας.

    Τι θα χρειαστείτε

    Θα χρειαστείτε τα παρακάτω για να ξεκινήσετε τη δημιουργία της εφαρμογής σας για κινητά:

    Εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γράψετε δεδομένα στα Windows Mobile

    Το Visual Studio σάς προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη δημιουργία εφαρμογών σε εγγενή κώδικα, διαχειριζόμενο κώδικα ή συνδυασμό αυτών των δύο γλωσσών. Ας δούμε τώρα τα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γράψετε δεδομένα για τη δημιουργία εφαρμογών Windows Mobile.

    Ο εγγενής κώδικας , δηλαδή το Visual C ++, σας παρέχει άμεση πρόσβαση στο υλικό και υψηλή απόδοση, με ένα μικρό αποτύπωμα. Αυτό γράφεται στη γλώσσα "native" που χρησιμοποιείται από τον υπολογιστή στον οποίο εκτελείται και εκτελείται απευθείας από τον επεξεργαστή.

    Ο εγγενής κώδικας μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την εκτέλεση μη διαχειριζόμενων εφαρμογών - όλα τα δεδομένα πρέπει να επανασυναρμολογηθούν σε περίπτωση που μεταβείτε σε άλλο λειτουργικό σύστημα.

    Ο διαχειριζόμενος κώδικας , δηλαδή το Visual C # ή το Visual Basic .NET, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ποικίλων εφαρμογών τύπου χρήστη και παρέχει στον προγραμματιστή πρόσβαση σε δεδομένα και υπηρεσίες Web χρησιμοποιώντας το Microsoft SQL Server 2005 Compact Edition.

    Αυτή η προσέγγιση επιλύει πολλά προβλήματα κωδικοποίησης που είναι εγγενή στη C ++, ενώ παράλληλα διαχειρίζεται τη μνήμη, την εξομοίωση και την απομάκρυνση των σφαλμάτων, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για τη σύνταξη πιο προηγμένων, περίπλοκων εφαρμογών που στοχεύουν στο λογισμικό και τις λύσεις των επιχειρήσεων.

    Το ASP.NET μπορεί να γραφτεί χρησιμοποιώντας Visual Studio .NET, C # και J #. Το ASP.NET Mobile Controls είναι αποτελεσματικό για χρήση σε πολλές συσκευές χρησιμοποιώντας ένα ενιαίο σύνολο κωδικών, καθώς και αν χρειάζεστε ένα εγγυημένο εύρος ζώνης δεδομένων για τη συσκευή σας.

    Ενώ το ASP.NET σας βοηθά να στοχεύσετε διάφορες συσκευές, το μειονέκτημα είναι ότι θα λειτουργήσει μόνο όταν η συσκευή πελάτη είναι συνδεδεμένη με το διακομιστή. Συνεπώς, αυτό δεν είναι κατάλληλο για τη συλλογή δεδομένων πελάτη για συγχρονισμό αργότερα με τον διακομιστή ή για εφαρμογές που χρησιμοποιούν άμεσα τη συσκευή για τη διαχείριση δεδομένων.

    Τα API δεδομένων Google Data βοηθούν τους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση και να διαχειρίζονται όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες Google. Δεδομένου ότι βασίζονται σε πρότυπα πρωτόκολλα όπως HTTP και XML, οι κωδικοποιητές μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν και να δημιουργήσουν εφαρμογές για την πλατφόρμα Windows Mobile.

  • Πώς να προσθέσετε έναν ιστότοπο στην Αρχική οθόνη των Windows 8 χρησιμοποιώντας το IE10
  • 03 του 06

    Δημιουργήστε και εκτελέστε την πρώτη εφαρμογή Windows Mobile

    Εικόνα ευγένεια tech2.

    Τα παρακάτω βήματα σας βοηθούν να δημιουργήσετε μια άδεια εφαρμογή Windows Mobile :

    Ανοίξτε το Visual Studio και μεταβείτε στο Αρχείο> Νέο> Έργο. Αναπτύξτε το παράθυρο Τύποι έργου και επιλέξτε Έξυπνη συσκευή. Μεταβείτε στο παράθυρο Πρότυπα, επιλέξτε Έξυπνη συσκευή έργου και πατήστε OK. Επιλέξτε Εφαρμογή συσκευής εδώ και κάντε κλικ στο OK. Συγχαρητήρια! Μόλις δημιουργήσατε το πρώτο σας έργο.

    Το παράθυρο Εργαλειοθήκη σας επιτρέπει να παίξετε με πολλά χαρακτηριστικά. Ελέγξτε κάθε ένα από αυτά τα κουμπιά "drag-and-drop" για να εξοικειωθείτε περισσότερο με τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος.

    Το επόμενο βήμα είναι η εκτέλεση της εφαρμογής σας σε μια συσκευή Windows Mobile. Συνδέστε τη συσκευή στην επιφάνεια εργασίας, πατήστε το πλήκτρο F5, επιλέξτε τον εξομοιωτή ή τη συσκευή για να την αναπτύξετε και επιλέξτε ΟΚ. Αν όλα πάνε καλά, θα δείτε την εφαρμογή σας να λειτουργεί ομαλά.

    04 του 06

    Δημιουργία εφαρμογών για smartphones

    Ευγένεια εικόνας BlackBerryCool.

    Η δημιουργία εφαρμογών για Smartphones είναι παρόμοια με τις συσκευές Windows Mobile. Αλλά θα πρέπει πρώτα να καταλάβετε τη συσκευή σας. Τα smartphones διαθέτουν χαρακτηριστικά παρόμοια με τα PDA, επομένως έχουν δυνατότητες αποστολής και λήξης. Το πίσω-κλειδί χρησιμοποιείται τόσο για τις λειτουργίες backspace και back-up του προγράμματος περιήγησης.

    Το καλύτερο πράγμα για αυτή τη συσκευή είναι το πλήκτρο προγραμματισμού, το οποίο είναι προγραμματιζόμενο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία για να δημιουργήσετε πολλές λειτουργίες. Το κεντρικό κουμπί λειτουργεί επίσης και ως πλήκτρο "Enter".

    Σημείωση: Πρέπει να εγκαταστήσετε το SmartPhone 2003 SDK για να γράψετε εφαρμογές smartphone χρησιμοποιώντας το Visual Studio .NET 2003.

    Τι γίνεται αν το smartphone διαθέτει οθόνη αφής;

    Εδώ έρχεται το δύσκολο κομμάτι. Αν δεν υπάρχουν πλήκτρα ελέγχου κουμπιών σε φορητή συσκευή αφής, θα πρέπει να επιλέξετε εναλλακτικά χειριστήρια, όπως το μενού. Το Visual Studio σάς παρέχει έναν έλεγχο MainMenu, ο οποίος είναι προσαρμόσιμος. Αλλά πάρα πολλές επιλογές μενού ανώτατου επιπέδου θα προκαλέσουν διακοπή λειτουργίας του συστήματος. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε πολύ λίγα μενού υψηλού επιπέδου και να δώσετε μια ποικιλία επιλογών κάτω από κάθε ένα από αυτά.

    Σύνταξη εφαρμογών για smartphone BlackBerry

    Η ανάπτυξη εφαρμογών για το BlackBerry OS είναι μεγάλη υπόθεση σήμερα. Για τη σύνταξη μιας εφαρμογής BlackBerry, θα πρέπει να έχετε:

    Το Eclipse λειτουργεί εξαιρετικά με τον προγραμματισμό JAVA. Ένα νέο έργο, αρχειοθετημένο με επέκταση .COD, μπορεί να φορτωθεί απευθείας στον προσομοιωτή. Στη συνέχεια, μπορείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή φορτώνοντάς την μέσω της Διαχείρισης Συσκευών (Device Manager) ή χρησιμοποιώντας την επιλογή γραμμής εντολών "Javaloader".

    Σημείωση: Δεν ισχύουν όλα τα API BlackBerry για όλα τα smartphone BlackBerry. Σημειώστε λοιπόν τις συσκευές που δέχονται τον κώδικα.

  • Προφίλ κινητού τηλεφώνου και πολλά άλλα
  • 05 του 06

    Δημιουργία εφαρμογών για Pocket PC

    Εικόνα Ευγένεια Tigerdirect.

    Η δημιουργία εφαρμογών για το Pocket PC είναι παρόμοια με αυτή των παραπάνω συσκευών. Η διαφορά είναι ότι η συσκευή χρησιμοποιεί το .NET Compact Framework, το οποίο είναι περισσότερο από δέκα φορές "ελαφρύτερο" από την πλήρη έκδοση των Windows και προσφέρει επίσης στους προγραμματιστές περισσότερες δυνατότητες, ελέγχους και υποστήριξη για υπηρεσίες Web.

    Το σύνολο του πακέτου μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα μικροσκοπικό αρχείο CAB και να εγκατασταθεί απευθείας στη συσκευή προορισμού σας - αυτό λειτουργεί πολύ γρηγορότερα και χωρίς προβλήματα.

    06 του 06

    Ποιο είναι το επόμενο?

    Ευγένεια εικόνας SolidWorks.

    Μόλις μάθετε να δημιουργείτε μια βασική εφαρμογή για κινητές συσκευές, θα πρέπει να προχωρήσετε περαιτέρω και να προσπαθήσετε να βελτιώσετε τις γνώσεις σας. Εδώ είναι πώς:

    Δημιουργία εφαρμογών για διαφορετικά κινητά συστήματα