Τι είναι ένας κώδικας CAPTCHA;

Εδώ είναι γιατί πρέπει να εισαγάγετε εκείνους τους ανόητους κώδικες σε ιστότοπους

Εάν έχετε δοκιμάσει ποτέ να εγγραφείτε σε έναν ιστότοπο ή να σχολιάσετε ένα blog και σας ζητήθηκε να εισάγετε κάποιους τρελούς χαρακτήρες που έχουν μπερδευτεί, γνωρίζετε πόσο απογοητευτικό μπορεί μερικές φορές να λέτε μια μικρή περίπτωση L από έναν αριθμό 1 ή ένα κεφαλαίο O από έναν αριθμό 0.

Ξέρω. Εχω πάει εκεί. Έχω καθίσει και κοίταξα στην οθόνη του υπολογιστή προσπαθώντας να καταλάβω αν η γραμμή αντιστάθμισης υποτίθεται ότι ήταν η μπούκλα ενός J ή η ευθεία του ενός. Και έχω μπερδέψει κάτω από την αναπνοή μου πώς θα έπρεπε απλά να πάρετε παρόμοια γράμματα από τον αλγόριθμο για να με σώσει η απογοήτευση.

Λοιπόν, ποιες είναι αυτές οι τρελές επιστολές και γιατί πρέπει να τις πληκτρολογήσουμε στον ιστότοπο για να προχωρήσουμε;

CAPTCHA Επεξήγηση

Αυτοί οι τρελοί κωδικοί ονομάζονται CAPTCHA και είναι μια δοκιμή ανθρώπινης αντίδρασης. Η λέξη είναι στην πραγματικότητα ένα ακρωνύμιο για: "Πλήρως Αυτοματοποιημένο Public Turing test για να πει στους υπολογιστές και τους ανθρώπους Apart."

Ο συλλογισμός πίσω από τον οποίο οι ιστοτόποι εφαρμόζουν κώδικες CAPTCHA στις διαδικασίες εγγραφής τους οφείλεται στο spam. Αυτά τα τρελά γράμματα είναι ένας τρόπος για να ελέγξετε αν το άτομο που εγγράφει ή προσπαθεί να σχολιάσει είναι ένα πραγματικό ζωντανό ανθρώπινο ον, σε αντίθεση με ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή που προσπαθεί να spam το site. Ναι, είναι ο ίδιος λόγος που οι περισσότεροι από εμάς έχουν κάποια μορφή αποκλεισμού ανεπιθύμητων μηνυμάτων στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας.

Το spam είναι το σημερινό ισοδύναμο της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Αλλά, αν οι υπεύθυνοι ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ήταν υπεύθυνοι, το ανεπιθύμητο μήνυμα δεν θα ήταν απλώς στο γραμματοκιβώτιό σας ή δεμένο με το ντουλαπάκι σας. Θα γεμίσει την αυλή σας, θα θάψει το αυτοκίνητο που είναι σταθμευμένο στο δρόμο σας, γύψο κάθε πλευρά του σπιτιού σας, και θα καλύψει την οροφή σας.

Και ενώ είναι απογοητευτικό να ζητείται συνεχώς να μπείτε σε μπερδεμένες επιστολές από μια εικόνα, αξίζει τον κόπο μακροπρόθεσμα. Όποιος έχει εγκαταστήσει ποτέ τη δική του ιστοσελίδα ή το ιστολόγιό του θα πάρει μια γεύση από το spam που είναι σαν κοντά και προσωπικά λίγες μόνο εβδομάδες μετά από τη μετάβαση στο διαδίκτυο - ακόμη και αν αυτός ο ιστοχώρος ή το blog έχει δίπλα σε καμία κίνηση απολύτως. Αυτοί οι αποστολείς ανεπιθύμητης αλληλογραφίας βρίσκουν γρήγορα μικρούς ιστότοπους και ιστολόγια και στοχεύουν σε αυτά επειδή συχνά δεν έχουν μεγάλη ασφάλεια για να τα προστατεύσουν.

Εάν ένας κάτοχος ιστοτόπου ή blog δεν χρησιμοποιήσει κάποιο είδος προστασίας όπως το CAPTCHA εναντίον του, θα πάρει δεκάδες καταχωρητές ανεπιθύμητων μηνυμάτων ή σχόλια την ημέρα. Και αυτό είναι μόνο για μικρές ιστοσελίδες και προσωπικό blog που δεν είναι πολύ δημοφιλή. Μπορώ μόνο να φανταστώ τι πρέπει να δουν τα δημοφιλή ιστολόγια .

Έτσι, την επόμενη φορά που θα τρέξετε εναντίον μιας από αυτές τις εικόνες και θα πάρετε λίγο απογοητευμένοι προσπαθώντας να πείτε ένα Q από ένα O, θυμηθείτε να μην εξαπολύσετε την απογοήτευσή σας στην ιστοσελίδα. Εστίαση στα spammers, επειδή είναι ο λόγος που πρέπει να στραβίσουμε στην οθόνη μας σχεδόν κάθε φορά που θέλουμε να εγγραφείτε σε μια νέα ιστοσελίδα.

Επόμενο συνιστώμενο άρθρο: 10 Shorteners URL για να συντομεύσει τους μεγάλους δεσμούς

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau