Τρόπος ενημέρωσης των υπηρεσιών Google Play

Όταν είστε χρήστης Android, έχετε πρόσβαση σε τόνους εξαιρετικού περιεχομένου μέσω του Play Store . Από εφαρμογές όπως το Gmail ή το Facebook, σε παιχνίδια όπως Gardenscapes ή Candy Crush, υπάρχουν πολλά εδώ για να απολαύσετε και να πέσετε. Φυσικά, καμία από αυτές τις εφαρμογές δεν θα πραγματοποιηθεί λήψη ή ενημέρωση σωστά χωρίς τις Υπηρεσίες Google Play.

Πρόκειται για μια εφαρμογή φόντου που δεν θα βρείτε στην αναζήτηση στο Play Store, αλλά είναι αναπόσπαστο για την εξασφάλιση ότι το τηλέφωνό σας μεταφορτώνει ενημερώσεις όταν χρειάζεται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι υπηρεσίες Google Play δεν ενημερώνονται αυτόματα ή ενδέχεται να αρχίσετε να λαμβάνετε ένα μήνυμα σφάλματος κατά την προσπάθεια φόρτωσης μιας εφαρμογής ή παιχνιδιού. Τότε θα χρειαστεί να το ενημερώσετε χειροκίνητα ή να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη, ώστε τα πράγματα να αρχίσουν να λειτουργούν σωστά ξανά!

Τι είναι οι Υπηρεσίες Google Play;

Εάν έχετε δει μια ειδοποίηση που σας λέει ότι πρέπει να ενημερώσετε τις Υπηρεσίες Google Play, ίσως αναρωτηθήκατε ποιο είναι το καλό. Μετά από όλα, δεν θα εμφανιστεί αν το ψάξετε στο Play Store.

Οι υπηρεσίες Google Play είναι μια υπηρεσία παρασκηνίου που παρέχει βασική λειτουργικότητα για να βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές λειτουργούν σωστά. Ουσιαστικά είναι η εφαρμογή που τρέχει το Play Store.

Ελέγχει τη λήψη και την ενημέρωση νέων εφαρμογών, διασφαλίζει ότι τα πάντα εκτελούνται σωστά και είναι κρίσιμη για τη χρήση εφαρμογών από το Play Store. Αν απενεργοποιηθεί, μπορείτε να περιμένετε να σταματήσουν οι εφαρμογές να λειτουργούν σωστά.

Αν ξεκινήσετε να βλέπετε ειδοποιήσεις για την ενημέρωση των Υπηρεσιών Google Play, αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για μια σημαντική ενημέρωση. Χωρίς αυτό, ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να αρχίσουν να συντρίβουν, να μην ανοίγουν ή να μην λειτουργούν σωστά. Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά ότι οι Υπηρεσίες Google Play είναι κρίσιμες για την σωστή λειτουργία των εφαρμογών και των παιχνιδιών σας.

Πώς μπορώ να ενημερώσω τις υπηρεσίες Google Play;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν χρειάζεται να ενημερώσετε μια εφαρμογή, μπορείτε να την αναζητήσετε στο Play Store και, στη συνέχεια, να πατήσετε την καρτέλα ενημέρωσης. Ωστόσο, είναι λίγο πιο δύσκολο από όλα αυτά, επειδή δεν εμφανίζεται σε αναζητήσεις.

Οι Υπηρεσίες Google Play θα ενημερώνονται γενικά στο παρασκήνιο, χωρίς να απαιτείται από εσάς να το παρακολουθείτε ή να κάνετε πολλά από τα πάντα. Ωστόσο, οι μεγάλες ενημερώσεις μπορούν να απαιτήσουν τη συγκεκριμένη ενημέρωση της εφαρμογής. Όταν συμβεί αυτό, θα λάβετε μια ειδοποίηση από τις Υπηρεσίες Google Play και πατώντας σε αυτό θα μεταφερθείτε στη σελίδα της εφαρμογής. Από εδώ μπορείτε να πατήσετε την ενημέρωση όπως ακριβώς και με οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Αν θέλετε να ελέγξετε ξανά ότι η εφαρμογή είναι ενημερωμένη, μπορείτε να το κάνετε από το Play Store. Χρειάζεται απλώς να ανοίξετε τη σύνδεση της εφαρμογής Google Play Services. Εάν το πλαίσιο διαβάσει "απενεργοποίηση" τότε η εφαρμογή σας είναι τρέχουσα, αν διαβάσει την ενημέρωση μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πατήσετε το!

  1. Ανοίξτε αυτόν τον σύνδεσμο για να προβάλετε τη σελίδα της εφαρμογής για τις υπηρεσίες Google Play.
  2. Πατήστε Ενημέρωση . (Εάν το κουμπί λέει ότι απενεργοποιείται, οι Υπηρεσίες Google Play είναι ενημερωμένες).

Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων στις υπηρεσίες Google Play

Κατά καιρούς ενδέχεται να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις Υπηρεσίες Google Play. Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι να λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος ότι οι Υπηρεσίες Google Play έχουν σταματήσει, συχνά μετά από διακοπή ή αδυναμία φόρτωσης μιας εφαρμογής ή παιχνιδιού.

Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να καθαρίσετε μόνο την προσωρινή μνήμη από το μενού "Ρυθμίσεις".

  1. Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Εφαρμογές .
  3. Πατήστε Υπηρεσίες Google Play .
  4. Αγγίξτε το κουμπί " Διακοπή δύναμης ".
  5. Πατήστε το πλήκτρο ' Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης '.