Κορυφαίες εφαρμογές για τη διαχείριση της ψυχικής υγείας

Αίσθημα μπλε, θυμωμένος ή άγχος; Υπάρχει μια εφαρμογή για αυτό

Οι εφαρμογές για την ψυχική υγεία βοηθούν με την κατάθλιψη, το άγχος, τη μείωση του στρες και την παρακολούθηση των διαθέσεων. Οι εφαρμογές είναι ένας εύχρηστος τρόπος για να σας βοηθήσουμε να πάρετε μια βαθιά αναπνοή και να επαναφέρετε ή ακόμη και να βοηθήσετε να μετατοπίσετε τα πρότυπα σκέψης σας Εδώ είναι οι κορυφαίες επιλογές μας για εφαρμογές που προσφέρουν βοήθεια για την ψυχική υγεία.

Πριν να σκάψουμε στη λίστα των εφαρμογών μερικές γρήγορες σημειώσεις:

#LetsTalk App παρέχει υποστήριξη ψυχικής υγείας και πρόληψη αυτοκτονίας για εφήβους

#LetsTalk δημιουργήθηκε από έφηβους για έφηβους. Screenshot / #LetsTalk στο Apple App Store

Η εφαρμογή #LetsTalk δημιουργήθηκε από μια ομάδα εφήβων στη Μοντάνα, μια χώρα με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εφήβων αυτοκτονίας ανά κάτοικο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι έφηβοι μπορούν να έχουν έναν δύσκολο χρόνο να συζητούν σκέψεις ή συναισθήματα αυτοκτονίας με γονείς, άλλους ενήλικες και ακόμη και τους φίλους τους. Αυτή η εφαρμογή τους επιτρέπει να συνδεθούν με πόρους, ακριβείς πληροφορίες και ακόμη και ασφαλείς χώρους για εφήβους σε μια ευάλωτη συναισθηματική κατάσταση. Το #LetsTalk είναι δωρεάν στο iPhone και στο Android.

Τι μας αρέσει
Η Συμμαχία για τη Νεολαία και την Ομιλία Κοινωνικά συνεργάστηκε με μια ομάδα εφήβων από τη Μοντάνα που έχουν ασχοληθεί προσωπικά με αυτοκτονία ή σκέψεις αυτοκτονίας για να δημιουργήσουν αυτή την εφαρμογή.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Μέχρι στιγμής, η εφαρμογή ξεκίνησε στα τέλη του 2017. Καθώς η λέξη ξεκινά για την εφαρμογή και κερδίζει πρόσθετους χρήστες, πιθανόν να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με οποιαδήποτε σφάλματα ή προβλήματα με την εφαρμογή. Περισσότερο "

Το MindShift προσφέρει υποστήριξη ψυχικής υγείας για εφήβους και νέους ενηλίκους

Μετακινήστε τις σκέψεις σας με το MindShift. Screenshot / MindShift στο Apple App Store

Η εφαρμογή MindShift σχεδιάστηκε αρχικά για εφήβους και νέους ενήλικες, ωστόσο οι ενήλικες έχουν βρει επίσης την εφαρμογή χρήσιμη. Το MindShift επικεντρώνεται στις ικανότητες αντιμετώπισης για κοινές ασκήσεις και χαρακτηριστικά άγχους, όπως κοινωνικό άγχος, τελειομανία, συγκρούσεις και πολλά άλλα. Αυτή η εφαρμογή είναι δωρεάν τόσο στο Android όσο και στο iPhone.

Τι μας αρέσει
Η εφαρμογή υιοθετεί μια προσέγγιση τύπου λεωφορείου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του άγχους, με στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να αποκτήσουν χρήσιμες ικανότητες αντιμετώπισης με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Η εφαρμογή μπορεί να είναι buggy κατά καιρούς. Οι χρήστες έχουν αναφέρει προβλήματα με την ακύρωση του ήχου όταν η οθόνη του τηλεφώνου παραλείπει και ο ελεγκτής μας είχε την ίδια εμπειρία. Ωστόσο, ο προγραμματιστής έχει ανταποκριθεί στα σχόλια, κάτι που αποτελεί καλό σημάδι για μια επερχόμενη επιδιόρθωση. Περισσότερο "

Το iMoodJournal είναι η καλύτερη εφαρμογή παρακολούθησης διάθεσης

iMoodJournal Ιστορικό Screenshot. iMoodJournal

Πολλοί θεραπευτές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας συστήνουν να εντοπίζονται διαθέσεις και σχετικές ασκήσεις, όπως καταστάσεις, ύπνος, φάρμακα, ασθένεια, επίπεδο ενέργειας και άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση όλη την ημέρα, την εβδομάδα και με την πάροδο του χρόνου. Το iMoodJournal είναι $ 1,99 για το iPhone ή το Android και προσφέρει μια σειρά από δυνατότητες και επιλογές για την παρακολούθηση διαθέσεων, συναισθημάτων, σκέψεων και πολλά άλλα.

Τι μας αρέσει
Πολλές επιλογές για την προσαρμογή της εφαρμογής στις προτιμήσεις του χρήστη. Η εφαρμογή παρακολουθεί τα δεδομένα με την πάροδο του χρόνου και βοηθά στην αναγνώριση των τάσεων. Η έξυπνη λειτουργία hashtag κάνει τις καταχωρίσεις να αναζητούνται και καθιστά εύκολη την εύρεση όσων χρειάζεστε.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Θα πρέπει να επιστρέψουμε σε εσάς όταν ή αν βρούμε κάτι που δεν μας αρέσει. Περισσότερο "

Η ηρεμία είναι η καλύτερη εφαρμογή για τα άγχη για όλες τις ηλικίες και τα στάδια

Στιγμιότυπο οθόνης των διαλογισμών στην εφαρμογή Calm. Calm.com

Η εφαρμογή Calm προσφέρει καθοδηγούμενους διαλογισμούς, ασκήσεις αναπνοής, χαλαρωτική μουσική και πολλά άλλα όχι μόνο για να βοηθήσουν στην αποφυγή του άγχους αλλά και για να ενισχύσουν τις πρακτικές θετικής σκέψης όπως η ευγνωμοσύνη, η αυτοεκτίμηση και πολλά άλλα. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επιλογές για άτομα που είναι αρχάριοι για ασκήσεις διαλογισμού ή ηρεμίας καθώς και για άτομα με μεγαλύτερη εμπειρία. Η εφαρμογή έχει ακόμη προγράμματα για να βοηθήσει τα παιδιά να ηρεμήσουν. Το Calm είναι δωρεάν για λήψη με μια επιλογή αγοράς εντός εφαρμογής για διάφορα επίπεδα συνδρομής σε Android και iPhone. Οι συνδρομές προσθέτουν μια σειρά από χρήσιμες λειτουργίες και συχνές προσθήκες νέου περιεχομένου.

Τι μας αρέσει
Οι καθοδηγούμενοι διαλογισμοί και άλλες επιλογές χαλάρωσης έχουν κάτι για όλους.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Ο αριθμός των διαλογισμών και άλλου περιεχομένου στην ελεύθερη έκδοση είναι πολύ περιορισμένος. Οι περισσότερες από τις επιλογές και το υλικό που προσφέρει η εφαρμογή απαιτούν συνδρομή με πληρωμή για πρόσβαση. Περισσότερο "

Δοκιμάστε το Headspace για βοήθεια με το άγχος, το στρες και τον ύπνο

Δραστηριότητα αποδοχής στην εφαρμογή Headspace. headspace.com

Το Headspace είναι επίσης μια εφαρμογή με βάση το διαλογισμό, αλλά εστιάζει ειδικά στον ύπνο, τη χαλάρωση, την ευαισθησία και τη διατήρηση της ισορροπίας καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η εφαρμογή προσφέρει συνεδρίες μίνι περισυλλογής για σύντομα 2 έως 3 λεπτά τρόπους για την εκ νέου εστίαση, καθώς και συνεδρίες SOS για να βοηθήσουν τους χρήστες με επεισόδια πανικού. Στο iPhone και το Android, το Headspace ξεκινάει με δωρεάν δοκιμή πριν από τη συνέχιση μιας συνδρομής και την πρόσβαση στην πλήρη λίστα των λειτουργιών.

Τι μας αρέσει
Αυτή η εφαρμογή είναι ιδανική για αρχάριους και για άτομα που δυσκολεύονται να βρουν το διαλογισμό.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Η εφαρμογή είναι λιγότερο χρήσιμη για όσους είναι πιο έμπειροι ή προχωρημένοι με διαλογισμό. Το ποσό περιεχομένου της δωρεάν δοκιμής είναι πολύ μικρό. Περισσότερο "

Το Breathe2Relax είναι η καλύτερη εφαρμογή για τη διαχείριση θυμού

Breathe2Relax Στιγμιότυπο οθόνης. Screenshot / Breathe2Relax στο Apple App Store

Ο καθένας θυμώνει μερικές φορές, αλλά για άλλους, η διαχείριση του θυμού μπορεί να είναι δύσκολη και να δημιουργήσει πρόσθετο άγχος. Το Breathe2Relax επικεντρώνεται αποκλειστικά σε ασκήσεις αναπνοής. Μελέτες έχουν δείξει κατευθυνόμενες ασκήσεις βαθιάς αναπνοής για να είναι πιο χρήσιμες από άλλους τύπους ασκήσεων ηρεμίας για ανθρώπους που αγωνίζονται με τον έλεγχο του θυμού. Το Breathe2Relax είναι χρήσιμο για το άγχος, το άγχος και τον πανικό. Η εφαρμογή είναι δωρεάν τόσο για iPhone όσο και για Android.

Τι μας αρέσει
Η εφαρμογή παρέχει χρήσιμες και σαφείς εξηγήσεις. Είναι επίσης εύκολο στη χρήση και ακολουθεί μαζί.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Κατά καιρούς, η μουσική μπορεί να αποσπά την προσοχή. Περισσότερο "

PTSD Coach είναι η καλύτερη εφαρμογή για την ψυχική υγεία που δεν χρησιμοποιείτε (αλλά πρέπει να είναι)

PTSD Coach Screenshot. Screenshot / PTSD Coach στο Apple App Store

Η εφαρμογή PTSD Coach σχεδιάστηκε αρχικά με βετεράνους και ενεργό στρατιωτικό προσωπικό, αλλά είναι χρήσιμη για όποιον αγωνίζεται με συμπτώματα PTSD. Αυτή η εφαρμογή παρέχει σπουδαία εκπαίδευση στην Διαταραχή Μετα-Τραυματικού Άγχους (PTSD) μαζί με διάφορα είδη εργαλείων που βοηθούν στη διαχείριση των διαφόρων τρόπων που επηρεάζουν την PTSD καθημερινή ζωή. Η εφαρμογή διαθέτει επίσης επιλογές που επιτρέπουν στους χρήστες να προσαρμόζουν τις λειτουργίες τους και να ανεβάζουν τις δικές τους φωτογραφίες και μουσική, καθιστώντας την εφαρμογή μοναδική για αυτούς και τις ανάγκες τους. Αυτή η εφαρμογή είναι δωρεάν τόσο για Android όσο και για iPhone.

Τι μας αρέσει
Υπάρχουν πολύ λίγες εφαρμογές που επικεντρώνονται αποκλειστικά στο PTSD, και αυτή η εφαρμογή το κάνει πολύ καλά.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Σπάνιες διορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις. Με τον αρχικό σχεδιασμό που επικεντρώθηκε σε βετεράνους και τρέχοντα στρατιωτικούς, πολλοί PTSD υποφέρουν, οι οποίοι δεν είναι συνδεδεμένοι με τις ένοπλες δυνάμεις, δεν συνειδητοποιούν ότι μπορεί να τους βοηθήσει επίσης. Περισσότερο "

Εφαρμογή διαχείρισης αυτοάμυνας (SAM)

Η εφαρμογή SAM είναι δωρεάν τόσο για το iPhone όσο και για το Android και προορίζεται συγκεκριμένα για βοήθεια με άγχος και καταστάσεις υψηλού άγχους. Αυτή η εφαρμογή συχνά συνιστάται από τους θεραπευτές επειδή περιλαμβάνει πολλές ασκήσεις τόσο εντός της εφαρμογής όσο και πραγματικές ασκήσεις ξεχωριστές από την εφαρμογή.

Τι μας αρέσει
Η εφαρμογή προσφέρει μια ποικιλία εργαλείων και επιλογών που βοηθούν σε καταστάσεις υψηλού άγχους, όπως το Calm Down Tool.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Ο σχεδιασμός της εφαρμογής δεν είναι τόσο διαισθητικός και φιλικός προς το χρήστη όσο θα μπορούσε να είναι, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει απογοήτευση και πρόσθετο άγχος όταν ο χρήστης είναι ήδη σε κατάσταση υψηλής ανησυχίας. Περισσότερο "

Η εφαρμογή Pacifica βοηθάει με την ανησυχία

Η εφαρμογή Pacifica προσφέρει στους χρήστες βοήθεια σχετικά με τη διαχείριση συμπτωμάτων και επεισοδίων άγχους. Η εφαρμογή έχει μια σαφή διεπαφή χρήστη που είναι εύκολη στην πλοήγηση. Το Pacifica είναι ελεύθερο για λήψη τόσο για iPhone όσο και για Android, αλλά προσφέρει αγορές εντός εφαρμογής για συνδρομές.

Τι μας αρέσει
Το Pacifica περιλαμβάνει λειτουργίες που επιτρέπουν στο χρήστη να συντονίζει με τον θεραπευτή του για «εργασία στο σπίτι» και για αναθέσεις μεταξύ περιόδων θεραπείας.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Συχνά χρήστες θα βρουν κάποιο μέρος του περιεχομένου επαναλαμβανόμενες μεταξύ ενημερωμένων εκδόσεων από τους προγραμματιστές. Περισσότερο "

Αποκτήστε την εφαρμογή Happify για βοήθεια με την κατάθλιψη

Το Happify είναι ελεύθερο να δοκιμάσει τόσο το Android όσο και το iPhone με μια αγορά συνδρομής εντός εφαρμογής για να αποκτήσει πρόσβαση στο πλήρες φάσμα επιλογών και περιεχομένου. Το Happify σχεδιάστηκε με τη χρήση εργαλείων και προγραμμάτων με βάση την επιστήμη και την τεκμηρίωση για την προώθηση της θετικής συναισθηματικής και ψυχικής υγείας. Βρήκαμε την εφαρμογή ιδιαίτερα χρήσιμη με την κατάθλιψη, μια κατάσταση όπου η αυτο-φροντίδα μπορεί να είναι δύσκολη. Το Happify ενθαρρύνει την αυτο-φροντίδα βοηθώντας τους χρήστες να σπάσουν τα αρνητικά πρότυπα σκέψης και να δημιουργήσουν νέες συνήθειες.

Τι μας αρέσει
Η Happify έχει τα σπουδαία εργαλεία για την ευαισθησία και την ύπαρξη στην παρούσα στιγμή.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά ή τις δραστηριότητες χρειάζονται αρκετό χρόνο για φόρτωση. Δεν παρέχεται πολύ ελεύθερο περιεχόμενο πριν χρειαστεί η καταβολή συνδρομής. Περισσότερο "

Το MoodMission είναι μια εφαρμογή βασισμένη σε δράσεις για την κατάθλιψη και το άγχος

Η εφαρμογή MoodMission ξεχωρίζει ανάμεσα σε εφαρμογές που προορίζονται για κατάθλιψη και άγχος, λόγω της εστίασης στις ενέργειες και τις δραστηριότητες που ενσωματώνονται σε αυτήν. Ο χρήστης υποδεικνύει με τι αγωνίζεται και η εφαρμογή επιλέγει πέντε αποστολές που στοχεύουν να βοηθήσουν με αυτό το συγκεκριμένο συναίσθημα ή ζήτημα. Η εφαρμογή παρακολουθεί επίσης τις αποστολές του χρήστη με την πάροδο του χρόνου και προσαρμόζει τις επιλεγμένες αποστολές με βάση τις προηγούμενες επιτυχίες του χρήστη. Το MoodMission είναι δωρεάν για λήψη για iPhone και Android. Μετά την επιλογή των δωρεάν αποστολών και των χαρακτηριστικών που χρησιμοποιούνται, μια αγορά συνδρομής εντός εφαρμογής θα παρέχει περισσότερες αποστολές και χαρακτηριστικά.

Τι μας αρέσει
Η ποικιλία των διαφορετικών αποστολών είναι μεγάλη.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το MoodMission, ο χρήστης πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει μια αρκετά μακρά έρευνα. Ενώ η έρευνα σκοπεύει να βοηθήσει την εφαρμογή να κερδίσει προτιμήσεις χρηστών για να επιλέξει κατάλληλες αποστολές, η διάρκεια της έρευνας μπορεί να είναι απενεργοποίηση. Περισσότερο "