Οι εγγενείς εφαρμογές έναντι των εφαρμογών Web: Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Η ανάπτυξη μιας εφαρμογής για κινητά περιλαμβάνει πολύπλοκο σχεδιασμό και αρκετές διαδικασίες που θα συναντηθούν για να διαμορφώσουν ένα αρμονικό σύνολο. Όλα ξεκινούν με μια ιδέα για εφαρμογές, μετά προχωρούν στον προγραμματισμό, στο σχεδιασμό των εφαρμογών, στην ανάπτυξη εφαρμογών , στη δοκιμή και τέλος στην ανάπτυξη της εφαρμογής στην προοριζόμενη κινητή συσκευή ή συσκευές. Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε ακόμη και προτού περάσετε από τα προαναφερθέντα στάδια ανάπτυξης εφαρμογών. Θα πρέπει να αποφασίσετε τον ακριβή τρόπο με τον οποίο θέλετε να δημιουργήσετε και να αναπτύξετε την εφαρμογή σας. Εδώ, έχετε δύο επιλογές για να επιλέξετε - μπορείτε να αναπτύξετε είτε μια εγγενή εφαρμογή είτε μια εφαρμογή Web.

Τι είναι οι μητρικές εφαρμογές και οι εφαρμογές ιστού και πώς είναι διαφορετικές μεταξύ τους; Ποια εναλλακτική λύση θα ήταν καλύτερη για εσάς; Εδώ είναι μια σύγκριση μεταξύ εγγενών εφαρμογών και εφαρμογών Web.

Εγγενείς εφαρμογές έναντι εφαρμογών για κινητά

Μια εγγενής εφαρμογή είναι μια εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί ουσιαστικά για μια συγκεκριμένη κινητή συσκευή και εγκαθίσταται απευθείας στη συσκευή. Οι χρήστες των εγγενών εφαρμογών τις κατεβάζουν συνήθως μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων εφαρμογών ή της αγοράς εφαρμογών , όπως το Apple App Store , το κατάστημα Google Play και ούτω καθεξής. Ένα παράδειγμα μιας εγγενούς εφαρμογής είναι η εφαρμογή Camera + για τις συσκευές iOS της Apple .

Μια εφαρμογή στο Web , από την άλλη πλευρά, είναι βασικά εφαρμογές με δυνατότητα Internet που είναι προσβάσιμες μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού της κινητής συσκευής. Δεν είναι απαραίτητο να μεταφορτωθούν στη φορητή συσκευή του χρήστη για να έχουν πρόσβαση. Το πρόγραμμα περιήγησης Safari αποτελεί καλό παράδειγμα εφαρμογής για κινητά στο Web.

Μια σύγκριση

Για να μάθετε ποιος τύπος εφαρμογής ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας, θα πρέπει να συγκρίνετε καθεμία από αυτές. Ακολουθεί μια γρήγορη σύγκριση μεταξύ εγγενών εφαρμογών και εφαρμογών ιστού.

Διασύνδεση χρήστη

Από το σημείο του χρήστη της κινητής συσκευής , μερικές εγγενείς εφαρμογές και εφαρμογές Ιστού φαίνονται και λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους. Η επιλογή μεταξύ αυτών των δύο τύπων εφαρμογών πρέπει να γίνει μόνο όταν πρέπει να αποφασίσετε αν θα αναπτύξετε μια εφαρμογή με επίκεντρο τον χρήστη ή μια εφαρμογή με κεντρική εφαρμογή. Ορισμένες εταιρείες αναπτύσσουν εφαρμογές τόσο native όσο και στο Web, ώστε να διευρύνουν την εμβέλεια των εφαρμογών τους, ενώ παράλληλα παρέχουν μια καλή γενική εμπειρία χρήστη.

Διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών

Η διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών αυτών των δύο τύπων εφαρμογών είναι αυτό που τις διακρίνει μεταξύ τους.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά εργαλεία και πλαίσια διαθέσιμα στον προγραμματιστή, με τα οποία μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές σε πολλαπλές πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας και προγράμματα περιήγησης στο Web.

Προσιτότητα

Μια εγγενής εφαρμογή είναι απόλυτα συμβατή με το υλικό και τις εγγενείς λειτουργίες της συσκευής, όπως επιταχυνσιόμετρο, κάμερα και ούτω καθεξής. Οι εφαρμογές Ιστού, από την άλλη πλευρά, μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο σε περιορισμένο αριθμό εγγενών λειτουργιών μιας συσκευής.

Ενώ μια εγγενής εφαρμογή λειτουργεί ως μια αυτόνομη οντότητα, το πρόβλημα είναι ότι ο χρήστης πρέπει να συνεχίσει να κάνει λήψη ενημερώσεων. Μια εφαρμογή Web, από την άλλη πλευρά, ενημερώνεται χωρίς την ανάγκη παρέμβασης του χρήστη. Ωστόσο, πρέπει απαραίτητα να έχετε πρόσβαση μέσω του προγράμματος περιήγησης μιας κινητής συσκευής.

Χρήματα σε εφαρμογές

Η δημιουργία εσόδων από εφαρμογές με εγγενείς εφαρμογές μπορεί να είναι δύσκολη, δεδομένου ότι ορισμένοι κατασκευαστές κινητών συσκευών ενδέχεται να επιβάλλουν περιορισμούς στην ενοποίηση υπηρεσιών με ορισμένες πλατφόρμες και δίκτυα κινητών διαφημίσεων. Αντίθετα, οι εφαρμογές Ιστού σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε έσοδα από εφαρμογές μέσω διαφημίσεων, να χρεώνετε εισφορές και ούτω καθεξής. Ωστόσο, ενώ το κατάστημα εφαρμογών φροντίζει για τα έσοδά σας και τις προμήθειες σας σε περίπτωση εγγενούς εφαρμογής, θα πρέπει να ρυθμίσετε το δικό σας σύστημα πληρωμών σε περίπτωση εφαρμογής Web.

Αποδοτικότητα

Οι εγγενείς εφαρμογές είναι πιο δαπανηρές για την ανάπτυξη. Ωστόσο, είναι ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά, καθώς λειτουργούν σε συνδυασμό με την κινητή συσκευή για την οποία έχουν αναπτυχθεί. Επίσης, είναι σίγουροι για την ποιότητα, καθώς οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά μόνο μέσω καταστημάτων εφαρμογών στο διαδίκτυο.

Οι εφαρμογές ιστού ενδέχεται να έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερο κόστος συντήρησης σε πολλές πλατφόρμες για κινητά . Επίσης, δεν υπάρχει ειδική ρυθμιστική αρχή για τον έλεγχο των προτύπων ποιότητας αυτών των εφαρμογών. Ωστόσο, το App Store της Apple περιλαμβάνει μια λίστα με τις εφαρμογές Ιστού της Apple.

Συμπερασματικά

Εξετάστε όλες τις παραπάνω παραμέτρους πριν αποφασίσετε αν θέλετε να αναπτύξετε μια εγγενή εφαρμογή ή μια εφαρμογή Web. Σε περίπτωση που σας επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αναπτύξετε και τους δύο τύπους εφαρμογών για την επιχείρησή σας.