Το Surface Book: Ultimate Laptop της Microsoft

Ο πρώτος φορητός υπολογιστής της Microsoft είναι τόσο ευέλικτος όσο και ισχυρός

Η Microsoft εισήγαγε μόλις το πρώτο της φορητό υπολογιστή, που ονομάζεται Surface Book (Αγοράστε στο Amazon.com). Είναι σαν τη γραμμή tablet Surface Pro, εκτός από την περίπτωση του πληκτρολογίου, το Surface Book έρχεται με μια βάση πληκτρολογίου με οπίσθιο φωτισμό που θα περίμενε κανείς σε οποιοδήποτε τυπικό φορητό υπολογιστή. Αυτό δεν είναι το τυπικό φορητό υπολογιστή σας, όμως: Η οθόνη αποσπάται, μπορείτε να γράψετε και να σχεδιάσετε σε αυτό, και έχετε την επιλογή μιας ξεχωριστής κάρτας γραφικών. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό που προσφέρει το Surface Book.

Στην ανακοίνωση σήμερα (κατά την οποία η Microsoft ανακοίνωσε επίσης το Surface Pro 4 (Buy on Amazon.com) καθώς και νέα τηλέφωνα Lumia 950), η Microsoft συνέχισε να καλεί το Surface Book "τον τελευταίο φορητό υπολογιστή", λέγοντας ότι είναι ο ταχύτερος φορητός υπολογιστής 13 ιντσών στην αγορά - 40% ταχύτερα από το MacBook Pro - και με περισσότερα pixel ανά ίντσα από οποιοδήποτε άλλο φορητό υπολογιστή (ο φορητός υπολογιστής 13.5 ιντσών διαθέτει οθόνη PixelSense με ανάλυση 3.000 έως 2.000 pixel. Το ψήφισμα του Retriever MacBook Pro είναι 2.560 με 1.600 εικονοστοιχεία).

Το Surface Book εκτελεί πλήρη Windows 10 Pro, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να εκτελέσετε τις παλιές σας εφαρμογές desktop ή τις σύγχρονες εφαρμογές των Windows.

Οι λεπτομέρειες, το Surface Book είναι σίγουρα εντυπωσιακό. Ζυγίζει μόλις 1,6 λίβρες και είναι 0,9 ίντσες παχύ. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας της ανέρχεται σε έως και 12 ώρες αναπαραγωγής βίντεο. Διαθέτει τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές Intel Core i5 ή Core i7 της 6ης γενιάς (Skylake) και μπορεί να διαμορφωθεί είτε με μνήμη 8 GB είτε 16 GB. Υπάρχει ένας αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ώστε να μπορείτε να μοιραστείτε το φορητό υπολογιστή και να συνδεθείτε γρήγορα στο λογαριασμό σας στη Microsoft. Έρχεται με κάρτα Wi-Fi 802.11ac, τσιπ TPM για επιχειρησιακή ασφάλεια και κάρτα SD πλήρους μεγέθους καθώς και δύο θύρες USB 3.0 πλήρους μεγέθους. Και υπάρχει μια ξεχωριστή κάρτα γραφικών NVIDIA σε διάφορα μοντέλα. Αυτά είναι εξαιρετικά specs για κάθε τύπο φορητού υπολογιστή , ειδικά δεδομένου ότι λίγοι φορητοί υπολογιστές αυτές τις μέρες, εκτός από τα τυχερά παιχνίδια, έρχονται με μια ξεχωριστή κάρτα γραφικών.

Η οθόνη του επιφανειακού βιβλίου αποσυνδέεται γρήγορα από το πληκτρολόγιο για να χρησιμοποιηθεί ως tablet ή να διπλωθεί πίσω στο πληκτρολόγιο σε λειτουργία σχεδίασης. Μπορείτε να τραβήξετε σημειώσεις ή να σχεδιάσετε την οθόνη (με 1024 επίπεδα ευαισθησίας πίεσης) χρησιμοποιώντας το Surface Pen. Όπως το Surface Pro, το Surface Book είναι ιδανικό για φοιτητές και άλλους σημειωτές, καθώς και για δημιουργικούς τύπους.

Η ιπποδύναμη γραφικών, ωστόσο, κάνει το βιβλίο επιφανειών μια ακόμα καλύτερη εφαρμογή για δημιουργικούς τύπους από την προηγούμενη σύνθεση επιφανειών: Είναι αρκετά ισχυρό τώρα για να κάνει τρισδιάστατη μοντελοποίηση (με χρήση της γραφίδας ή της ακοής) και άλλες εργασίες γραφικών υψηλού επιπέδου, είτε σε φορητό υπολογιστή ή λειτουργία tablet. Και αν είστε παίκτης, το Επιφανειακό Βιβλίο μοιάζει ότι θα είναι σε θέση να χειριστεί οποιοδήποτε παιχνίδι θέλετε να παίξετε.

Το Surface Book ξεκινά από $ 1.499 - αλλά αυτή είναι η έκδοση 128 GB, Core i5, 8 GB μνήμης που έχει ενσωματωμένα γραφικά. Εάν θέλετε την κάρτα γραφικών NVIDIA, θα χρειαστεί να ξοδέψετε τουλάχιστον $ 1.899, που θα σας εξασφαλίσουν χωρητικότητα 265 GB, τον επεξεργαστή Core i5 και 8 GB μνήμης. Θέλετε το μοντέλο ανώτατου ορίου; Ο επεξεργαστής 512 GB / Core i7 / 16 GB RAM θα ​​σας επαναφέρει $ 2.699. (Υπάρχει μια επιλογή 1TB, αλλά δεν είναι διαθέσιμη για παραγγελία από αυτή τη γραφή.)

Είναι αρκετά ακριβό για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά κοιτάζοντας γύρω, είναι στην πραγματικότητα μια ανταγωνιστική τιμή. Αν το συγκρίνετε με το MacBook Pro 15 ιντσών (Buy on Amazon.com), το οποίο έρχεται επίσης με αποθηκευτικό χώρο 512 GB, μνήμη 16 GB, επεξεργαστή Intel Core i7 και διακριτό (AMD ) κάρτα γραφικών: $ 2.499. Το Surface Book προσθέτει την αποσπώμενη οθόνη αφής και τη γραφίδα για $ 200 ακόμα (αν και με μικρότερη οθόνη 13 ιντσών).

Για την πρώτη προσπάθεια της Microsoft σε ένα φορητό υπολογιστή, αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον, παρόλο που υπήρχαν πολλά tablet PC όπως αυτό (τουλάχιστον με μορφή παράγοντα) πριν. Μόλις πάρω τα χέρια μου σε ένα, θα σας ενημερώσω αν είναι ο "τελικός φορητός υπολογιστής" ή όχι.